Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az MSZP a Városliget ügyében is gerinces

A zuglói szocik a helyi fideszesekkel karöltve megszavazták a beépítést, pártjuk szerint azonban elutasítják a projektet.

 

Karácsony Gergely, Zugló PM-es polgármestere tegnap írta ki a politikusi Facebook-oldalára, hogy a zuglói szocialista képviselők megszavaztak egy olyan fideszes határozatot, miszerint a zuglói önkormányzat támogatja a Liget Projektet, holott a kampányban anno ő arra szövetkezett velük, hogy közösen védik meg a Városligetet. Karácsony érthető módon csalódott, és azt ígéri, hogy törvényadta lehetőségével élve megvétózza a döntést.

Erről a szocialista módosítóról van szó:

zugloszocikliget

Ez különösen annak fényében csodálatos, hogy a zuglói MSZP Facebook-oldala tele van „védjük meg a Városligetet!” tartalmú postokkal. Legutóbb március 17-én, a fakivágások kezdetén tették ki Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselőjének parlamenti felszólalását, miszerint „Továbbra is ragaszkodnak-e a Városligetbe tervezett új épületekhez, amelyet most már nyilvánvalóan a budapestiek elsöprő többsége ellenez?”

Persze az egészre a koronát a párt központi szervezete tette fel.

Az üggyel kapcsolatban ugyanis az alábbi közleményt sikerült kiadnia az MSZP-nek:

„A Városliget nem alku tárgya. Nincs olyan politikai ok, amely indokolná a Fidesszel való együttműködést a Városliget tönkretételében.

Tudjuk, hogy a Fidesz politikájának szerves része a környezetvédelem teljes mellőzése, a fák ipari mértékű kivágása. Aki ebben együttműködik, az az itt élők, de ami fontosabb: az utódaink ellen követ el bűncselekményt. Ez a Föld napjának üzenete.
Érthető, hogy a zuglói képviselők – a területi érintettség okán – többet akarnak tudni a Városliget jövőjéről. A Liget azonban nem csak Zuglóé – mindannyiunk közös értéke: minden budapestié és minden magyar emberé.
Egyetlen kerületi önkormányzat sem hozhat önállóan döntést az egész főváros jövőjét meghatározó ügyekben.
Mind a fővárosi, mind a zuglói MSZP álláspontja a Városliget ügyében változatlan: elutasítjuk a főváros két évszázados közparkjának beépítését, a zöldfelületek csökkentését. A Városligetet a jövőben is kizárólag kiemelt közparkként képzeljük el, a múzeumi negyedet máshol tartjuk megvalósíthatónak.
Az MSZP zuglói képviselőinek szavazata kizárólag a zuglói emberek érdekeinek képviseletéről szól, hiszen jelenleg a döntések a helyiek feje felett, háta mögött és megkérdezésük nélkül születnek. A mondatok félreérhetősége sem jelenti azt, hogy a Városliget beépítése támogatható lenne.
A cél az érdemi párbeszéd kikényszerítése, ezen keresztül pedig a Városliget tönkretételének megakadályozása.
Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében
Tóth Csaba,
Zugló országgyűlési képviselője”
Tehát megvédik a Városligetet, de támogatják a zuglói MSZP-t, ami támogatja a Városliget beépítését.
Gratulálunk.
tothcsabavarosliget2

 

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás