Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Civil szervezeteket kérdez a migránsokról a Századvég

Állítólag azért, mert az EMMI átfogó felmérést készít.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Egy olvasónk küldte az alábbi levelet, melyet a Budapesti Civil Információs Centrumot működtető Századvég Alapítványtól kapott.

“Tisztelt Civil szervezeti képviselők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma átfogó, országos felmérést végez, melynek keretében fel szeretnék térképezni a civil szervezetek migránsokkal kapcsolatos eddigi tapasztalatait. Ezért kérjük Önöket, amennyiben szervezetük tevékenysége végzése közben kapcsolatba lépett migránsokkal, illetve migránsok között dolgoztak/dolgoznak, osszák meg velünk – pozitív vagy negatív ­– tapasztalataikat, hogy segítő munkájukat minél hatékonyabban támogatni tudjuk! Számunkra a legapróbb információ is hasznos lehet.

Közreműködésüket előre is köszönjük.

Üdvözlettel,”

A civil szervezetek megkérdezése valószínűleg összefüggésben van a kvótás népszavazással, a beküldött tapasztalatokat pedig minden bizonnyal elolvashatjuk majd a MagyarIdők-888-PestiSrácok háromszögben, és talán még a Vajna-tévé is gyárt belőlük valami fantasztikus híradóanyagot.

A sikeres gyűlöletkampányt és a propaganda szabályait figyelembe véve vélhetően kevés pozitív tapasztalattal fogunk találkozni, hiszen azok nem passzolnának a rettegtetésre épülő kormánykommunikációba. Másrészt nem is minden civil szervezet kapott ilyen levelet. Az Átlátszó például nem, pedig sokat dolgoztak/beszélgettek/forgattak migránsokkal/migránsokról. Az ideérkező külföldiekkel, és a külföldre távozott magyarokkal is, bár az EMMI-t nyilván nem az utóbbi kategória érdekli.

Kapcsolódó hír, hogy néhány napja kiderült, hogy a KLIK az iskoláktól kért adatszolgáltatást a migráns tanulókról. Ezt az EMMI a Népszabadságnak azzal indokolta, hogy „a migráns tanulók ellátása többletforrást igényel, a tárca a tervezés miatt szeretné pontosan tudni a létszámot”. Majd „nyelvi, szociokulturális problémák megoldásáról” írtak, amihez „megfelelően képzett szakemberekre van szükség”. A tárca az adatkérést ennek megfelelően igényfelmérésnek minősítette, mondván, „a migráns tanulók ellátása nemcsak oktatás­szervezési, hanem gyermekvédelmi kérdés is”.

Remélhetőleg azért név szerint nem írja össze a migránsokat a minisztérium a népszavazásig.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás