Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Pauska Zsolt lapja szerint „özönlenek a migránsok a Mohácsi-szigetre”

A hír persze nem igaz, de sebaj. Pauska Zsolt egy híres pécsi fideszes, tavaly őt nevezte ki az MTVA a Hirado.hu főszerkesztőjévé.

A MohácsiÚjság.hu-n augusztus 25-én este jelent meg egy „cikk” azzal a címmel, hogy „Hercegszántónál áttörték a kerítést a migránsok – özönlenek a Mohács-szigetre”.

Azt írták, hogy „Csütörtökön többen is azzal keresték fel szerkesztőségünket, hogy migránsok áradata szállta meg a Mohács-szigetet. Úgy tudjuk az illegális bevándorlók szerdán napközben, Hercegszántó térségében törték át a kerítést, azóta naponta 100-150-en jutottak át a magyarországi oldalra.”

Elég rémisztően hangzik, ugye?

Csütörtök éjszaka az ORFK egy közleményt juttatott el a laphoz, ami az abban található információkkal frissítette az írást. A rendőrség közlése szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettesek ellen határzár megrongálása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, akik 2016. augusztus 24-én, a hajnali órákban Hercegszántó térségében két esetben megrongálták a műszaki határzárat. A rendőrök 2016. augusztus 24-én 3 óra 30 perckor Hercegszántó térségében 24 illegális migránst tartóztattak fel, akik jogellenesen lépték át a magyar államhatárt.

Vagyis nem özönlenek a migránsok.

Ennek ellenére a MohácsiÚjság.hu címlapján továbbra is ezzel a címmel van kint a cikk.

Ha tudjuk, hogy ki működteti az internetes portált, akkor ez nem is meglepő. A domain-regisztrációs adatbázis szerint a mohacsiujsag.hu tulajdonosa az Equator Média Kommunikációs Kft., és ez a cég szerepel a hírportál impresszumában is.

mohacsiujsagimpresszum

A cégadatbázis szerint a 2006-ban alapított Equator Kft. tulajdonosa Pauska Zsolt. Ő az, aki korábban a Dunántúli Napló, majd a Pécsi Újság főszerkesztője volt. A 2010-es kormányváltás után többször állt ki publicisztikáiban a Fidesz mellett, és az Index-nek konkrétan azt üzente, hogy „Pesti majmok, bekaphatjátok”.

Pauska neve igazán 2012-ben lett országosan ismert, amikor 50 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel Gyurcsány Ferenc diplomájáért. 2015 márciusában az MTVA a Hirado.hu főszerkesztőjévé nevezte ki Pauska Zsoltot. 2015. májusában ismertette is, hogy milyen változásokat eszközölt a közmédia online felületén, 2016 áprilisában pedig az Equator Kft.-n keresztül szintén a tulajdonában lévő PécsiÚjság.hu számolt be arról, hogy „300 százalékkal többen olvassák a hirado.hu-t a megújítás óta„.

Hurrá!

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Megosztás