Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Egyházi aláírásgyűjtés a melegházasság ellen

Pócs János fideszes képviselő Facebook-oldalán bukkant fel egy fotó róla, de a kezdeményezésről egyelőre nem tudni semmit.

Pöcs Pócs János jászsági fideszes országgyűlési képviselő az MNB-alapítványok gazdálkodásának titkosításáról szóló törvénymódosításról azt mondta, hogy „A végeredmény mindannyiunk érdeke”.

A közérdekűadat-igénylés fizetőssé tételéről Pöcs Pócs azt mondta tavaly, hogy „Semmi sincs ingyen, ha valaki erre törekszik, ehhez érdeke célja fűződik, azt a jelentéktelen összeget meg fogja fizetni.”

Pöcs Pócs fia nyáron dinnyéket vágott földhöz a Tesco előtt, nemrég pedig kitüntetést kapott Fazekas Sándor minisztertől “a dinnyetermesztők érdekeinek kimagasló képviseletéért”.

Szóval Pöcs Pócs János igazi jó katonája a NER-nek.

Október 30-án délelőtt fél 12-kor az alábbi kép bukkant fel Pöcs Pócs Facebook-oldalán:

pocsjani2

 

A kezdeményezésről semmi többet nem tudni, a Google nem ad rá semmilyen találatot.

Legalábbis Magyarország vonatkozásában nem.

De Romániában még tavaly novemberben indult egy ilyen aláírásgyűjtés a „Koalíció a családért” csoport szervezésében, és a kezdeményezéshez a többségi román ortodox egyház és az erdélyi magyar egyházi vezetők is csatlakoztak. Végül a szükséges 500 ezer helyett 825 ezer aláírás gyűlt össze a melegházasság ellen idén januárban, májusra pedig 3 millió.

Közben már Európa 12 országában – köztük az egyik legvallásosabban, a katolikus Írországban – legális a melegházasság.

A Fidesz nagy barátjánál, a putyini Oroszországban viszont folyamatos atrocitások érik a melegeket, ami nem is csoda, hisz már 2013-ban életbe lépett egy törvény, ami tiltja a „homoszexuális propagandát”, és annak minősülhet akár egy azonos nemű kezének megfogása közterületen, vagy egy szivárványszínű kitűző viselése is.

Melyik a jobb út?

A szorgosan templombajárók azon nem csekély létszámú csoportja számára, akik a bibliai tanításokra fittyet hányva legszívesebben agyonütnék/lőnék a „mocskos migránsokat”, köztük gyerekeket és nőket is, szóval nekik nyilván az orosz módszer tetszik. Mert ebben a témában is csak olyan primitív érveik …nem…. gondolataik ….megvan, gyűlölködő beidegződéseik vannak, hogy „mocskos buzik”.

Pedig az is benne van a Bibliában, hogy „Ne ítélj, hogy ne ítéltess”.

Nekem vannak meleg ismerőseim. Férfiak és nők vegyesen. Párok, akik rég együtt élnek, mert szeretik egymást. Tudják, hogy Magyarországon ennek a felvállalása komoly hátrányokkal járhat számukra, ezért nagyon ritkán mutatják ki, nem mindenki tudja róluk, hogy melegek. De azok, és hetero párok számára teljesen természetes dolgok, pl kézenfogva sétálás, nyilvános ölelkezés és csókolózás nélkül is összetartoznak. Az egymás iránti érzéseiken, és úgy egyáltalán a nemi orientációjukon semmiféle törvény nem fog változtatni.

Bizonyos dolgokon nem tudunk változtatni, és nem is feladatunk változtatni rajtuk.

Viszont a hozzáállásunk rajtunk múlik.

A melegházasság nem jár különleges kedvezményekkel a melegeknek. Nem kapnak vele többet, mint a heterok. Ugyanúgy, mint egy férfi és egy nő alkotta pár esetében, törvényi elismerése a két ember kapcsolatának. Magyarországon 2010 óta a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek az anyakönyvvezető előtt. Ez főként annyiban különbözik a házasságtól, hogy a felek nem vehetik fel egymás nevét, nem fogadhatnak közösen örökbe, és nem vehetnek részt mesterséges megtermékenyítésben.

Azt nem tudni, hogy a Pöcs Pócs János által közzétett egyházi aláírásgyűjtés a melegházasság ellen mit jelent, de annak fényében, ahogy a polgári, demokratikus és keresztény értékrendet _hangoztató_ politikusok és egyházi vezetők a menekültválsággal kapcsolatban viselkedtek, valószínűleg nem sok jót.

Talán megyünk tovább a putyini úton, és az országba hónapok óta alig jövő bevándorlók után most a melegek lesznek az új mumusok, akiktől meg kell védeni a hazát és a nemzetet. Nem lenne jó, ha tényleg errefelé kanyarodna a fideszes propagandakamion, mert a magyar társadalomban már eddig is épp elég gyűlöletet szított a kormány a saját politikai haszna érdekében, és egy dühös, indulatos országban melegeknek és heteróknak egyaránt rossz élni. Mert bárki bármikor sorra kerülhet.

 

Frissítés: a 444 szerint a megfejtés az „Anya, Apa, Gyerekek – Európai Polgári Kezdeményezés a házasság és a család védelmében” lehet, amivel azt akarják elérni, hogy az Európai Unióban legalább olyan szűkre szabják a család fogalmát, mint ahogy például a magyar Alaptörvényben is van, tehát hogy a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család a házasságon és/vagy leszármazáson alapul. A kezdeményezés magyar elnöke Frivaldszky Edit, aki 2013. augusztus 20-án Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület elnökeként a nők elleni erőszak felszámolása, az emberi élet védelme érdekében végzett sokoldalú tevékenysége elismeréseként. Az egyesület célja, hogy az akaratukon kívül teherbe esett nők abortusz helyett szüljék meg és adják örökbe gyermeküket. Férje, Frivaldszky Gáspár Tata város aljegyzője, 2009-ben a KDNP EP-képviselő jelöltje volt, és tavaly az ő „civil” egyesületét hozta fel példaként Semjén Zsolt a vasárnapi zárvatartás támogatójaként.

Előfizetőket keresünk
Támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Megosztás