Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A TV2 névtelen lejáratóriportban vádolja névtelen lejáratóriportozással a nevét feltüntető HVG-s újságírót

Hétvégén sikerült ismét soha nem tapasztalt mélységekbe süllyedni a TV2-nek. Elképesztő, hogy az egyik legnagyobb kereskedelmi TV híradóját a legundorítóbb lejáratásra használják. de most valami újat léptek.
Saját újságíró kollégájukat, a HVG-s Gergely Zsófiát igyekeztek lejáratni. A lejáratás nem egy atomtudomány: veszel pár légből kapott hazugságot, néhány féligazságot, a legvastagabb bőrrel felolvasod a szöveget, alárakod a mozgóképet és mehet. De ezek ott a TV2-nél annyira szerencsétlenek, hogy még ezt sem sikerült nekik.
Hogy először nem a HVG-s Gergely Zsófiáról tettek be mozgóképet, hanem a névrokonáról, a Négymancsos állatvédő Gergely Zsófiáról.

Ha nem látom, nem hiszem el, hogy ilyen létezik.

A videót a TV2 törölte a honlapjáról, a Tények teljes adásából pedig kivágta (!), de ugye ami egyszer napvilágra kerül … megőrizzük az utókornak:

 

A TV2 bocsánatot kért.
Az egyik Gergely Zsófiától.

14991865_10154694006584183_6804595058818197405_n

 

Azt vették elő, hogy Gergely Zsófia jegyezte azt a cikket, amiben arról írt a HVG, hogy Várhegyi Attilának, aki Fidesz korábbi párigazgatója volt,  jogerősen elítéltek, majd most informálisan az MTVA-t irányítja szívrohama volt.
A TV2 szerint érzékeny személyes adatokat hozott nyilvánosságra, majd ezt ők megismételték a Tényekben.
Ezenkívül még azzal is problémája van a TV2-nek, hogy szerintük Gergely Zsófia úgy tudósított a Spéder – TV2 tárgyalásról (amin Spéder perelte a TV2-t a lejárató riportért), hogy ott sem volt. Pedig annyira ott volt, hogy még a bírósági jegyzőkönyvbe is bekerült (itt a fotó).

De ez az óriási égés nem tántorította el a TV2-t, hogy másnap újra nekifussanak Gergely Zsófia lejáratásnak.
Ehhez már sikerül az MTVA-tól egy régi videót beszerezni az igazi Gergely Zsófiáról, a 71 másodperces vizuális mesterműnek pedig azt a címet adták, hogy „Rejtőzködő „moráldíva„”.

 

Ilyen szöveget írtak a riporthoz annál a TV2-nél, ahol futószalagon készülnek a lejárató riportok:
„Durván megsértette a legelemibb személyiségi jogokat”
„Ellenőrizetlen állításokat közölt”
„Súlyos büntetőjogi következménye lehet, akár két év börtönt is kaphat”
„Az újságíró számos lejáratási botrány központi alakja, azonban ezekhez a karaktergyilkosságokhoz az arcát nem adta”

Majd bevágják Gergely Zsófia cikkét, és még a tévén keresztül is látszik, hogy ott a szerző neve a cikk mellett.
Ekkora a rejtőzködést nem látott még az ország!

A riportnál a TV2 nem tüntette fel, hogy kik készítették, a Tények többi riportjánál ott vannak a készítők neve.

A TV2 készít egy szerző nélküli lejárató riportot egy újságíróról, akit lejárató kampányokkal és karaktergyilkosságokkal vádolnak valamint hogy név nélkül írja ezeket a cikkeket, rejtőzködik, miközben minden cikk mellett ott a neve, például a Spéderes-cikk mellett is, ami arról szól, hogy a TV2 egy névtelen riportban igyekezett lejáratni Spédert.

15095093_10154698861244183_7371406768396718306_n

Tegnap este a HVG és Gergely Zsófia közös cikkben reagáltak a két lejárató riportra.

„Amit a TV2 tett (amikor a kormányzati média olyan jeles bástyáit követte szombati és vasárnapi tudósításaival, mint a Magyar Idők, a Pesti Srácok vagy a 888.hu), az nem egyszerű vagdalkozás, hanem fenyegetés, egy újságíró megfélemlítésének kísérlete, amit a leghatározottabban visszautasítunk.

