Törölték a kormánykritikus lakáshirdetést

lakashird1

A hirdető vicceskedett, az ingatlan.com cenzúrázott.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

A 444 írt hétfőn az aktuálpolitikai elemekkel bőségesen teletűzdelt, vicces lakáshirdetésről, aminek a teljes szövege így szólt:

“Londoni cég véglegesen megválna tévedésből Magyarországon vásárolt lakóingatlanától. A Felcsúttól nem messze, a Hollán Ernő utcában található, országgyűlési képviselőknek járó, lakhatási támogatás igénybevételére is alkalmas 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába!

Az ingatlan 3 szobából (miniszterelnöki dolgozó – 18nm, központi ellenség-meghatározó és migráncs-figyelő főhadiszállás – 24,5nm, korrupció elfedő analitikai labor – 20nm) illetve a szobákat összekötő, gyenge kommunikációs képességű egyének számára doorstep sajtótájékoztatók tartására alkalmas előtérből (19 nm), az EU-s pénzek lenyúlásának kifőzésére alkalmas konyhából, a gátlástalanság emésztésére alkalmas étkezőből illetve minden egyéb kormányzati célt kiszolgáló mellékhelyiségekől áll. A teljes körű felújítás során nem csak a falfestés és a Klebersberg-kori parketta újult meg, de az Eliosnak hála az utcai világítás is, így a kilátást a jótékony homály fedi. A vagyonnyilatkozatok valódiságának ellenőrzésére betolakodó újságírók ellen riasztórendszer véd. Az erkély jelenleg 6 nm, de miniszterelnöki engedéllyel akár a szomszéd ház rovására korlátlanul megnövelhető. Az épületben Schindler list-je helyett Schindler liftje működik, a lakás azonban első emeleti lévén lépcsőn is könnyedén megközelíthető.

Rezsi Szilárdnak – és a földszintet bérlő cukrászdának – köszönhetően a közös költség mindössze 13.000 Ft. A tömegközlekedés Tarlós István szerint kiváló: itt jár a korszerű 3-as metró, melynek csak a füstjét lehet látni és egymást érik az ácsorgó 4-es/6-os villamosok, valamint a hibaelhárításra váró 75-76-os trolik. Végső elkeseredés esetén a Duna mindössze 200 m. Bár a Víg Szinház is, arra most kevés igény mutatkozik.

A lakás pénzügyileg rendezett és jelenleg államosítás előtti utolsó tulajdonosát keresi. Ne habonyozzon, vegyen fel unokatestvéri hitelt még ma! Hívja az MNB-t a 06 (1) PIZ-KELL telefonszámot és kérje Gyurit! Ingatlanközvetítők a szerződéses feltételekről a bejegyzés alatt található címen vagy Árpi nevű kommunikációs és agyhalott-képző státusz-lovagunknál érdeklődhetnek.”

Csütörtökön a NOL már arról írt, hogy az ingatlan.com szép akkurátusan minden “kényes” részt kigyomlált a zseniális szövegből, a “ne habonyozzon” kifejezést például “ne habozzon”-ra javították.

Pénteken a hirdetés már inaktív státuszban volt, a lakás leírásának helyén pedig ez a levél volt látható:

lakashird2

Vagyis a hirdető (képviseletében eljáró) dr. Patay Gábort felhívta az ingatlan.com, hogy nem tetszik nekik a politikai tartalmú hirdetés szövege, sőt…..sérti az etikai kódexüket. Kérték a helyzet rendezését, és ez tulajdonképpen meg is történt: Patay törölte a hirdetést. De búcsúzóul azért még finoman kioktatta a céget.

Az ingatlan.com alapítója és tulajdonosa Mészáros Dávid, akinek felesége Skrabski Fruzsina jobboldali újságíró, a Biszku-film társrendezője. Egy 2014-es Heti Válasz- interjúban az ingatlanhirdető oldallal milliárdossá vált Mészáros így mesélt kettejükről:

„2006 óta csak kedvtelésből dolgozom, a férjem eltart”, nyilatkozta két évvel ezelőtt a felesége. Nincs feszültség otthon abból, hogy ki viszi haza a pénzt? – vetettük fel, de az ingatlan.com-ot működtető Arkon Zrt. és a Skrabski pincészet tulajdonosa „cáfolta” házastársa szavait: „Nincs, mert nem is teljesen igaz, amit a feleségem, Skrabski Fruzsina mondott: kollégáival együtt, több éves munkával tető alá hozták a Biszku Béláról szóló filmjüket, azóta is számos témát dolgoztak fel. Ráadásul az anyósom, Kopp Mária halála óta ő szervezte újra a Három királyfi, három királylány mozgalmat is, amely a kívánt gyerekek megszületését igyekszik előmozdítani: társkereső klubot működtet, apafüzettel segíti a kispapákat, és támogatja a Népesedési Kerekasztalt, amely kidolgozta a családi adózás rendszerét – ezt, hála Istennek, a kormány egy az egyben beemelte a programjába. A cégem társadalmi szerepvállalása is a mozgalomra összpontosít: beszálltunk az alapítvány vezetőjének fizetésébe, irodát, telefont, számítógépet biztosítunk nekik.”

