Elkészült a könyvelés

A Vastagbőr&MKKP-ellenkampány minden adományozója bekerült végre a táblába, és az eddigi kiadások számlái is nyilvánosak. Hamarosan pedig jönnek az újabb plakátok országszerte.

Köszönjük a türelmet, végre lett idő a szervezési munka meg a szerbhatáros riportsorozat forgatása közben a könyvelés befejezésére. Excel-segítőnk, László ráadásul addig gyúrta a makrót, amíg tökéletes nem lett, vagyis már felismeri és jelöli a kettős mássalhangzóval kezdődő és kötőjeles neveket is, amit nagyon köszönünk az alkotónak. Szóval mostantól mindenki megtalálja magát és adományát a táblában, amit persze a fideszes és széljobbos arcok is nyugodtan turkálhatnak, ha épp nincs jobb dolguk.

Összesen 34.302.696 forintot utaltatok, ebből 33.344.282 forint érkezett meg hozzánk, vagyis a különbözetet levonta költségként a Magnet és a Paypal.

Ahogy ígértük, nyilvánosságra hozzuk az eddigi kiadásainkat is:

– 500 db plakát gyártása és kihelyezése országszerte 2015.07.01.-31. közötti időszakra: 22.157.944 Ft

– 3 db egyedi plakát (“Itt hamarosan űrállomás épül!” – Felcsút, “Felcsút, we have a problem” – Alcsút, “I have survived the hungarian anti-immigrations campaign” – Madách tér) gyártása: 20.193 Ft

– felcsúti videó + a videós üzemanyagköltsége: 32.691 Ft

– bécsi plakát gyártása és kihelyezése 2015.07.06.-19. közötti időszakra: 270.245 Ft (853,37 euró)

– 1.000 db matrica gyártása a plakátbulira: 21.590 Ft

– 2.000 db matrica a Madách térre és az Átlátszó-szülinapra: 33.020 Ft

Az összes számla itt megtekinthető.

A maradék pénzt újabb óriásplakátokra költjük, amik július 16-tól fognak megjelenni országosan. Gondolkodunk rajta, hogy a kormány sikerkampányára is reagáljunk, eléggé adja magát a dolog.

Addig viszont vegyük azt a roppant érdekes unalmas kérdést, amit a CÖF-től kezdve mindenféle szedett-vedett széljobbos hírportálig kb mindenki elővett már. Szóval: MIÉRT A PUBLIMONT? Nagyon egyszerű. Mert csak. Mert paradicsomért se a pékségbe megyünk, hanem a zöldségeshez. Nyilván tudjuk mi is, hogy a Publimont Simicska Lajosé, és pont ezért. Emlékezzen vissza mindenki, hány óriásplakátja volt az ellenzéknek 2010-ben vagy tavaly. Ugye-ugye? A Publimonton kívül a Fidesz-kedvenc Garancsi-féle ESMA, és a JCDecaux rendelkezik annyi, és olyan jó helyeken lévő óriásplakátfelülettel, ahol érdemes elindítani egy ilyen és ekkora kampányt, mint a mienk. Garancsinak nyilván nem akartuk odaadni a pénzeteket, meg valószínűleg ki se rakta volna a plakátjainkat, a JCDecaux meg kb örül, hogy még egyáltalán működhet Magyarországon, nem akarnak beszólogatni a kormánynak. Mikor árajánlatot kértünk tőlük BKV-megállókban található citylightokra, akkor ennyit írtak vissza: “nem szeretnénk részt venni ebben a kampányban”.

