Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elkészült az alaki oktatófilm!

Köszönjük, Magyar Honvédség.

Mindenféle kommentár nélkül itt az eredeti közlemény a honvedelem.hu-ról:

„Csakúgy, mint más nemzetek hadseregeiben, a Magyar Honvédségben is a fegyelem az alapja minden tevékenységnek, ezért kiemelt jelentőséggel bír, hogy a katonák és a kötelékek megjelenése alakias és határozott legyen, tükrözze a magas morált és a csapatszellemet.
A kötelékek egységes cselekvése, határozott fellépése és szilárd alaki fegyelme az, amely alapján első pillantásra megítélik a katonákat. Az alakiasság és a katonás megjelenés napi életben történő következetes megkövetelése fejleszti a katonák jellemét, és a katonai szervezetek egységes tevékenységét.

A Magyar Honvédség vezetése ezért kiemelt hangsúlyt fektet a katonák alaki kiképzésére. A Honvéd Vezérkar főnök a 2015. június 24-i, Magyar Honvédség szintű alaki módszertani foglalkozáson feladatul szabta Szpisják József dandártábornoknak az alaki kiképzés oktatását segítő film elkészítését. Az MH Alaki Oktatófilmmel kapcsolatos tervezési, szervezési, koordinációs és kiadványozási feladatokat az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) szakemberei, az alaki tevékenység szabályos bemutatását az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység kijelölt állománya hajtotta végre.

Az oktatófilm az Alaki Szabályzat legfontosabb, a katonák által leginkább használt részeit mutatja be. A kiadvány célja, hogy hozzájáruljon a Magyar Honvédségnél szolgáló valamennyi katona alaki ismereteinek bővítéséhez, illetve elősegítse az állomány alakiasságának magas szintre fejlesztését.

Az oktatófilm az MH KDK intranetes szervezeti oldalán (http://intranet/szervezetikozpont/kdk) már elérhető, és hamarosan DVD film formátumban is megküldik a Magyar Honvédség katonai szervezetei részére.”

Sajnos egyelőre csak az első rész nyilvános, de remélhetőleg hamarosan felkerül a többi rész is a honvédség Youtube-csatornájára, hadd tanuljunk.

Megosztás