Ellenplakátokra gyűjtünk, adakozz!

Kétfarkú Kutyapárt és Vastagbőr közös projekt, stílusos visszavágás a kormánynak.

A Fidesz gyűlöletkampánya már annyira elfajult, hogy muszáj valami rendhagyót csinálni ellene. Nem elég, hogy 300 millió forintból telerakták az országot  a bevándorlókat megszólító magyar (!) nyelvű plakátokkal, azokat a rendőrök – az ORFK szerint az alaptörvényben rögzített feladatuk miatt – még őrzik is, és beviszik azokat az embereket, akik letépik/lefújják a nekik nem tetsző idegenellenes hisztériakeltést megtestesítő reklámtáblákat.

Nekünk sem tetszenek ezek az állami plakátok, nagyon nem. Mivel azonban ezekkel most nagyon helyesen nagyon sokan foglalkoznak, mi valami mást találtunk ki a véleményünk kifejezésére. Ellenplakátokat.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr közös projektjének keretében adományokat gyűjtünk arra, hogy méltón visszavághassunk a kormánynak. Szerényebb keretek között ugyan, de a saját módszerüket ellenük fordítva, stílusosan. Mert úgy gondoljuk, hogy a kötelességünk megmutatni a világnak és magunknak, hogy attól még mert egy ilyen kormányunk lett, mi nem vagyunk ennyire primitívek.

A célunk az, hogy hivatalosan, legálisan, piaci alapon kibérelünk* 50 db óriásplakátot 1 hónapra, amiken a bevándorlóellenes állami demagógiára reagáló üzeneteket teszünk közzé.

Ehhez 3 millió forintra van szükségünk. Tudjuk, nem kevés pénz. De ha sokan utaltok akár csak fejenként pár ezer forintot is, összejöhet. Akkor meg tudjuk mutatni a Fidesznek, hogy nem veheti semmibe az emberek véleményét, mert van nekik, és nem félnek kimondani, nem nézik tétlenül a kormányzati ámokfutást.

Az MKKP-Vastagbőr ellenplakát-kampányának nyitottunk egy vadonatúj bankszámlát, ahova az adományaitokat küldhetitek. Az adományokért ellenszolgáltatást nem nyújtunk az adományozóknak. Csak magánszemélyektől fogadunk el adományt, és egy embertől egy évben maximum 150 ezer forintot. A legkisebb támogatás is számít, adakozz!

Bankszámlaszám: 16200106-11565857

IBAN: HU56 1620 0106 1156 5857 0000 0000

SWIFT: HBWEHUHB

Számlavezető bank: Magnet

Számlatulajdonos: Erdélyi Katalin

——–

PayPal-támogatás:

 

Az adományokat 2 hétig, 2015. június 8. – 21.-ig gyűjtjük. Az adományok teljes összegét a plakátokra költjük, a kampány lezárultával pedig részletesen elszámolunk a bevételekkel és kiadásokkal. Ha 3 millió forintnál több adomány érkezik, akkor természetesen több plakátot teszünk ki, ha kevesebb, akkor értelemszerűen kevesebbet: annyit, amennyire elég a pénz.

A kampány lezárultáig a kampányszámlára érkezett adományokat és a számla aktuális állását minden este az alábbi táblázatban frissítjük, ahol tételesen szerepelnek a kapott adományok és az adományozók anonimizált nevei.

Készítettünk már terveket is, de akinek van jobb ötlete, vagy bármilyen javaslata a projekttel kapcsolatban, az írjon a plakatkampany@gmail.com-ra.

Köszönjük!

Példaként készített plakátjaink, nem konkrétan ezekre gyűjtünk, küldj jobbat emailben:

*: a plakátokat terveink szerint a kormánnyal hónapok óta harcban álló Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Zrt.-től fogjuk kibérelni, mert a másik lehetőség az ESMA-cégcsoport, ami a kormánykedvenc Garancsi István érdekeltsége, akinek egy vasat sem adunk önként

 

 • Tyreo

  A héten (remélem) kiderül, higy felvesznek e. Ha igen, akkor megy a pénz.

 • Tamás Szelei

  Miért nem indiegogo?

  • helelele

   miert nem zoidberg?