Szóval maradt a Publimont. Mert hiába hozta elő nagy erőlködve a Mandiner példának, hogy “bezzegajobbik2009-benkismagyarcégektőlrendelthelyeket”, az az igazság, hogy azoknak nincs olyan és annyi felületük, ami nekünk kellett, másrészt széljobbos cégeknek pont ugyanannyira akartuk adni a pénzeteket, mint Garancsinak. Semennyire. Tehát maradt a Publimont, aminek nem falusi ABC-k mögötti, tűzfalra néző plakáthelyeik vannak, hanem olyan frekventáltak, amiket láttok szerte az országban: Balatonöszöd, Felcsút, siófoki körforgalom, ferihegyi gyorsforgalmi, stb. És nem pár darab, hanem rengeteg. Továbbá hajlandó is volt kirakni a Fidesz gyűlöletkampányára reagáló plakátjainkat, köztük a “Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeinket” feliratút. Tavaly ez még teljesen elképzelhetetlen lett volna, de azóta ugye történt egysmás, Simicska már nincs jóban Orbán Viktorral, és nem kap állami hirdetéseket. Ennyi a történet, színtiszta logika csupán.

Köszönünk szépen minden adományt, reméljük tetszenek a plakátok.

 • portnoy7

  “Nem, nem, NEM!!!44!!%! Soros Gyuri bácsi adta az összeset, megmondták mindenhol!”
  “Miért nem a menekültekre költöttétek? Hülyeségre bezzeg van pénz”
  “Lélegeztetőgép”
  “Árva kiscicák, akik elszaladtak világgá a viharban, miután az anyjukra dőlt a fa”

  3…
  2…
  1…

  Kommentfolyam indul!

 • Ábris Gábris

  Már csak a CÖF közpénzen hízlalt vezetőitől szeretnék látni egy hasonló elszámolást.

  • Virág et.

   Látatlanban tudok ilyet neked:

   Fidesz: 99.9% (közvetve persze)
   Egyéb: 0.1%

   • abulafia

    Az a 0,1% nem világos… ennyiért a TEK és a NAV közösen vezeti el bilincsben a delikvenseket…

  • NaeBoder

   Miért, ezen mit látsz?

   • etruszk

    azt, hogy nem egy párt fizette, közpénzből.

   • Ábris Gábris

    Azt látom, hogy valóban 6000 polgár dobta össze a zsét (tudod, ők a “zemberek”) és nem a tőlünk ellopott pénzből élősködnek, mint a CÖF.

 • Let’s think Béláim!

  Engem nem érdekel az elszámolósdis táblátok: a háromezremért úgy játszatok nekem gyurcsány kottájából, ahogy én szeretem a zenét! :)

 • julius

  érdekes, ha elém teszik a korrekt elszámolást, már valahogy nem is érdekel…

 • Majnemiz

  Léci csináljatok egy olyan plakátot is, amin ez a szöveg van. “Ha Magyarországra jössz akkor ne szemeteld tele az erdőt, ne áruld a kapott élelmiszert és legfőképp, ne dobd ki!”

  • Virág et.

   Esetleg ne sz.rd tele az Andrássyt … Azaz izé, bocs, azt szabad, azt a nemzeti fiúk csinálták, az oké, nem valami jött-ment darkie-k. Tiszta, árja fehér embereknek szabad a végbélsárral bekenni az ország legelitebb sugárútját.

   • AFulgens

    Neked hogy van türelmed minden trollnak normálisan válaszolni?

    • Virág et.

     Ha látok benne potenciált, akkor igen. Potenciál alatt értsd: kis ösztönzésre hülyét fog magából csinálni sok ember előtt.

  • http://hartland.blog.hu Holger Hartland

   Sajnos az erdő teleszemetelése hazai erőforrásból is meg van oldva. Ebben az esetben a felirat az lehetne, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok szemetelőhelyét!” De inkább támogatnám, hogy “Akárki vagy, ha szemetelsz és rajtakapunk, letörjük a kezedet.” Lehet, hogy az embereknek csak egy kis része az, aki suttyó módon eldobál mindent a csikktől a műanyagpalackon, a sörösdobozon és csipszeszacskón át az autógumiig, de az összkép elég szomorú, ezt rendszeres kirándulóként mondom.

   • Lászlóffy Lóránt

    Nem értem. Ha vannak bűnözőink, akkor az ok arra, hogy importáljunk még?

    • Baraka

     A letelepedési kötvényre gondolsz, ugye?

