Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tudjátok, hogy mit csinál az ÁNTSZ, miután egy rokkantnyugdíjas saját magát műtötte meg, miután elküldték a kórházból?

Szerdán robbant a sztori, hogy egy nagyatádi férfi júniusban a súlyos vérröggel a lábában szeptemberre (!) kapott időpontot – vizsgálatra (!).

„Azt éreztem, hogy pang a vérellátásom, megdagadt a lábam, égő fájdalom kínzott. A háziorvosom beutalót adott, de a kaposvári kórház érsebészetén nem akartak fogadni, azt mondták, hogy szeptemberre menjek vissza. Én azonban attól féltem, hogy egy vérrög képződött, ami eljuthat a tüdőmbe, a szívembe, és kiolthatja az életem. Attól is tartottam, hogy a lábam nem kap elég vért, elhal és amputálni kell majd. Bementem az igazgató-helyetteshez, elmondtam neki a kételyeimet. Ő elintézte, hogy soron kívül fogadjanak az érsebészeten. Végül augusztus 19-ére rendeltek vissza ultrahangra” – mesélte el Seres István, nagyatádi rokkantnyugdíjas

Ezután Seres úr megműtötte magát és kiszedte a vérrögöt a lábából.
Bear Grylls tuti nem tudná megműteni magát, így nagyatádi rokkantnyugdíjas a legkeményebb ember.

A „műtét” után Seres úrnak már volt annyi esze, hogy nem a kaposvári, hanem a nagyatádi kórházba ment  be a begyulladt sebével, ahol  ahol megállapították, hogy helyreállt a lába vérellátása.

A kórház nyilvánvaló, hogy hibázott amikor elküldte a férfit, aki akár meg is halhatott volna embóliában, ha a vérrög elindul a lábából.

Levelet írtam a kórház felügyeleti szervének, mégpedig a  Kaposvári Járási Népegészségügyi Intézetnek, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Somogy Megyei Intézetének és az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak, hogy indítottak-e hivatalból vizsgálatot.

A Somogy megyei ÁNTSZ nem válaszolt még.

A  Kaposvári Járási Népegészségügyi Intézet azt válaszolta, hogy a Kormányhivatal belső szabályzata alapján a fenti tárgyban nyilatkozattételre nem jogosult, és vegyem fel a kapcsolatot a Somogy Megyei Kormányhivatal Jogi és Koordinációs Főosztályával.

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala pedig azt írta, hogy

„A nagyatádi férfi egészségügyi ellátásának elhúzódása, késlekedése miatti problémáról mindezidáig az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Igazgatási Osztályának nincs tudomása. Hivatalunkhoz sem tőle, sem a betegjogi képviselőn keresztül panaszbejelentés nem érkezett.

Amennyiben a beteg panaszt kíván tenni, azt írásban megteheti és kezdeményezheti a panasz hatósági kivizsgálását az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.”

Nincs tudomásuk az esetről.
Ennyi.
Honnan is tudhatnának róla?

De ez csak egy apró kis színes történet, nyár van, uborkaszezon.
Tudjátok, hogy mi a fontos?
Hogy az Operaház kapott 14 milliárd forintot egy kibaszott raktárra.

Megosztás