Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Fidesz aggódik a bújtatott pártfinanszírozás miatt

Tegnap megszavazták a H/5139A bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről és az Európai Unió intézményei iránti bizalom megóvásáról” szóló határozati javaslatot. A Jobbik tartózkodott, az MSZP, Együtt, DK nemmel szavazott, az LMP bent sem volt.

Mindig örülünk ha a bújtatott pártfinanszírozás miatt aggódnak és hogy emellett még a Európai Unió intézményei iránti bizalmat is nagyon óvnák, már csak hab a tortán!

 

Screenshot_01127

A Fidesz-KDNP azt kéri a kormánytól, hogy vizsgálja meg, hogy a bújtatott pártfinanszírozásban részesülő párt milyen büntetést kapjon, ehhez azért tényleg kell bőr az orcán.

Ha jól értem, a Simicska, CBA, Continental, Garancsi, Hernádi, Duna Aszfalt, MET és még ki tudja milyen forrásokból és milyen összegekből több milliárdos kampányokat lefolytató Fidesznek az a baja, hogy Gyurcsány Ferenc a törvényesen, adózott bevételéből mint magánszemély adományozott a pártjának?

Tavaly három választási kampány volt, 3 kibaszott drága kampánnyal, és a Fidesznek volt bőr a képén azt bevallani, hogy a 3 kampányra összesen 883 milliót költött, és amúgy 34 milliós nyereséggel zárta a 2014-es évet.
Az állami támogatás másfél milliárd forint volt, tagdíjból kétszáz millió, adományokból pedig négyszáztizenhárom millió forint folyt be a pártkasszába és volt egy a rejtélyes „egyéb bevétel”, ami összesen hétszázegy milliót tett ki.

A törvényben amúgy ez szerepel:

4. § A párt vagyona a tagok által fizetett díjakból, a központi költségvetésből juttatott támogatásból, az állam által az 5. § alapján ingyenesen átadott ingatlanokból, magyar állampolgár természetes személyek vagyoni hozzájárulásaiból, végintézkedés alapján természetes személyek hagyatékából, a pártnak a 6. §-ban meghatározott gazdasági-vállalkozási tevékenységéből, illetve a párt által alapított egyszemélyes korlátolt felelősségű társaság adózott nyereségéből képződik.

(2) A párt részére – az (1) bekezdésben foglalt kivételektől eltekintve – jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet vagyoni hozzájárulást nem adhat, a párt jogi személytől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől vagyoni hozzájárulást nem fogadhat el.

Én nem látom, hogy ebben hol van elrejtve, hogy Gyurcsány Ferenc nem adhat magánadományt egy pártnak.

A DK-nál 2014-ben a tagdíjaikból származó bevétel 26,4 millió forint, a magánszemélyektől érkezett adomány pedig 39,4 millió forint volt, ebből Gyurcsány 16,2 millió forintot adományozott.

Én értem, hogy az „elmúltnyolcév” meg a „GyurcsányBajnai” kampány nem állhat le, és még 2018-ban meg 2022-ben is Gyurcsány lesz a patásördög a 3-4%-os pártja élén, de komoly, a Fidesz ezzel szalad be a pofonerdőbe?

 

Megosztás