Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mit csinál egy politikus a választópolgárok között?

Például pánikba esik, mert „rengetegen vannak…többen, mint egy követségi vacsorán”. Szirmai Márton zseniális kisfilmje fekete-fehérben mutatja be, vajon mi történik egy politikussal, akit kilőnek a parlamentből az utcára.

Sajnos csak most láttuk Szirmai Márton rendező Expedíció című szatirikus rövidfilmjét, aminek 2014 áprilisában volt az online premierje.

A film a régi híradók stílusában meséli el a parlamentből az utcára küldött politikus történetét. A nagy küldetést gondos felkészítés előzi meg, de a főszereplő még így sem nagyon tud mit kezdeni a rengeteg választópolgárral és az eddig ismeretlen szituációkkal, mint például a kétkezi munka.

Kitűnő alkotás, szánjatok rá 11 percet.

 

Szirmai több díjat kapott már kisfilmjeiért, amiket itt lehet megnézni. A „Nem tudhatom” c. alkotás csak 5 perc, mégis óriási hatású, ahogy különböző emberek üzennek Radnóti Miklósnak egy billentyűzeten. Van köztük több ismert, a társadalom különböző csoportjainak segítő szereplő (Pl. Erős Barbara, L. Ritók Nóra, Suri Szilvia, Havasi Zoltán), vannak kapcsolatukat felvállalni félő melegek, és sokan olyanok, akik nem írnak semmit, de a mimikájuk mégis rengeteget elmond.

NEM TUDHATOM from szirmai on Vimeo.

Nagyon várjuk Szirmai Márton legújabb, „Remény” című kisfilmjének online premierjét, ami arról szól, hogy „A miniszterelnök szomorú, mert országa a legboldogtalanabb európai ország. De van REMÉNY!”. Itt a beharangozója, zenés szatíra szelfibottal.

Előfizetőket keresünk
Támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!

Megosztás