Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lassan véget ér: kikerültek az ellenkampányunk új óriásplakátjai

Ezzel 10+3 új plakáttal ér véget a MKKP & Vastagbőr ellenkampánya.
Így összesen 900 helyen 23 óriásplakát került kihelyezésre a civil adományokból. Ezen kívül 2 egyedi plakát Felcsútra, 1 plakát pedig Bécsben került kihelyezésre.
Ahhoz képest hogy 50 helyet céloztunk meg, óriási dolog, hogy ez így összejött.

Hogy a mi dolgunk lenne válaszolni a kormány gyűlölet-politikai kampányára? Nekünk, egy 2 fős miniblognak meg egy viccből párttá alakult viccpártnak?
Nem hinném.

Hogy nem viccesek a plakátok?
Igen, lehetséges.

Hogy nem elég komolyak a plakátok?
Elképzelhető.

Viszont mi találtuk ki, mi szerveztük meg, mi mondtuk meg, hogy mi a cél, ti adtátok a pénzt, mi készítettük el a plakátokat, a kreatívokat, mi gyártottuk le, mi tárgyaltunk, mi szerződtünk, mi izgultunk, hogy minden meglegyen és kész legyen.
Amit vállaltunk, teljesítettük.

Get over it – lehet túlszárnyalni.
Vagy utánunk csinálni.

A nagy dolog itt nem a is plakátok, hanem az, hogy 34 millió forint adomány összejött egy kampánycélra. 6000 ember úgy gondolta, neki megéri kinyitni a pénztárcáját, és átutalni egy összeget, hogy valami kézzelfogható válasz szülessen, ne csak a kormány propagandáját nyomják minden felületen és csatornán. (A CÖF-nek: Sörös Gyuri bácsi nem adott pénzt sajnos, pedig még éjszakára sem kapcsoltam ki a telefonomat, hátha hív, de semmi…)

Talán eljutunk oda 2018-ban, hogy sok, még több, egyre több ember jön arra rá, hogy a szavazás, az iksz behúzása nem elég. Nem elég, mert a kormány feneketlen pénzcsapjaival és médiafelületével szemben az az iksz nem lesz elég.

Ha változást szeretnél, tenni is kell érte.
A csodavárás ideje véget ért.
A csodát nem várni kell, hanem tenni érte.
Hogy Magyarország egy kicsit jobb hely legyen.

És ehhez lehet, hogy el kell menni önkéntesnek, segítőnek, vagy lehet, hogy úgy lehet segíteni, hogy adományozol.
Ha 6000 ember együtt el tudta érni, hogy megvalósuljon egy országos óriásplakát-kampány, mire lehet képes 60 ezer vagy 600 ezer ember?

Az ellenzéki pártok nyomják csak tovább a béna politikai performszaikat, a halálunalmas sajtótájékoztatóikat az elhasznált szereplőikkel, a teljes tanácstalanságuk és ötlettelenségük mellett még ez a civil kampány is egy világítótorony, se ötletük, se hitelük, nincs semmi szükség rájuk.

Azért mégiscsak van egy kis csodavárás. Hogy hátha lesz 2018-ra egy olyan új párt, aki képes lesz akár ilyen módszerrel, közösségi adománygyűjtéssel fasza kampányt csinálni és sikereket elérni.

Igény volna rá.

plakát

Screenshot_01172

Screenshot_01173

Screenshot_01174

Screenshot_01175

Screenshot_01177

 

Megosztás