Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Elkészült a könyvelés

A Vastagbőr&MKKP-ellenkampány minden adományozója bekerült végre a táblába, és az eddigi kiadások számlái is nyilvánosak. Hamarosan pedig jönnek az újabb plakátok országszerte.

Köszönjük a türelmet, végre lett idő a szervezési munka meg a szerbhatáros riportsorozat forgatása közben a könyvelés befejezésére. Excel-segítőnk, László ráadásul addig gyúrta a makrót, amíg tökéletes nem lett, vagyis már felismeri és jelöli a kettős mássalhangzóval kezdődő és kötőjeles neveket is, amit nagyon köszönünk az alkotónak. Szóval mostantól mindenki megtalálja magát és adományát a táblában, amit persze a fideszes és széljobbos arcok is nyugodtan turkálhatnak, ha épp nincs jobb dolguk.

Összesen 34.302.696 forintot utaltatok, ebből 33.344.282 forint érkezett meg hozzánk, vagyis a különbözetet levonta költségként a Magnet és a Paypal.

Ahogy ígértük, nyilvánosságra hozzuk az eddigi kiadásainkat is:

– 500 db plakát gyártása és kihelyezése országszerte 2015.07.01.-31. közötti időszakra: 22.157.944 Ft

– 3 db egyedi plakát („Itt hamarosan űrállomás épül!” – Felcsút, „Felcsút, we have a problem” – Alcsút, „I have survived the hungarian anti-immigrations campaign” – Madách tér) gyártása: 20.193 Ft

– felcsúti videó + a videós üzemanyagköltsége: 32.691 Ft

– bécsi plakát gyártása és kihelyezése 2015.07.06.-19. közötti időszakra: 270.245 Ft (853,37 euró)

– 1.000 db matrica gyártása a plakátbulira: 21.590 Ft

– 2.000 db matrica a Madách térre és az Átlátszó-szülinapra: 33.020 Ft

Az összes számla itt megtekinthető.

A maradék pénzt újabb óriásplakátokra költjük, amik július 16-tól fognak megjelenni országosan. Gondolkodunk rajta, hogy a kormány sikerkampányára is reagáljunk, eléggé adja magát a dolog.

Addig viszont vegyük azt a roppant érdekes unalmas kérdést, amit a CÖF-től kezdve mindenféle szedett-vedett széljobbos hírportálig kb mindenki elővett már. Szóval: MIÉRT A PUBLIMONT? Nagyon egyszerű. Mert csak. Mert paradicsomért se a pékségbe megyünk, hanem a zöldségeshez. Nyilván tudjuk mi is, hogy a Publimont Simicska Lajosé, és pont ezért. Emlékezzen vissza mindenki, hány óriásplakátja volt az ellenzéknek 2010-ben vagy tavaly. Ugye-ugye? A Publimonton kívül a Fidesz-kedvenc Garancsi-féle ESMA, és a JCDecaux rendelkezik annyi, és olyan jó helyeken lévő óriásplakátfelülettel, ahol érdemes elindítani egy ilyen és ekkora kampányt, mint a mienk. Garancsinak nyilván nem akartuk odaadni a pénzeteket, meg valószínűleg ki se rakta volna a plakátjainkat, a JCDecaux meg kb örül, hogy még egyáltalán működhet Magyarországon, nem akarnak beszólogatni a kormánynak. Mikor árajánlatot kértünk tőlük BKV-megállókban található citylightokra, akkor ennyit írtak vissza: „nem szeretnénk részt venni ebben a kampányban”.

Szóval maradt a Publimont. Mert hiába hozta elő nagy erőlködve a Mandiner példának, hogy „bezzegajobbik2009-benkismagyarcégektőlrendelthelyeket”, az az igazság, hogy azoknak nincs olyan és annyi felületük, ami nekünk kellett, másrészt széljobbos cégeknek pont ugyanannyira akartuk adni a pénzeteket, mint Garancsinak. Semennyire. Tehát maradt a Publimont, aminek nem falusi ABC-k mögötti, tűzfalra néző plakáthelyeik vannak, hanem olyan frekventáltak, amiket láttok szerte az országban: Balatonöszöd, Felcsút, siófoki körforgalom, ferihegyi gyorsforgalmi, stb. És nem pár darab, hanem rengeteg. Továbbá hajlandó is volt kirakni a Fidesz gyűlöletkampányára reagáló plakátjainkat, köztük a „Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket” feliratút. Tavaly ez még teljesen elképzelhetetlen lett volna, de azóta ugye történt egysmás, Simicska már nincs jóban Orbán Viktorral, és nem kap állami hirdetéseket. Ennyi a történet, színtiszta logika csupán.

Köszönünk szépen minden adományt, reméljük tetszenek a plakátok.

Megosztás