Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A pokémonozás veszélyeire figyelmeztet a Katasztrófavédelem

Facebook-postban hívják fel a játékosok figyelmét a virtuális valóságban rejtőzködő valós veszélyekre. Kerti sütögetés és otthoni főzés közben is óvatosan a pokémonokkal!

tamogatoi_banner_cikkbe

Mivel be is tilthatták volna a rengeteg embert meghülyítő játékot, duplán értékelni kell a Katasztrófavédelem igyekezetét, hogy egy Facebook-postot szenteltek a dolognak.

„A virtuális valóság valós veszélyeket rejthet

Magyarországon is egyre többen töltik le a világ jelenleg leggyorsabban terjedő játékát, a Pokémon Go-t okostelefonjukra és táblagépükre. A játék során valós földrajzi helyszíneken kell összegyűjteni a virtuális kis lényeket a mobil eszköz segítségével. A játék során azonban nem szabad megfeledkezni a valós veszélyekről.”

Ezeket a képeket tették ki:

„Akkor se hagyjuk felügyelet nélkül a meggyújtott tüzet, ha kerti sütés-főzés közben jelenik meg a közelben egy begyűjtésre váró virtuális lény.”

bmokfpokemon1

„A szabadban észlelt tüzet vagy balesetet először jelentsük be a 112-es segélyhívó számon, lehetőségeinkhez képest nyújtsunk segítséget a bajbajutottaknak, és csak ez után gyűjtsük be a környéken található szörnyecskéket.”

bmokfpokemon2

„A tűzhelyen felejtett étel is okozhat tüzet, ezért soha ne hagyjuk őrizetlenül azt, még egy virtuális lény kedvéért sem.”

bmokfpokemon3

„„Vadászat” közben is figyeljünk a közlekedési jelzőlámpákra és táblákra, valamint a megkülönböztető jelzést használó gépjárművekre.”

bmokfpokemon4

Ha tetszett a cikk, támogasd az Átlátszót havi 1000 forinttal!

Nem pokémonokra költik.

Megosztás