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

 • Sakjamuni16722

  Ha valaki felad egy hirdetést, akkor az a hirdetés nem a hirdetést leközlő szolgáltató véleményét tükrözi, hanem a hirdetést feladó véleményét, így a szolgáltató nem felelős az ott megfogalmazott véleményért.
  Az egyenlő bánásmódról szóló törvény tiltja a politikai vagy más vélemény miatti diszkriminációt, tehát a szolgáltató megsértette a törvényt, súlyos milliókra lehet perelni.

  • AFulgens

   Mondod ezt Te, meg minden épeszű ember. Holott ugyanaz ez, mint a kommentszekció bárhol. Sok nemzetközi lap már egyáltalán nem engedi a kommentelést, mert hiába a kommentelő saját gondolatai azok, sokszor elővehetik (és elő is vették már) magát az oldalt a kommentek tartalma miatt. Ami úgy ahogy van abszurd.

   Másik oldala a dolognak: minden multi elvárja (legalábbis nyugaton), hogy ha van saját profilod valahol (Twitter, Instagram, LinkedIn, MindegyMilyenLófasz.com), akkor kiírjad, hogy bármi amit művelsz az a Te egyéni álláspontod és nem a céget képviseli, semmilyen formában. A probléma az, hogy az ember nagyon lassan evolválódik, és rohadtul nem nőttünk még fel a mai, digitális és (túl) gyors világhoz. A cégek és a törvények szintúgy nem. Evvan.

   • BoGár

    Az EU bírósága viszont most már kimondta, hogy a kommentekért az oldal, cikk megírója nem tehető felelőssé. Első bekezdésed ezzel már érvényét is vesztette.

   • Vazzup

    Ez butasag. Akkor kell kiirnod ilyesmit, ha TE vagy a ceg alkalmazottja es ez valamiert koztudott, vagy kapcsolodik a profilodhoz. Ha te egy oldalra irsz, akkor a szolgaltato felelossege, ha akarja, hogy kiirja, hogy a user-kontent nem az o velemenyet tukrozi. Amit egyebkent az ingatlan.com siman megtehetett volna. Ehelyett azt az utat valasztotta, hogy magara rantja a szaros-teknot.

    Ebben a nemzetkozileg a kommentek a szolgaltato felelossege-temaban meg dobj mar valami forrast legyszi’, mert tortenetesen a webes bizniszben dolgozom husz eve es egyelore meg csak Magyarorszagon lattam ilyen agyremet, s az se allti ki a nemzetkozi birosag probajat… (magyaran: komplett faszsagnak bizonyult, ahogy elore meg is mondtuk)

 • retijani

  Srácok, ezt most kicsit túltoltátok. Ezeken a helyeken nincs helye a politikának, inkább támogatni kellene ezt…
  Az más, ha kaptak valami lóvét a fidesztől, akkor visszavonom.

  • Ism.

   Ha ezt a szöveget csak a kerítésre és az ajtóra szögezem ki, no meg a kocsmában osztogatom, akkor minden további nélkül megtehetem. Persze egy rendszer vagy kormány jóhírét ilyen közzététellel nem sérthetem meg, bár volt már itthon ítélet egy szarnak nevezett borról.

   • Tardi Grada

    jóhírét? a magyar kormánynak? :O

    • Ism.

     Eljött az idő, hogy nem lehet akárkivel viccelődni. Sajnos. Újra.

  • Vazzup

   a politikanak mindenutt helye van, pont a jelenlegi kormany hozta be ezt a gyakorlatot, ideje lenne, ha ennek a masik oldalan is szepen terdelnenek es szeretnenek, mint azok a bizonyos csuhasok Viktor-atyank regi beszedeben…

   • retijani

    ez azért hülyeség, mert nem akarok politikát látni egy vaterás keresésnél, egy árukeresős árösszehasonlításnál vagy egy álláskeresésnél. Ezek legyenek már politikamentesek.

    • Vazzup

     hat, lehet, hogy te nem akarsz, akkor legfeljebb nem olvasod vegig, nem vasarolsz attol az egyentol semmit, de a te szemelyes preferenciaid nem univerzalisak mindenkire nezve, bar tudom, mostanaban, kivaltkeppen a fideszesek koreben divat ezt hinni (s ezzel nem azt implikalom, hogy te is az lennel, hanem azt, hogy ok nagy szamban gondoljak igy)

     • retijani

      hidd el, ott ütöm a fideszt ahol tudom, de nem elvakultan. Ez nyilván szubjektív, de szerintem pont, hogy támogatni kell az olyat, hogy politikával ne keverjük már az egyszerű dolgokat.

 • http://alfa-kontakt.info Jani haverja

  Én speciel jót szórakoztam a hirdetés szövegén. :)
  Nem ástam bele magam az ingatlan.com etikai kódexébe, így nem tudom, hogy abban szerepel-e, hogy nem lehet politikai dolgokat írni. Mindenesetre valószínűsítem, hogy nem szerepel ez a kitétel, tekintettel a Dr. Patay Gábor által írt levélre.
  Ha ez a sejtésem igaz, akkor az ingatlan.com nagy baromságot csinált, és tulajdonképpen ő volt az etikátlan.

 • szmoker (Homo Trollicus)

  Uborkaszezon?
  Most vágják ki az Orczy-kertet, az érdekesebb.

 • Sakjamuni16722

  A gecipatkány zsidó atlatszo.hu cenzúrázta a törvény szövegét szó szerint idéző hozzászólásomat.

 • Pingback: Ez a különbség a hostolt és a saját blogod, weboldalad között – Toth Laszlo Antal