Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nem akarták látni, le is tagadták, mi az?

Igen, a miniszterelnök úr meg a többiek. Igen, a falat. Ja nem, a kerítést.

A blog fennállása óta gyűjtjük a seggszáj-rovatban az egymásnak kisebb-nagyobb idő elteltével totálisan ellentmondó nyilatkozatokat az egyre mélyebbre süllyedő magyar politikusoktól, mert csak.

A bevándorlók elleni gyűlöletkampányt még a rezsiharcnál is jobban túltolta Fidesz, így ma sikerült eljutni a bejelentésig, miszerint 4 méter magas kerítéssel zárják le a déli határt 175 kilométer hosszan.

Mondjuk sejteni lehetett, hogy így lesz.

Június 6-án, a Vastagbőr&MKKP-ellenkampány előtt egy nappal jelentette be a külföldi lapoknak folyton helyreigazításokat küldözgető Kovács „eh” Zoltán kormányszóvivő, hogy a bevándorlásügyi konzultációs kérdőívre válaszolók többsége az eddigieknél sokkal nagyobb szigort vár a bevándorlókkal szemben. Már ekkor felmerült bennem a kérdés, hogy szögesdrót lesz a határokon?

Rogán Antal másnap azt mondta, hogy a déli határ törvényi eszközökkel való lezárására készülnek. Erre akkor az volt az első tippem, hogy ezek szerint fal lesz, amit a Market Zrt. fog építeni…és sajnos ma kiderült, hogy ebben a témában sem én vagyok túl cinikus, hanem a Fidesz.

 

Jó, nem fal lesz, hanem tényleg drótkerítés, és nem tudni még, hogy melyik hozzáértő cég nyeri a közbeszerzést, de annak ellenére lesz valami, hogy az utolsó pillanatig tagadták (mondjuk ez már előfordult párszor), és korábban még Orbán Viktor se kimondottan erről beszélt.

„Nem lesz vaskerítés a határon,”egyszerűen nem fogjuk őket beengedni” – mondta a bevándorlással összefüggésben Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke a Napi Gazdaságnak.”  – 2015.06.09.

„A Tv2 reggeli műsora, a Mokka például szerda reggel ismét Kósa Lajost hívta meg, hátha a Fidesz alelnöke elárul majd újabb részleteket arról, mi készül a déli határokon. Kósa azonban néhány órával Szijjártó bejelentése előtt még mindig tagadta, hogy fizikai határzárra készülne a kormány. A politikus egy szóviccel próbálta elütni az ellenzéki Kerék-Bárczy Szabolcs állítását, hogy új vasfüggöny épül majd a szerb határon. Kósa erre úgy reagált: „Mit aknákkal???? Tankcsapdákkal!!! Érti, Debrecen. Butaságokat mindenki tud mondani.” – Index, 2015.06.17.

Hazánk geopolitikai helyzetével kapcsolatban leszögezte: nem akarjuk látni, hogy új falak épülnek Európában. “Egy értelmes és nyugodt geopolitikát javaslok Magyarország számára.” Hazánkban magyarbarát politika van, ez határozza meg minden cselekedetünket, a politikai szövetségesi mivoltunk az EU-ban és a NATO-ban egyértelmű, nekünk magyaroknak nem érdekünk egy újabb hidegháború.” – a Magyar Diaszpóra Tanács IV. ülése, 2014.11.19.

Mondjuk valóban nem falat építenek, hanem kerítést (AZ NEM UGYANAZ!!), szóval nem hazudott a miniszterelnökúr.

Gratulálunk, és reméljük, hogy lesz annyira tökös, hogy a saját két kezével verje le az első cölöpöt. Persze csakis a magyar nép érdekében, és még véletlenül sem azért, mert politikai tehetsége és eszköztára kimerül a folyamatos ellenségképgyártásban, és hát a bankok, a multik meg a rezsi után most épp a bevándorlókat szemelte ki arra a célra, hogy miután beállította őket közellenségnek, kemény kézzel megvédje tőlük a választópolgárokat, akik majd remélhetőleg hálatelt szívvel szavaznak rá újra, plusz közben legalább nem gondolkodnak olyan apróbb témákon, mint a korrupció, a paksi bővítés, az ügynökakták nyilvánossága, vagy épp a közoktatás meg az iskolák katasztrofális helyzete.

 

 

Megosztás