Szalai Vivien a TV2 új hírigazgatója. Szalai Vivien. Hírigazgató.

vivi

Andy Vajna nem bíz semmit a véletlenre, ha a TV2-ről van szó. A mai húzása éppen az, hogy kinevezi a Story magazinos Szalai Vivient hírigazgatónak … Ki jöhet még a “család tévéjéhez”?

 

banner2_mozgo_2

 

Szalai Vivien:

 

Akinek már 6 (hat) könyve jelent meg!

TV2-közlemény:
“A csatorna  Kökény-Szalai Vivient nevezi ki az aktuális műsorok igazgatójának, aki  13 éve dolgozik a média területén. 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap  (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt. 2011-ben  az akkori Sanomához igazolt, előbb a Story magazin rovatvezetője, később  vezető szerkesztője, felelős szerkesztője, majd 2014. július elsejétől főszerkesztője lett. Az elmúlt hat évben hat könyvet írt, ezek mindegyike vezette a sikerlistákat.”

Screenshot_01850

 

Szalai Vivien fogja az egyik országos tévé hírműsorait szerkeszteni, például a Mokkát és a Tényeket. Egy kalap szar mindegyik, már régóta gyalázzák a “hírműsor” és “híradó” fogalmakat, viszont közel 1 millió ember még így is nézi.

Múlt héten a TV2 legnézettebb műsora volt:
Screenshot_01881
A terv amúgy zseniális.

– Az állam hirdet. Sokat. Állami (köz)pénzből.

– Összevonják egy kézbe az állami reklámtendereket.

– Rogán Antal csináltat magának egy propagandaminisztériumot, ami ezt az egészet irányítja.

– Rogán Antal 2 jó cimborája, Andy Vajna kormánybiztos és Habony Árpád nemközszereplő-miniszterelnöki főtanácsadó-vitrinszakértő-koronaőr a Fidesz megbízásából megszerzi a második legnézettebb kereskedelmi tévét.

– Erre pénzt  az állami banktól kapnak kölcsön, titokban, állítólag “piaci alapon”. Na, persze. 

– Az állami hirdetések elkezdenek felfutni a TV2-n, most éppen a “Magyar Reformok Működnek” reklámspot a sláger a TV2-n.

– WIN1: Pénz.
– WIN2: Médiajelenlét, médiafelület a Fidesznek.
Bulváros híradó, hírek elhallgatása, mikrofonállvány. Minden rendben, nincs itt semmi látnivaló.

Hogy erre ott van az M1? Hát ki nézi az M1-et? Senki?
1 millió néző > 100 ezer néző.

Totális médiajelenlét és médiakontroll, az állami hirdetésekkel finanszírozva.

Csak azt nem értem, hogy mi volt a probléma az eddigi hírigazgatóval, Azurák Csabával? Nem jól dolgozott? Túl sok volt a politika a 90 perces (!) Tényekben? LOL.
Szalai Vivien fogja lecsökkenteni a politikát a hírműsorokban? Hová tudja ezt még csökkenteni?

Előzmények:
Szomorú, ha igaz: “A Tények a legfontosabb hírforrás Magyarországon”
Tv2 Tények a kampányhajrában

Itt van a tegnap esti Tények, képekben.
Ebbe bukott bele Azurák Csaba?

Ez amúgy Magyarország egyik vezető, leglátogatottabb híradója.
Ami elég szomorú.
Magyarország többet érdemelne ennél.

Innentől fogva nem a Last Days of Tények fog dolgozni a TV2-ből, hanem a TV2 csinálja meg a Last Days of Tényeket.

Screenshot_01854 Screenshot_01856 Screenshot_01857 Screenshot_01858 Screenshot_01859 Screenshot_01860 Screenshot_01862 Screenshot_01863 Screenshot_01864 Screenshot_01865 Screenshot_01866 Screenshot_01867 Screenshot_01869 Screenshot_01870 Screenshot_01871 Screenshot_01872 Screenshot_01873 Screenshot_01874 Screenshot_01875 Screenshot_01876 Screenshot_01877 Screenshot_01878 Screenshot_01879 Screenshot_01880

 

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Kormánymédia helyett független sajtót!

 • The NeverGone

  Ez a bejegyzés a főoldalatokon miért nem látszik?

 • andras nagy

  anyját védte, játékautóval ütötte agyon az ufót.

  • bankár

   :DDD

 • Levitin Dávid

  Most már ott tart a központosítás, hogy lehetsz te a legjobb mikrofonállvány, benyalhatsz csontig bárkinek, ha nem fekszel elég jól, te is repülsz. Azurák valószínűleg belement volna bármilyen szerepbe, de ez is kevés volt. Azurákkal közölték, kik azurak.

 • bankár

  A hülyét lecserélték egy még nagyobbra. (Azurákot cserélték Szalaira.)

 • Virág et.

  Ez inkább kékfény, mint híradó.

  Ezzel a tv2-ős manőverrel két dolog kerül majd elő:
  – meg tudja-e tartani a nézettségét az m1-esített tv2 vagy leesik majd az m1 szintjére? Ez valós kérdés, mert az m1 is pontosan olyan csatorna, mint a többi. Az elmútnyócév alatt is volt és akkor bizony nézett közéleti műsorai is voltak, amelyeket sikerült 5 év kemény munkájával lenullázni a fiúknak. Ugyanezt a manővert ez a kontraszelektált gárda simán eljátszhatja a tv2-vel is. Meglátjuk.

  – Ha meg bejön a dolog és marad a nézettség, akkor minek kell a köztévé? 80 milliárdnak nem lenne máshol jobb helye? Ha már propagandára is a piacról kell venni tévét, akkor ide minek költünk?

  Szalai Vivien könyvei meg mind “riportkönyvek”, na nem úgy, mint Moldova könyvei… Zuschlagét és Stohlét olvastam: ezeket lényegében Zuschlag és Stohl írta és nem Szalai. Szalai legfeljebb összeszerkesztette a két szerző gondolatait, elbeszéléseit.

  • Majnemiz

   Most ha valakinek van esze (és pénze) összehozza a kirúgott szakembereket és egy normális hírportált összehoz. De nem ilyen index/kuruc/origo és egyéb részlehajló portált. Hanem egy objektíven tájékoztatót, ami mentes minden külső “forrástól”.

 • Vili Doli

  Ja, tudom ki az a Szalai Vivien! Az a dubajos kurva.