     • Lászlóffy Lóránt

      Is-is. A letelepedésisek legalább veszik az állampapírokat. Az illegálisok csak az adóforintokat viszik, meg javítják a börtönök kihasználtságát…

     • Baraka

      :)

  • Lászlóffy Lóránt

   Gondoljuk tovább: összeszarhatják, mert mi úgyis Aliyah-zunk…

  • Fluid

   Erdőszemetelés? Csak megfigyelik a “kultúránkat”, és tiszteletben tartják. Nem voltam még olyan gyalogtúrán, amin ne láttam volna törött vécécsészét és elrozsdásodott lavórt az erőbe lerakva. Na most azt nyilván Afrikából cipelték ide a bevándorlók gyalog.

   • Teca

    Már láttam teljes ülőgarnitúrát, kanapé, fotelek, és puffok a repceföld szélén a határba. na 3,2,1, az hiszem ezt így hívják.
    Csodás volt.

  • Baraka

   Ez vicces. Tényleg mekkora tisztaság volt itt a menekültek előtt! :)

 • Horizont

  Korrekt! Köszönjük!

 • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

  mi ment bécsbe? és miért olyan drága az?
  a “Tudjuk hogy loptok”, még mindig ezereszer jobb felcsútra, mint a hjusztonos értelmezhetetlen bénaság.
  illetve a “törvények betartása” sem jó elnökként, ugyanis törvényesen nem nyilvános pl a pályáztatások nyilvánosságra hozása, és törvényes, hogy pályáztatásokon adnak szubjektív pontokat

  • Lajos Kósa

   Jó, hogy vagy nekünk, köszi.

   • http://www.kkbk.blog.hu tesz-vesz

    ?

    vmi hasznod legyen már: mi ment bécsbe? és miért olyan drága az?

  • http://hartland.blog.hu Holger Hartland

   Bécsbe az ment (persze németül), hogy kösz az osztrákoknak, hogy 1956-ban nem zárták le a határt. Elcseszett egy ellenkampány volt ez, de ha te sem adtál rá pénzt, akkor itt és most mi vagyunk az utolsók, akik kritizálhatunk. :)

  • Lászlóffy Lóránt

   Azért olyan drága, mert azt nem tudják a laikusok ellenőrizni. Ez olyan, mint a tanácsadói szerződések a másik oldalon…

 • JesusWaterwine (Kékfestő)

  Hát, azt hiszem ez egy korrekt elszámolás az adományainkról!
  Ha legközelebb is kell lóvé, szóljatok! Megy a lehetőségekhez képest.

  • usernamevvv

   kíváncsi rákos gyerekekre mennyi jönne össze, de nem az első nap 20 millió az tuti :/

   • Rufus78

    Annyira jó, hogy mindannyian így tudjátok, mire kellett volna költeni azt a pénzt, amit az emberek egy előre nevesített cél érdekében dobtak össze, de hogy a kormány 1.000+300+600 millióból, az általad számon kért összegnek a 100-szorosáért plakátolgatott meg üzengetett csak idén, az egy kumma szót sem ér meg nektek!
    Lélegeztetőgépre, éhező kiskutyákra vagy rezsicsökkentésre mikor számoljátok át ezt a 33 milliót?

    • usernamevvv

     csak ezt ingyen és bérmentve csinálták a számla szerint
     a valóságban azért kapnak nem kevés pénzt az oldal szerkesztői a 0-24-es gyűlölködésért + járulékok
     na úgy mennyire jön ki a vége?

    • usernamevvv

     mi az hogy 30 ezer ftért mentek ki felcsútra egy szánalmas videóért? mikor ezt én 3 ezerből megoldottam volna… ennyit erről

 • mensikov

  A “Tudjuk, hogy loptok” szerintem mindent visz.

 • Lászlóffy Lóránt

  Érdekes, hogy a plakátaitokat nem nagyon tépkedik. Ellenben a másik oldalét… Akkor melyik oldal a kultúráltabb, jogkövető?

