Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Törölték a kormánykritikus lakáshirdetést

A hirdető vicceskedett, az ingatlan.com cenzúrázott.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

A 444 írt hétfőn az aktuálpolitikai elemekkel bőségesen teletűzdelt, vicces lakáshirdetésről, aminek a teljes szövege így szólt:

„Londoni cég véglegesen megválna tévedésből Magyarországon vásárolt lakóingatlanától. A Felcsúttól nem messze, a Hollán Ernő utcában található, országgyűlési képviselőknek járó, lakhatási támogatás igénybevételére is alkalmas 113 nm alapterületű lakás most egy hétig kiemelt kedvezménnyel kerülhet az Ön tulajdonába!

Az ingatlan 3 szobából (miniszterelnöki dolgozó – 18nm, központi ellenség-meghatározó és migráncs-figyelő főhadiszállás – 24,5nm, korrupció elfedő analitikai labor – 20nm) illetve a szobákat összekötő, gyenge kommunikációs képességű egyének számára doorstep sajtótájékoztatók tartására alkalmas előtérből (19 nm), az EU-s pénzek lenyúlásának kifőzésére alkalmas konyhából, a gátlástalanság emésztésére alkalmas étkezőből illetve minden egyéb kormányzati célt kiszolgáló mellékhelyiségekől áll. A teljes körű felújítás során nem csak a falfestés és a Klebersberg-kori parketta újult meg, de az Eliosnak hála az utcai világítás is, így a kilátást a jótékony homály fedi. A vagyonnyilatkozatok valódiságának ellenőrzésére betolakodó újságírók ellen riasztórendszer véd. Az erkély jelenleg 6 nm, de miniszterelnöki engedéllyel akár a szomszéd ház rovására korlátlanul megnövelhető. Az épületben Schindler list-je helyett Schindler liftje működik, a lakás azonban első emeleti lévén lépcsőn is könnyedén megközelíthető.

Rezsi Szilárdnak – és a földszintet bérlő cukrászdának – köszönhetően a közös költség mindössze 13.000 Ft. A tömegközlekedés Tarlós István szerint kiváló: itt jár a korszerű 3-as metró, melynek csak a füstjét lehet látni és egymást érik az ácsorgó 4-es/6-os villamosok, valamint a hibaelhárításra váró 75-76-os trolik. Végső elkeseredés esetén a Duna mindössze 200 m. Bár a Víg Szinház is, arra most kevés igény mutatkozik.

A lakás pénzügyileg rendezett és jelenleg államosítás előtti utolsó tulajdonosát keresi. Ne habonyozzon, vegyen fel unokatestvéri hitelt még ma! Hívja az MNB-t a 06 (1) PIZ-KELL telefonszámot és kérje Gyurit! Ingatlanközvetítők a szerződéses feltételekről a bejegyzés alatt található címen vagy Árpi nevű kommunikációs és agyhalott-képző státusz-lovagunknál érdeklődhetnek.”

Csütörtökön a NOL már arról írt, hogy az ingatlan.com szép akkurátusan minden „kényes” részt kigyomlált a zseniális szövegből, a „ne habonyozzon” kifejezést például „ne habozzon”-ra javították.

Pénteken a hirdetés már inaktív státuszban volt, a lakás leírásának helyén pedig ez a levél volt látható:

lakashird2

Vagyis a hirdető (képviseletében eljáró) dr. Patay Gábort felhívta az ingatlan.com, hogy nem tetszik nekik a politikai tartalmú hirdetés szövege, sőt…..sérti az etikai kódexüket. Kérték a helyzet rendezését, és ez tulajdonképpen meg is történt: Patay törölte a hirdetést. De búcsúzóul azért még finoman kioktatta a céget.

Az ingatlan.com alapítója és tulajdonosa Mészáros Dávid, akinek felesége Skrabski Fruzsina jobboldali újságíró, a Biszku-film társrendezője. Egy 2014-es Heti Válasz- interjúban az ingatlanhirdető oldallal milliárdossá vált Mészáros így mesélt kettejükről:

„2006 óta csak kedvtelésből dolgozom, a férjem eltart”, nyilatkozta két évvel ezelőtt a felesége. Nincs feszültség otthon abból, hogy ki viszi haza a pénzt? – vetettük fel, de az ingatlan.com-ot működtető Arkon Zrt. és a Skrabski pincészet tulajdonosa „cáfolta” házastársa szavait: „Nincs, mert nem is teljesen igaz, amit a feleségem, Skrabski Fruzsina mondott: kollégáival együtt, több éves munkával tető alá hozták a Biszku Béláról szóló filmjüket, azóta is számos témát dolgoztak fel. Ráadásul az anyósom, Kopp Mária halála óta ő szervezte újra a Három királyfi, három királylány mozgalmat is, amely a kívánt gyerekek megszületését igyekszik előmozdítani: társkereső klubot működtet, apafüzettel segíti a kispapákat, és támogatja a Népesedési Kerekasztalt, amely kidolgozta a családi adózás rendszerét – ezt, hála Istennek, a kormány egy az egyben beemelte a programjába. A cégem társadalmi szerepvállalása is a mozgalomra összpontosít: beszálltunk az alapítvány vezetőjének fizetésébe, irodát, telefont, számítógépet biztosítunk nekik.”

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás