Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lájkold a felcsúti Fidelitas oldalát….illetve ne!

Egy beteg kisgyerek képeivel gyűjtötték volna a lájkokat, aztán visszakoztak.

Tegnap délután a nemrégiben alakult Felcsúti Fidelitas nevű Facebook-oldal ezt postolta:

ff1

Aztán persze kaptak egy csomó leszólást, hogy ezt így mégis hogy gondolták, mennyire undorító már egy beteg kisgyerekkel takarózva lájkokat gyűjteni. Erre az oldal adminja magyarázkodni kezdett kommentben, majd később külön bejegyzésben is, amiben már azt kérik, hogy mégse lájkolja az oldalukat senki.

ff2

A magyarázkodásnak ez a legcsodálatosabb része:

„Azért mert a csoportunk neve ebből a 2 szóból áll, hogy Felcsút és hogy Fidelitas, ez nem azt jelenti, hogy mi egy milliókkal támogatott szervezet vagyunk. Jelenleg megalakulóban van csoportunk és senki sem támogat minket egyetlen forinttal sem. Diákmunkás béremből fizettem a promóciós anyagok nyomtatását, a csoportismerkedő-ebédet, és ezt is saját kontónkra álljuk.”

De ez sem rossz:

„Adjon minden felcsúti 1000 Ft-ot? Vagy utaljon mindenki 5 Ft-ot? Reálisan nézve, beláthatják, hogy ez sosem lesz annyira működőképes támogatási forma, mint, hogy valaki kattintson egyet és ezzel ugyanúgy segítve a kisfiú álmának megvalósítását. Hiszen azzal, hogy valaki lájkolja a képet, az oldalunkat, vagy megosztja a posztot, azt mind látják az illető barátai az idővonalon, így sokkal több embert tudunk elérni, mint akár egy 10.000 Ft-os hirdetéssel, amit amerikai TNC-k amúgyis óriási vagyonát gyarapítaná, nem pedig a kis Táltos műtéti alapját.”

A beteg kisfiú, Varga-Kürtösi Táltos tényleg beteg, és szülei nagyon régóta gyűjtenek már, hogy finanszírozni tudják a kezeléseit, és az állapotán reményeik szerint sokat segítő külföldi műtét költségeit. Legutóbb a Blikk írt róla. Aki segítene szeretne és tud neki, az alábbi bankszámlára utalhat:

Bank neve: OTP Bank Nyrt.
Számlaszám: 11773092-00420381
Bankszámla tulajdonos neve: Varga-Kürtösi Táltos
IBAN: HU71 1177 3092 0042 0381 0000 0000
SWIFT kód: OTPV HU HB

Táltos édesanyja az alábbiakat írja kisfiáról:

taltos„Kisfiunk egészséges magzat volt, normális fejlődéssel, de egyszer csak minden előzmény nélkül a 33. héten megindult a szülés és súlyos oxigénhiánnyal (2/4 apgar) jött világra, ezért intubálni kellett. Az újjáélesztés után kiderült, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, az idegrendszeri károsodás következtében súlyosan mozgássérült és kortikális látássérült lett, epilepszia (West szindróma-kigyógyult belőle) és athetosis (kényszerű, facsaró jellegű mozgás) alakult ki nála, kevert izomtónussal, jelenleg ülni sem tud magától. (…)

Itthon az állam gyakorlatilag felszámolta az elérhető OEP-támogatásokat, melyek nagyban javíthatnának sok beteg gyermek állapotán, felszámolta a Nazarov-műtét finanszírozását (ezt tavaly még fizették, idén már nem), megszüntette a Suit-terápia támogatását, és korábban az oxigénterápiára is adtak támogatást, de most már nem, ezért kényszerülünk erre a nem kellemes nyilvános gyűjtésre! Gyakorlatilag semmi elérhető OEP-támogatás nincsen jelenleg a Táltoshoz hasonló gyermekeknek. Ha mindezek a támogatások megmaradtak volna, mi és sokan mások sem kényszerülnénk erre a gyűjtésre…”

Megosztás