  • Harold Finch

   És közben összegyűlt 15 millió így is :)

 • Ferenczi Krisztián

  Tetszik a kezdeményezés, támogatni is fogom. Viszont ennél szerintem vannak vagy humorosabbak, vagy lehetne jobban tájékoztatókat. Az átlag ember tényleg azt hiszi, hogy gazdasági menekült mind és tényleg nem érti, hogy a kivégzésük elől menekülnek, háborús övezetből, nem mind tanulatlan suttyó és nem a segélyekre hajtanak.
  Ezekből ez nem jön át. :-/
  Vagy be lehetne rakni egy nemzetiségi térképet, amik Trianon környékén készültek, hogy “mennyire nem volt időnk hozzászokni a multikultihoz”.

  • evetto

   Szerintem is. A genfi menekult/bevandorlo/terrorista osszemosast jo lenne valahogy tisztazni. Mert ez a legkarosabb resze az Orbani kommunikacionak. :(

  • wereko

   Szerbia nem háborús övezet, ott is maradhatnának…

   • Ferenczi Krisztián

    😀
    Ja, hogy ez komoly? Az ilyen egybitesekre épített anno az AVH , mert logikai és beleérző képesség teljes hiányában bekajáltak bármit. Egy háború sújtotta övezetnél a legtöbb … Ááá, meg sem próbálom elmagyarázni, minek?

    Az feltűnt egyébként, hogy a kormány magyar nyelven szól a menekültekhez, bevándorlókhoz? Nem veri ki a szemed, hogy egy színjáték része vagy, amiben a kormány éppen birka szerepet osztott rád és te masszívan lelkesen magadra is öltötted a kellemetlen jelmezt? Ez az egész nem a menekültekről szól, mert ez a probléma az országot nem is érinti. Senkinek nem célország Magyarország. Tegyük hozzá, hogy sajnos, mert a bevándorlás egy tökéletes indikátora annak, hogy hol megy jól az a szekér, és hol csak propaganda szinten.

 • Tamás Fehér

  Támogatás elküldve. Lehetőség szerint szavaztassátok majd meg az ötleteket megvalósítás előtt!

 • DS

  Van benne nagyon jopofa (pl a szines) de valoban nem artana felvilagositas is. Szerintem tobb gazdasagi menekult tamogatna Angliabol (es akar Skociabol is) ha lenne PayPal is mert innen utalni…..

 • Trishtan

  Nekem, ha sok pénzem lenne, ezzel plakátolnám ki a fél országot:
  http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s–3S5KC4Tp–/dcwbnihxjlpvwhrur9te.jpg

  • Belsőkulcsnyílású Hernyócsavar

   Önkritikát a kommunisták gyakoroltak az 50-es években, az nem egészséges nemzeti néplélekhez méltó cselekedet.

  • Zupa

   En is pont erre gondoltam.
   Viszont sokan nem beszelnek kulfoldiul, szoval valami ilyen forditas kene:
   Ha egy bevandorlo, penz, kapcsolatok és nyelvismeret nelkul elveszi a munkadat, akkor annyit is ersz!

   @Vastagbor:
   Paypallal nem lehet tamogatni a kezdemenyezest? Mo-i szamlam mar evek ota ures.

   • Red Bear-Cat

    Azóta ott van a cikkben a PayPal donate gomb. :)

   • Trishtan

    :)

   • LaMettrie

    “Mo-i számlám már évek óta üres” – hát ezzel vagyunk így egy páran, a szopás az, hogy itthon 😀

  • Addam

   Oké vicces, meg van benne igazság, de: Ha nem vállalsz el feketemunkát vagy olyan állást amiből épphogy csak kijön a rezsid, de más igen, miért te vagy a szar? Ha ezután a munkaadók a következő alkalmazottakat még alacsonyabb bérrel veszik fel, szerinted mi lesz később a tömeges hatása?

  • edaniel

   Alapjában véve egyet értek a plakát mondandójával, de ennek a kampánynak arról kellene szólnia, hogy mi, magyarok, mást gondolunk, mint ami a kormány kommunikációja. Ennek a szövegnek van egy kirekesztő, lenéző felhangja a másik oldal irányába, amit most nem kellene. Ez a kampány pozitív üzenetet kellene hordozzon, a nélkül, hogy a másik oldalra kimutatnánk… Szent István intelmei, a bibliai idézed, a welcome to hungary, stb. tök jók… ja és persze remélem minden kétnyelvű lesz…

   • evetto

    Igy van igy van!

    IRONIAT a nepnek, annak lesz csak eredmenye (a fejekben)!

   • Dagiiron

    Szent István intelmei csak a többnyelvűségről szólnak, s Istvánunk a mohamedán bevándorlókat úgy baszná ki az országból, hogy a lábuk se érné a földet, ha nem vágta volna le a fejűket… István csak keresztényeket engedett be az országba… Tehát őt ne tegyétek fel a plakátra, mert csak azt mutatnátok be, hogy nem ismerítek a magyar történelmet..

