Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Új NAV elnök is tolmácsot kér

A tavalyi év egyik legerősebb szabadtéri performansza volt Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, ahol Vida Ildikó megpróbálta számon kérni Goodfriendet, de végül csak arra futotta hogy tolmácsot kért.

 

Vida „Soha nem adom fel” Ildikó azóta már lemondott, és sikerült egy tökéletes embert találni a NAV vezetésére.

„A tervek szerint – a hatóság munkáját a jövőben a szaktárca államtitkársága irányítja majd, mégpedig úgy, hogy a minisztériumi államtitkár (Tállai András) egyben a hivatal vezetője lesz. A NAV – eddigi – központi, irányítóegysége a jövőben a nemzetgazdasági tárca berkeiben működne tovább. Ezzel párhuzamosan megszűnne a hivatal hét régiós igazgatósága: ezeknek az egységeknek a munkatársai elsősorban a megyék munkáját segíthetik majd” – közölte Varga Mihály

Tállai András államtitkár ezentúl miniszterhelyettes, politikai államtitkár, adóügyekért felelős államtitkár és NAV vezető is lesz, egyszemélyben.

Tállai András:
tállai
Ez klasszikus TSZ-elnök kinézetű csinovnyik a Mezőkövesd FC elnöke, így mondhatjuk, hogy kifizetődő volt a focin keresztül benyalnia magát a Főnöknek.

Tállai az életrajza szerint Pénzügyi és Számviteli Főiskola végzett, közgazdász, üzemgazdász, adótanácsadó és könyvvizsgáló, 1997 óta politikus, képviselő, Mezőkövesd polgármestere volt. A Népszabadság közölt portrét 2012-ben a borsodi kiskirályról, ebben volt egy hibátlan rész:
„A képviselő honlapján ugyan nem szerepel, de a mezőkövesdiek számon tartják, hogy Tállai András a nyolcvanas évek közepén belépett az MSZMP-be, felesége kongresszusi küldött is volt.”

A kövesdi pletykák szerint tavaly megünnepelte, hogy összeszedte a második milliárdját, ha tényleg így történt, akkor innen is gratulálunk az államtitkár úrnak

Az önéletrajzában azonban nem szerepel hogy van-e nyelvvizsgája, és ez feltűnően hiányzik a parlament.hu-ról is, ahol minden képviselőnél fel van tüntetve az iskola végzettség mellett a nyelvvizsga / beszélt idegen nyelv is.

11238262_10153627086619183_944830578038898608_o
Tegnap este emailben megkerestük az NGM-et, hogy esetleg csak hiányos az államtitkár úr életrajza és kimaradt belőle ez a rész?

Nagyon tömör választ kaptunk:

Tállai András miniszterhelyettesnek – az önéletrajzában feltűntetett– közgazdász, üzemgazdász, adótanácsadói, könyvvizsgálói végzettsége, tapasztalata van. Nyelvvizsgával nem rendelkezik. 1998 óta országgyűlési képviselő.

Üdvözlettel,
NGM Sajtó és Kommunikációs Titkárság

A nyelveket nem beszélő Simicska-báb Vida Ildikó után a  nyelveket nem beszélő volt MSZMP tag Orbán-báb Tállai András vezeti a NAV-ot egyenesen a minisztériumból.
Hibátlan, ez Magyarország.

Tállai amúgy megvédte Vida Ildikót tavaly:

A 24.hu szerint az NGM-ben már azzal poénkodnak az ott dolgozók, hogy Tállai hozza magával Vida tolmácsát a minisztériumba.
Akár még ez is megtörténhet.

Megosztás