A hvg.hu hisz abban, hogy Magyarországon lehet tisztességes, az olvasót sokoldalúan tájékoztató újságírást művelni, ezt várja el munkatársaitól, ezt kéri rajtuk számon, és ezért áll ki mellettük. Jelen esetben a megítélésünk szerint sem szakmai, sem etikai normát nem sértő Gergely Zsófia mellett.”

Nagy Iván Zsolt
felelős szerkesztő

Ezután egy váratlan és minden bizonnyal szokatlan ún. „újságírói módszerhez” folyamodtam.
Ráírtam a Facebookon Gergely Zsófiára (az újságíróra), aki nemcsak hogy válaszolt is, de volt olyan kedves és – figyelj TV2! – fel is hívott!

– Spéder és Vona után miért éppen te kerültél sorra? A Várhegyi-írás miatt? Nem tűnt akkora sztorinak, kis apróbetűs, nem is kavart nagy visszhangot …
– Ez csak a legutolsó csepp volt. A tulajdonos váltás óta én foglalkozom a TV2-vel a HVG-nél, ott sem vagyok kedvenc. Az elbukott Spéder-tárgyaláson az egyedüli újságíró voltam. Merthogy ott voltam, még a jegyzőkönyvbe is bekerültem.

– Keresett meg bárki is téged a TV2-től?
–  Senki. Pedig pontosan ismernek a TV2-nél. Számtalan esetben kommunikáltam velük, mert én mindig kértem a reagálásukat a készülő cikkekhez. Pontosan tudták, hogy érhetnek el. Még neked is sikerült, pedig soha nem beszéltünk eddig 🙂

– Hogyan fogadtad hogy két riportot is kaptál a hétvégi Tények műsoridőből? Volt ennek előjele?
– Visszajutott hozzám egy súgás, hogy elég magasan, eléggé kiakadtak rám. Egy hétre rá ott voltam a Magyar Időkben, másnap a Tényekben. Aztán a következő napiban is. Azóta sem keresett senki a TV2-től.

– Kívánsz lépéseket tenni ebben az ügyben? Helyreigazítás, jogi út vagy Médiatanács?
– Cikkben fogok rá reagálni (ez már meg is jelent), a HVG támogat, de a jogi lépésekről még egyeztetünk. Eddig is sok sajtóperem volt, mondjuk azokat nem én, hanem ellenem indították. Jogi végzettségem van, nem félek ezektől, ez lenne a normális elintézési módja, ha valaki nem ért egyet a róla megjelentekkel.

– Húzós egy hétvégéd lehetett …
– Az volt. De azóta is jönnek a biztató telefonok, üzenetek, éppen hogy megmozgatták az embereket, még ismeretleneket is. Furcsa érzés látni a rólam összebuherált anyagot, nálam nyilván nem tudtak teniszpályát mutogatni, mint Spédernél, a lakáshitelem meg nem lenne elég ütős vágóképnek.

– Még jó hogy nem valahol egy wellness-hétvégén voltál, amikor lejárattak. Tök jó lenne előre tudni ki lesz aznap este a soros, hogy ne szervezzen programot magának a „célszemély” …
– A wellness még hagyján, de képzeld, ha pont helikopteren ültem volna..

Nos, ebben az utolsó kérdésben talán tehetek valamit ….

Kedves TV2!

Nagy segítség lenne az érintettek számára, ha tudnák, hogy ma éppen ők lesznek lejáratva az esti Tényekben. Szeretnénk kérni, hogy ha van rá lehetőség, akkor az Napi Lejáratandó Személy nevét küldjétek el a [email protected] emailcímre, és mi azonnal kitesszük a „Kit járat ma le a TV2?” oldalra! Segítünk, ahol csak tudunk!
Köszönjük!

Screenshot_02767

Nincs kiszállás a lejárató-mókuskerékből, tegnap este újra Vona Gábort pörgette ki a TV2-es lejárató-kerék, most egyszerűen csak meghamisították amit mondott.

Megosztás