  • asztmás kakaóscsiga

   úgy kéne, hogy vidaildi és értse

  • FrJanos

   Ez jól hangzik, de valójában egy nagyon ostoba szöveg.
   Egyrészt, most akkor tkp. csupa matematika-, fizika-, kémiaprofesszor, meg mérnökök jönnek, vagy mégiscsak nyelvet nem beszélő, képzetlen, iskolázatlan tömegek? És ha az utóbbiak, akkor mi hasznunk is van belőlük?
   Másrészt, akárkinek is veszik el a munkáját, azt utána el kell tartani adókból.
   Harmadrészt, ha nem veszik el senki munkáját, akkor meg őket kell eltartani adókból.
   Tényleg milyen jó, hogy jönnek.

 • Fogash73

  Egyszer már beírtam, lehet hogy nem látta Zero. Kérlek olvasd annak tudatában, hogy nagyra tartom a munkátokat, évek óta követem, kommentelem az írásatokat, szimpatizálok veletek. De ezzel nem tudok egyetérteni.
  ***************************
  Zero, erre nem tudok kulturáltan reagálni. :( Elhiszem én, hogy ti meg akarjátok buktatni az orbán kormányát. ÉN IS.

  De sajnos ezzel a vérliberális faszkodással PONT UGYANAZT csináljátok, mint 1988-89-ben a “Duna-kör” nevezetű pesti szamizdat-SZDSZ-zsidó-megélhetési természetvédő bagázs művelt a Bős-Nagymaros vízlépcsőrendszerrel: egy halom köcsög ráfogta, hogy ez az állampárt szimbóluma, a rendszerváltás pedig akkor következik be, ha BNM nem épül meg.

  Ezt annyira foggal-körömmel akarják a MAI NAPIG, hogy telibe szarták, ahogy kinyírták az otthonomat, a Szigetközt, vadvilágával, vízi turizmusával, mindennel együtt. Hajózhatatlanná tették a Mosoni-Dunát. Most a Dunában nincs víz, évente 270 napot HAJÓZHATATLAN a Duna magyarországi szakasza. Vizet csak akkor látunk, ha a szlovákok nem bírnak az árral és ránk nyitják a zsilipet. Akkor viszont egyből árvizet látunk. Áramot nem kapunk, de a mai napig fizetjük a beton árát, mert a nemzetközi szerződések felrúgása miatt a nemzetközi bíróság elkaszálta az országot.

  Ugyanazok a vérliberális buzi pesti zsidók most az illegális bevándorlók MELLETT kampányolnak, csak mert meg akarják buktatni orbánt. Leszarják ők, hogy hogyan is néz ki egy ún. “menekült”, hogy mire is alkalmas, hogy mennyibe is kerül, hogy milyen kockázatokat rejt a létezése… Az Orbán szerint rossz, tehát az orbán ellenzői szerint jó.

  ETTŐL OKÁDNOM KELL…

  Ebben a kibaszott tetves geci országban SENKI nem kérdezi meg a debrecenieket, a bicskeieket, a nagyfaiakat, a balassagyarmatiakat, a vámosszabadiakat, hogy mi a fasz van a bevándorlókkal. A mi életünket napi szinten teszi tönkre a jelenlétük, az ország nagy részének fingja sincsen róluk, ti meg, hangadóként toljátok a szeressük-egymást-gyerekek rizsát az emberbarátságról, meg a befogadásról.

  Eközben figyelmen kívül hagyjátok nem csak a valós tapasztalatokat (ölnek, rabolnak, erőszakolnak, fertőznek, iszlám radikalizálnak, stb…), hanem a racionalitást is: hogy a retkes picsába tudna 250 millió európai állampolgár “megmenteni”, sőt BEFOGADNI 3milliárd nyomorgót?!?!? (most a román-bolgár-stb cigányokat és az Európában éló 1-2-3.gen. bevándorlókat ne számoljuk már európainak)

  Hogy a faszba tudjuk az európai értékeket megőrizni, ha a néger retkek tizesével potyogtatják a fattyaikat, miközben mi, művelt európaiak 1-2 gyereket nemzünk?

