Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

3 nap alatt 25,8 millió forint

A Vastagbőr és az MKKP ellenplakátkampány-számlájának ma reggeli állása egész pontosan 25.876.191 forint.

Többször megnéztük, tényleg ennyi.

A projekt indításakor megígértem, hogy az átláthatóság jegyében az adományokat ebben a nyilvánosan elérhető táblázatban vezetem, és így is van. Csak egy kicsit lassan megy, elnézést. Ti ugye sokan utaltok, én meg egyedül töltögetem a táblát. Első nap kézzel, mivel lezáratlan napról nem lehet összesítést lekérni, másnap meg az óriási forgalomtól túlterhelt számlákból csak nagy küszködés árán sikerült kibűvölni az általatok átutalt bruttó összegeket tartalmazó adatsorokat megfelelő, excellé alakítható formátumban. Így manuálisan „könyveltem” be 3-4 millió forintot 2 nap alatt. Nagyon szép feladat volt, köszönöm nektek, hogy megtehettem. Mikor már nagyon golyóztak a szemeim, az utalásaitok mellé írt bíztató és vicces közlemények adtak erőt a folytatáshoz, de egyébként is feldobják a munkát meg az egész kampányt. Itt már volt egy rövid válogatás belőlük, és lesz még később is, nagyon jók jönnek.

 

 

Tegnap aztán, a kétnapi és többezer tételes exceltáblázatok birtokában nekiálltam pótolni az elmaradt könyvelést. Felesleges sorok és oszlopok törlése, csak a név és az összeg marad, majd a neveket monogrammá alakítani. Ez utóbbi iszonyú lassan ment, már attól féltem, hogy a következő 2-3 évem erre fog rámenni. Hiába, teljesen alapszintű felhasználó vagyok, fel sem merült bennem, hogy ezt is lehet automatizálni, kvázi egy képlettel/függvénnyel parancsba adni az Excelnek, hogy csinálja meg helyettem. Szerencsére valaki szólt, hogy de igen, meg lehet ezt csinálni. Bár azt nem tudta megmondani, hogy pontosan hogy kell, de kezdetnek a tipp is elég volt. Este 10-kor a Vastagbőr Facebook-oldalán segítséget kértem tőletek, miszerint excelzseni wanted. Többen írtak szinte azonnal, hogy miben segíthetnek, és a probléma hamarosan meg is oldódott. Az ő segítségüknek hála hamarosan felpörög az adatbevitel, az eddiekhez képest fénysebességgel fog frissülni az adományos táblázat.

Köszönet illeti:

– Marcit a tippért, hogy tud ilyet az Excel

– Barbarát, aki éjjel fél 11-kor csinált és küldött egy template-et az egyszerű nevek monogramosítására

– Pétert, aki éjjel 11-kor számítógép híján a telefonjáról magyarázta el lépésről-lépésre, hogy mit csináljak, és kérte, szóljak vissza, hogy sikerült vagy sem, mert ha nem, reggel már gépnél lesz, és segít még

– Gábort, aki éjjel fél 1-kor csinált és küldött egy olyan template-et, ami a kettősbetűvel (Sz, Gy, stb) kezdődő nevek monogramosítását is megoldja

Adományokat továbbra is fogadunk, de fontos, hogy cégek NE utaljanak semennyit, és magánszemélyek is csak 150ezer forintnál kevesebbet. Minden támogatást nagyon köszönünk!

Bankszámla adatok: 

Bankszámlaszám: 16200106-11565857

IBAN: HU56 1620 0106 1156 5857 0000 0000

SWIFT: HBWEHUHB

Számlavezető bank: Magnet

Számlatulajdonos: Erdélyi Katalin

Paypal-támogatás:

 

Megosztás