Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tovább éhezhetnek a gyerekek, mert a KDNP betonkemény

„A gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni”mondta a párt frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedd reggel. Harrach Péter hangsúlyozta: „messzemenően egyetértenek a nemzeti minimum által kitűzött célokkal.
Az a probléma, hogy az ellenzék „rárepült” a gyermekszegénység témájára és a konkrét kezdeményezésre is; ez egy olyan helyzetet teremtett, amelyet nem lehet felvállalni, hiszen a határozati javaslat tárgysorozatba vételének támogatásával egy baloldali kampányt támogattak volna.”

A határozati javaslatot, amelynek tárgysorozatba vételét hétfőn utasította el a népjóléti bizottság, az MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, valamint a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt egy-egy képviselője nyújtotta be.

Erről lett volna szó, egy Nemzeti Minimum Program, hiszen kell lennie olyan területnek, amiben pártszínektől függetlenül egyetértenek. Nos, gyermekszegénység felszámolása nem ilyen:

Screenshot_01534
Screenshot_01535

Legyen meg a történelemnek, hogy ki szavazták le:

Screenshot_01533

h1

h2

h3

h4

h5

h6

Megosztás