  ÉBRESZTŐ BAZMEG!!! Én nem akarom a gyerekeimet egy olyan világba kiereszteni, ahol nagyszakállú, írástudatlanul hőbörgő barmok levágják a másik kezét, mert az ránézett egy idegen nőre.

  a képen egy békés és toleráns muszlim állam (Malajzia) egyik strandja látható, ahol a strandolók a saját szokásaik szerint öltözve strandolnak: a férfiak egy fürdőgatyában, a nők 4 réteg pizsamában, fejkendőben…

  1.) akarod, hogy Siófokon is csadorban kelljen a csajodnak fürdeni?

  2.) akarod a fürdőruhás csajod olyan férfiak közé engedni, akik eddig életükben csak ilyen csadorpizsamás nőket láttak?

  3.) ezek a faszik szerinted hogyan értékelik a nálunk szokásos bikiniket? (Mert szerintem az ő szemükben az ugyanolyan kihívó ruházat, mint nálunk a combfix+harisnyakötő+bébidoll…)

  Szóval ébredjetek már fel és buktassuk meg az orbánt máshogy. Ne az legyen az ára, hogy idehozzuk ezt a sok retket a világ aljáról!!!

  ui: Idén Magyarországon, a mai napig több menedékkérelmet nyújtottak be ún. “menekültek”, mint amennyit Lampedusán. Akkor biztos, hogy a Földközi-tengeren van a probléma?!?!?

  https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2118/4785/original.jpg

  • nyau

   linkelj már ilyen vad erőszakolós sztorit mert én lemaradtam.

   Amúgy meg ez nem arról szól szerintem hogy csak azért mert orbánék ugrálnak ezen most mindenki egyből menekült-fan lesz, engem legalábbis(meg szerintem még sokakat) a demagóg gyűlölködés alapú, republikánus féle politizálás basz fel.

   Ha van ilyen menekült probléma mint amiről beszélsz(gondolom valamilyen szinten van) akkor azzal foglalkozni kell, és képzeld, ezt úgy is megoldhatná a kormány hogy nem csinál belőle populista önfasszopó reklámot hogy a jobbos érzésű embereket megnyerjék.

   Ez az egész plakátosdi ez egy régóta használt és sajnos bevált politikai eszköz. Elkezdenek lobogtatni egy ellenségképet aztán rögtön fel is kínálják magukat mint a békét elhozó erőt. Tipikus marketinges szarság, megfogalmaznak neked egy problémát amit eddig leszartál, aztán hirtelen oda is nyújtják neked a megoldást. Nem kell ráharapni.

   • Fogash73

    Ja, ha te nem tudtál róla, akkor az nem is létezik, ugye?!

    Képzeld, én napra pontosan 2 éve a menekülttáborok bezáratásáért küzdök. Már akkor tüntetéseket szerveztem a táborok és az illegális bevándorlás ellen, amikor évente se jött annyi menedékkérő, mint most egy átlagos szombat-vasárnapon.

    https://www.facebook.com/groups/529193277142651/

    Az a te szűklátókörűségedet bizonyítja, hogy te most szembesültél a problémával, nekem viszont két éve ilyenek mennek az utcám végén.

    https://www.facebook.com/vamosszabadicivilkontroll/videos/vb.435769129863226/605688759537928/?type=1&theater

    A képen látható illegális bevándorlók az épp elhaladó buszról szálltak le, konkrétan KÉT helyi lakos és 20 bevándorló jött ezzel a busszal. Te mit csinálnál, ha ezek közül kettő összeverekedne az utcán (fényes nappal)? Úgy, hogy a te gyereked is ezzel a busszal jött haza? Nyugodt lennél? A két verekedő közül az egyiket mentő vitte el, a másikat rendőrök.

    • rézgyikk

     Krisztusom a kereszten, húsz ember leszállt a buszról, és megy haza, botrány. A tény, hogy te (vagy a kereszteshad civilszervezetetek) kimentél oda levideózni ezt a bűnös viselkedést, megfoszt minden jogtól, hogy számítson a véleményed. “néger retkek, nagyszakállú, írástudatlanul hőbörgő barmok”. Muszlimok? Tűzbe az összessel. Más a színük? Kerékbe törni mindet. Azt se tudod, honnan jöttek, mit csináltak eddig, milyen emberek most, de azért atomot a bestiáknak. “Ölnek, rabolnak, erőszakolnak, iszlám radikalizálódnak”? Jajaja, vágom, a saját országukban az a népszokás, hogy a benga, néger faszukat a fehérember gyerekébe gyömöszölik. Elvakult, idegengyűlölő szar vagy, és még csak nem is leplezed. Engedd meg, hogy bársonypárnára térdelve átnyújtsam neked a Modern Magyar Szálasi Ferenc emlékérmet. Olvasztasd be, és öntsd a füledbe.

