Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

“Nagy mesterterv volt” – így nyírták ki a Népszabadságot

Szombat délelőtt jött a váratlan bejelentés, hogy a Mediaworks felfüggeszti a Népszabadság kiadását. A lap egyik munkatársa elmesélte nekünk, hogy zajlott a puccs a gyakorlatban.

2016. október 8-án a Mediaworks bejelentette, hogy felfüggeszti a Népszabadság kiadását. A lap még megjelent szombaton, de internetes oldala már elérhetetlen volt a kiadó bejelentésének idején. A Mediaworks hivatalos közleménye szerint a Népszabadság felfüggesztésének oka az, hogy a lap veszteséges, és koncepcióváltásra van szükség.

nol

A Népszabadság Facebook-oldalán üzente az olvasóknak a szerkesztőség, hogy ők is csak a nyilvánossággal egyidőben értesültek a kiadó döntéséről.

A lap egyik munkatársa névtelenséget kérve elmesélte, hogy mi történt.

„Nagy mesterterv volt. Ugye most költözünk, tegnap este 11-kor végeztünk. 11-re jöttek a költöztetők, szétszedtek mindent, az utolsó egerünket is széthúzgálták, és úgy volt, hogy vasárnap már a Bécsi útra kell mennünk dolgozni. Aztán szombat reggel motoros futárok érkeztek azzal a levéllel, hogy a Népszabadság kiadását felfüggesztette a kiadó, és további intézkedésig mentesítenek minket a munkavégzés alól.

Letiltották az email-ünket, és nem mehetünk be a munkahelyünkre. És ugye nem is tudunk mit csinálni, mert ahova bemehetünk, a régi irodába, ahova jó a belépőkártyánk, onnan elvitték a cuccainkat, az új helyre meg nem tudunk bemenni. Oda egyébként vasárnapra már megrendeltük a pizzát, hogy ott kezdjük újra a munkát. Nagyon okos puccs keretében végeztek ki minket.”

Régóta lehetett hallani, hogy a Fidesz rá akarja tenni a kezét a Népszabadságra, és most úgy tűnik, hogy sikerült. Csak nem az új tulajdonossal, hanem a kiadóval végeztették el a piszkos munkát. A lap utolsó számai tele voltak Rogán helikopterezésével és Matolcsy ügyeivel, így különösen egyértelműnek tűnik, hogy politikai ok áll a puccs mögött.

Megosztás