Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szanyi Tibor szarik rátok, de örömmel költi a pénzeteket

Szanyi Tibor tumblr-bejegyzésben közölte, szerinte az csak cirkusz, hogy az Átlátszó a havi 4320 eurós költségtérítése után érdeklődik.

Pár napja jelent meg az Átlátszón egy cikk arról, hogy megkérdezték a 21 magyar EP-képviselőtől, hogy mire költik a havi 4320 eurós költségtérítésüket. Ugyanis korábban az Európai Parlementhez benyújtott kérdésre az EP-től azt a hivatalos választ kapták, hogy a 4320 euróról semmilyen dokumentum nincs (the Parliament was unable to identify any document relavant to you confirmatory application).

Morvai Krisztinával, Deutsch Tamással és tucatnyi társával együtt az alkoholt sose látott Szanyi Tibor sem méltatta válaszra az újságírókat. A cikk után sem, viszont ezt írta a tumblr-én:

„Ezen már pár éve túljutottunk odahaza is. A törvényes kötelezettségeimnek eleget teszek, a megfelelő adókat befizetem, ezen felül nem szolgáltatok üzemanyagot semmilyen cirkuszhoz. Nem véletlen, hogy az EP sem válaszol, ugyanis 28 tagország újságíróinak a bulvárrohamai után kialakított egy transzparens rendszert, amit át lehet tekinteni a honlapon. Jómagam a magyar emberek képviseletével foglalkozom.”

Vegyük akkor sorba:

1, Szanyi képviselő úr szerint cirkusz feltenni azt a kérdést, hogy mire költ a kétmilliós fizetésén felül kapott egymillió-háromszázezer forintot. Akkor, amikor ez az összeg kb. 8-szorosa az őt az Európai Parlamentbe küldő ország munkásai átlagfizetésének.

2, Az EP nem azért nem válaszol, mert kialakított egy transzparens rendszert, hanem azért, mert nincs dokumentum, ami birtokában lenne. Az EP maga válaszolta ezt a fenti linken olvasható dokumentumban.

3, Szanyi Tibor EP-honlapján semmi nincs fenn arról, hogyan költi el a neki általános költségtérítés címén járó egymillió-háromszázezer forintot. Ha lenne ilyen, a gőgös tumblr-post és a semmittevés helyett megoszthatta volna annak linkjét is.

4, Szanyi úr a saját elmondása szerint a magyar emberek képviseletével foglalkozik. Ezt úgy teszi, hogy a magyar újságírótól érkező, közpénz elköltésére vonatkozó kérdésre egy hangot nem válaszol, és cirkusznak nevezi azt, ha az újságíró a munkáját végzi. Kósa Lajos üdvözli a klubban Szanyi Tibor kollégáját. És csodálkozik az MSZP, hogy emberek milliói tartják ugyanúgy antidemokratikusnak és korrupciótól szétrohadtnak, mint a most éppen hatalmon lévő Fideszt, miközben egy ilyen embert küld ki az EU-ba minket képviselni. 

Navra László

 

Előfizetőket keresünk
Támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

Megosztás