  • Virág et.

   Nem tudom, de szerintem azok, akik felgyújtják a tévé székházat, szétvernek 100+ rendőrt, felszedik a macskakövet, autókat borogatnak és lenyúlják Mazsolát meg Tádét, illetve teleszórják sz.rral az Andrássy utat. Szerintem ezek a jogkövetők. Meg azok, akik a város szétverőinek jogszabályban adnak kollektív mentességet, azok aztán a jogkövető non plus ultrák.

   Namármost, ehhez képest azok a kétlábon járó szörnyetegek akik letépnek egy plakátot vagy – Uram bocsá’ – összefirkálnak egy másikat, azok lényegében kiiratkoztak az emberi fajból.

   • Lászlóffy Lóránt

    Ne terelj 😛

    • Virág et.

     Nem terelek, teljesen egyetértek.

 • Lászlóffy Lóránt

  Az adományok adómentesek?

  • Virág et.

   Én azt gondolom, hogy ez egy jó kérdés. Kérdezzünk meg egy szakember, ifj Lomnicit a CÖF-től.

   (egyébként meg azok)

  • Virág et.

   És egyébként is, minden elsőbékemenetes Bayer-olvasó tudja, hogy ezek nem adományok voltak, hanem “adományok”. Mindent a Soros fizetett. Aki ide kommentel és maga is utalt 10 000 forintot, az most biztos nagyon meglepődik, de valójában nincs itt ellentmondás. Arra a pillanatra, amikor az utalás gombra kattintott ő maga volt Soros György. Megszállta az ördög, azaz a Soros.

   Amit meg nem a Soros fizetett, azt a Bilderberg. Bár a kettő lényegében ugyanaz.

 • Lászlóffy Lóránt

  Vagy a Publimont osztotta vissza a legtöbbet?

  • Virág et.

   Ja, 30 millió forint az annyi pénz, hogy Simicska kiszállt érte az amúgy 40 milliós Jaguárjából és személyesen egyezett meg a Ms. Twenty Percent laspalmas-szal, hogy megoldják okosba, lesz tuti számla. Ez hihetőnek tűnik.

   Most komolyan, ez nálatok ilyen fidesz-reflex, hogy mindenre az ugrik be, hogy ki micsodát oszt vissza? Vagy csak te vagy ilyen szerencsétlen?

   • Lászlóffy Lóránt

    Legyél realitsa: alku utáni piaci árak vs. vastagbőr számlák. Persze a laikusok beveszik, hogy tényleg ennyi volt.

    • Virág et.

     Igen, komoly alkuk mehettek egy felső-középkategóriás autó áráért (22 millió), amiből azért még 500 plakát is kijött, tehát egy váltás felni-szett áráért kb.

     Mondom, nyilván az illuminátusok és maga Soros is benne volt. Ez a Rózsadombi paktum 2.

     • Lászlóffy Lóránt

      Fordítsuk le: Fidesz mutyi fújj. Vastagbőr mutyi: kuss legyen, ők a mi embereink.

     • an0nymu5

      Kérj már légyszi árajánlatot tőlük, ha szerinted a 44 316 Ft átlagosan sok egy hónapnyi óriásplakátért. Ha te alacsonyabb áron hirdethetnél, akkor jelentkezz.

     • Lászlóffy Lóránt

      Abszolút sok ennél a mennyiségnél figyelemmel arra, hogy a plakátok többsége kevésbé frekventált helyen van. Persze jóhiszeműen feltételezhetnénk, hogy nem, vagy csak minimálisat alkudtak a listaárból, de ne legyünk naívak.

     • Virág et.

      Taníts minket mester. Mennyi szerinted a nem mutyis ára egy plakátnak olyan “nem frekventált” helyen, mint mondjuk a ferihegyi gyorsforgalmi :))).

     • Virág et.

