Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tállai András megsvédelte a lottósorsolást

„Nem tudok betelni Tállai András NAV elnök művészeteknek megannyi ágán porondra lépő, és műalkotásokat rendre maga mögé utasító performanszán és installációján. Ahogy áll itt, mint a fasz, karóba húzott gidáival. Gondolom a Fogtündér a hölgy a bal oldalon, nem ismerem, ne menjünk bele, az anyakönyvvezető a szélen pedig talán a lambériát és rtl_konyhafonok_tile_background.gif-fel kitapétázott, és kutyahúgytól százszor felmosott parkettát mint helyszínt bedobó intézmény elöljárója.
Az elnök úr Facebook oldala pompás vizuális eledel lehet az utókor számára, mert 2016-ban bármennyire igyekszik a popzene, a divat, és a belsőépítészet világa egy-egy hamis 1983-as benyomást létrehozni, ennyire jól nem fog nekik sikerülni.

1-tallai-lamberia

Az a zakógombolás. Az mi? Odáig eljutottunk, hogy két gomb közül csak az egyiket kell, na de vajon az alsót, vagy a felsőt? Egyes ismerőseim szerint ennek csak az a funkciója, hogy a köldök fölé húzott nadrágot eltakarja, ami mondjuk így 38 centi felesleggel integet lábszárnál. Erre meg fogom kapni, hogy nekem is HARMONIKÁZIK néha. A zakó ujja dettó, ha mondjuk a 7-es buszon kapaszkodna épp ebben, feltartott kézzel, AKKOR érne pont jó hosszúságig. Tanakodtunk, hogy most ez valami villámlátogatás, és kölcsön kellett kérni a zakót, de egy barátom szerint több sajtótájékoztató megjárt már az elnök úr ebben a szettben. Van pedig neki jó anyagból egész jól szabott, meg ránézésre jó de ronda anyagból is ennél alkalmibb, a Parlamentben, foci-Eb-n, egyéb parolázásokon meg-megvillantja.

Legjobb cipő felvevés. Itt mi lehet az indok? Ezt a cipőt hordod farmerral, ha nem akarsz játszósba menni, de azért tudod, hogy földútra vagy tanyára mész. A nyakkendőcsomó 9-edikre végre „jól” sikerült, vagy egyszerűen ennél több próbálkozás már az adófizetők pénzét pazarolná, és tudni kell gazdaságosságból elöljárni.

40 fokban nagyon hálátlan dolog ez, amit itt látunk. Nem tudom, mi a kitüntetés és a fotográfia apropója, de ennek az embernek íróasztal mögött és a számok mélyén a helye. Remélem. A PR-t nem nagyon érzik. És az általa reprezentált szervezet kérdőjelezi meg esetleg, hogy egy szerződésre vagy szolgáltatásra a vállalkozásodnak szüksége volt-e. Ahol Lusta Dick a király. Én nem tudom, hogy kinek az embere, meg Vida „English Teacher” Ildikóval végül mi lett, el kellett altatni, vagy ki van állítva valahol, de annyira szeretetreméltóan BÉNA ez a fotó, hogy itt menten beszarok hetedszer is. Két napja sírva nézem, és szerelmes vagyok ennek a pillanatnak a létezésébe. Az elmúlt sok-sok ciklusban minden adóforint jó helyre ment.

Szorgalmaznám, hogy akinek ideje engedi, vessen néhány pillantást az András Tállai Photography avagy Meg Nem Értett Művészek Facebook oldalra. Itt van például még ez, amin a rejtélyes celofános csomag gazdát cserél. Annak a mozdulat nem annyira állít emléket, hogy elnök úr a csomagot éppen kapja, vagy adja. Olyan korszerűen megadják a módját az ünnepélyességnek, és valahol praktikus is, hogy ajándék, „meglepi”, de nem kell kibontanod ahhoz, hogy elérzékenyülj: a celofán hálásan láttat is, de közben el is takar. Mint a Sors Keze. Bámulatos, hol tart már a tudomány. És vajon mi lehet benne? Adidas Cool Ice tusfürdő, Karaván babkávé, Fabulon, egy 20 szeletes Pick, Kajla nugát szelet, egy dobozolt virág, Horvath Rozi pirospaprika, Caola kézkrém, fülpiszkáló, konyakmeggy, egy jaffa, es egy szellemes faragott fa tábla, miszerint „a jó vendég közvetlenül reggeli után érkezik, hoz ebédet, hogy vacsora előtt már távozhasson”. Utóbbit kézzel készítette a parókia kórusa és Szilveszter atya, mert azt mind tudjuk, hogy a kézzel készített az igazi ajándék, mert az szívből jön, és igazán gondolt rád a valaki, miközben csinálta azt a szart.

2-tallai-celofan

Ez művészet.

Olyannyira, hogy szerintem ezzel elnök úr megsvédelte a régi lottósorsolásokat, és újraosztotta a szerepeket. Bennem egy ordító kognitív disszonancia alakult ki, amíg azzal a tudattal kellett élnem, hogy ez a kép 2016-ban készült. Csak az tett rendet a kis lelkemben, amikor egy lottósorsológömb valahogy rákerült a képre. Így már el tudok aludni annak tudatában, hogy jobbra a számhúzó bizottság elnöke, G. Tóth Gabriella látható. Balra Mándokiné Dr. Schulek Aranka közjegyző – aki a sorsolás előtt átnézte a számgolyókat, és azokat mind rendben találta. Középen pedig Szilas Endre, a helyi ÁFÉSZ korábbi elnöke pompázik, aki az első szám kihúzását lesz szíves elvégezni, amelyre tisztelettel fel is kérném Antal Imre hangján.

3-tallai-lotto

Annyira Alekosz jelenség ez, hogy nem lepődnék meg, ha szegény udvaribolond nyakában egy idő után valami balhé landolna feljebbről, amikor már nincs rá szükség. 🙁

#‎style‬ ‪#‎ootd‬ ‪#‎outfitoftheday‬ ‪#‎realmen‬ ‪#‎dadbod‬ ‪#‎suitup‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬”
Oszkárság

Tállai András
Közgazdász, üzemgazdász, adótanácsadó és könyvvizsgáló.
Parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes, a NAV vezetője, országgyűlési képviselő.

Megosztás