      Ja, leszámítva, hogy a fidesz mutyi az közpénzből megy, százmilliárdos szinten és annyira bizonyított, hogy minden nap látjuk a LV tatyókban, rolex órákban, audi a8-osakoban stb, amiket a havi 900 bruttóból nem lehetne megvásárolni. A “vb mutyi” meg a pici fejedben van csak.

      De tényleg, ők a mi a embereink. Főleg a Simicska, ő aztán k.rvára az én emberem, azért kezelte az én pénzem 25 évig. A vb is annyira az én emberem, hogy együtt koccintgattunk 2010-ben, amikor a fidesz nyert (segítek, mert nemcsak hülye vagy, hanem friss csirke is: ők nem a szocikra szavaztak).

    • Baraka

     Ez megvan?

     • Lászlóffy Lóránt

      Ez még nem jelenti azt, hogy a Kétfarkú piaci áron vette a plakáthelyet.

     • Baraka

      Nem, de nagyon gyanús. Mindenesetre jobban alkudoztak, mint kormányunk.

  • frikazojd

   Kurva kemeny lehet ugy fidesznacinak lenni, hogy a fidesz soha ebben budos kurva eletben igazi elszamolast meg nem tett kozze semmirol, a kapott penzt semmilyen korulmenyek kozt nem arra koltotte amire kapta es meg az se fordult elo veluk, hogy egy egesz akcio alatt senkinek sem lett rosszabb. Azert ezt feldolgozni nem egyszeru.

   • Lászlóffy Lóránt

    Tök jó biznisz lehet antifidesz plakátokra pénzt gyűjteni és elkölteni. Majd a reklamálókat azzal elzavarni, hogy “dehát a Fidesz is lop…”

    • frikazojd

     milyen reklamalokat? meg mi az, hogy “is”? jelenleg csak a fidesz lop.

  • Centurio

   Elég kemény meló lehet Vastagbőrre beosztott fideszes kommentelőnek lenni és irdatlanul ostoba hülyeségeket írkálni.

 • myname

  Olyan jó az, hogy ma Magyarországon csak azért tudsz beszólni a kormánynak, mert két régi barát összeveszett. :/
  Ha ez nem lenne, akkor max szopás lenne, nem ellenplakát-kampány.
  Szomorú országban élünk.

  • nokiaz

   két régi barát ….
   azé -az nem barátság amit semmi nem ingat meg

 • nemari

  Fenn van valahol a hálón az összes plakátszöveg?

  • AFulgens

   Egyelőre a legjobb forrásnak a VB Facebook oldal tűnik, de zero/laspalmas/MKKP csinálhatna mondjuk egy flickr albumot, ahova feltöltik a jó minőségű terveket, ami alapján a nyomtatás ment, az a legtisztább.

  • Erdélyi Katalin

   itt fent lesznek majd az újak is
   http://ellenkampany.com/portfolio/plakatok/

   • nemari

    Köszi!

 • lyken

  @Lászlóffy Lóránt: “Vagy a Publimont osztotta vissza a legtöbbet?”

  Tipikus logika.
  Visszaosztás csak nálatok politikusféléknél van. Az ország többi
  része nem úgy él, hogy belenyúlkál a közös kasszába mert az neki jár.
  Tudjuk, hogy loptok. Csak bizonyítani nem lehet, amíg a
  rendőrség-ügyészség-bíróság ugyanabban a “független” kézben van.
  Bakker, még a Simont is eleresztettétek, miután adott a koncból. Nem ciki ezután nyilvánosan Fidesz támogatónak lenni?

 • nokiaz

  köszi respekt

 • Jenő Sóvári

  ….és az adományozók listálya merre van???

  • http://fuckmedates.com/ Zsóti de nem bájjer.

   A büdös kurva anyádnál.

   • Jenő Sóvári

    ….igazi úriember vagy….szépen beszélsz…ahogy otthon tanultad…….salom

    • http://fuckmedates.com/ Zsóti de nem bájjer.

     … a hozzád hasonló… hazaáruló férgekkel … úgy beszélek… ahogy kell… ahogy otthon tanították…. SÁLÓM!