     • Fogash73

      Légy szíves írd meg a címedet, a következő 3 családot majd elküldöm, hogy te befogadod őket a saját otthonodba. Ha ez mégsem lenne megoldható, akkor fogjad be a retkes nagy pofádat te geci szarláda és ne akard a más faszával a csalánt verni!

      Aztán nézd meg a másik 2-3 linket is (a hullásat, meg a késelőset), meg számold ki, hogy a falunkban minden ötödik lakos a menekülttábor lakója, ráadásul kéthetente a TELJES létszám lecserélődik. Aztán jelentsd ki nyugodt szívvel, hogy a saját gyerekedet is összezárnád bármelyikkel, mert annyira kurvára biztonságos a hely mind erkölcsi, mind járványügyi szempontból.

      Ja, ez se megy? Akkor húzzál a kurva anyádba köcsög kibic…

     • nyau

      szóval a nődarálós erőszakolós kijelentésedet igazolván beszúrsz két linket ahol az áldozat menekült, grat. Faszán tudod képviselni az állításaid haver

     • Fogash73

      Mákunk volt, hogy eddig az áldozat is táborlakó volt.

      Kivéve azt a csajt, akit megerőszakoltak, de azt úgy eltüntették, hogy a városban is csak pusmogni mernek róla…

      Ma egymást, holnap minket. Ez sajnos így működik.

     • Bishop of Bath and Wells

      Sőt, a múltkor biztos miattuk volt szar idő is. Tudod a primitív emberek csinálták azt még anno a középkorban, hogy ha valaki eltűnt (különösen ha egy fiatal lány) akkor azonnal és automatikusan valami idegent, vagy helyi kisebbséget vádoltak meg vele.

      Magyarország azért olyan szar hely, mert sok ember még mindig megrekedt azon a szinten. Igen, tudod kikről beszélek.

     • Fogash73

      jaja… Te mikor viszed haza a két négeredet?

     • Bishop of Bath and Wells

      Mi van? Te mi a francról beszélsz? 😀

      Miért kéne hazavinnem akárhány négert is? 😀

      A szomszéd épületben lakik vagy tíz néger, csak nem hiszem, hogy bármelyik át akarna jönni hozzám lakni, kicsit szűken lennénk.

     • nev

      Hogy érted, hogy eltüntették??? Ha eltünt, honnan tudod, hogy megeröszakolták?

     • Fogash73

      hivatalosan senki nem nyilatkozik, de ha ugyanarra a szombat estére van biztonsági őr a buszpályaudvarról (másnap kirúgták), van rendőr ismerős, meg van kórházi nővér is, aki elmondja, hogy ilyen volt, de megtiltotta nekik a parancsnok/főorvos, hogy bárkinek is szóljanak róla, az áldozatot meg átvitték a veszprémi (?) kórházba, akkor kicsit sok a gyanús elem. De a kitekert nyakú néger hullát nem tüntették el, ahogyan a késeléses ügyeket se tudták eltussolni.

     • nev

      Biztonsági ör a buszpályaudvarról látta, hogy valaki megeröszakol egy nöt? Nem segített, nem hívta a rendörséget? Vagy mégis, erre kirúgták? A lány meg eltünt valamilyen kórházban és ezt te a növértöl tudod, akinek megtiltották, hogy beszéljen róla? Vagy valaki mástól tudod, aki hallotta valakitöl, aki a növértöl hallotta?
      Kisvárosi pletykákkal miért fárasztasz?

     • Fogash73

      anyukád mondta. Győr meg hiába 130.000 lakosú “kisváros”, ha itt terem magyar GDP fele.

     • nev

      Anyukád mondta???

     • MaryskaHrabalová

      Te befogadtad őket a saját otthonodba? Komolyan?

      Hülyébb és gonoszabb vagy, mint a sokévi átlag.
      És még valamit: pont azért nem fogtok találni sok szimpatizánst, mert kb. fél perc alatt veszi le minden épeszű, hogy szimpla előítélet és hazugság a 90%-a annak, amit rohadt nagy hangon előadtok, másrészt SEMMIVEL SEM VAGYTOK KÜLÖNBEK, MINT AZOK, AKIK EZEKET A SZERENCSÉTLENEKET A HAZÁJUKBAN IRTJÁK.
      Csak nektek még nincsen sem hatalmatok hozzá, sem fegyveretek, hogy milliméterre ugyanúgy viselkedjetek.
      És őszintén remélem, hogy soha nem is lesz – ha mégis, akkor ebből az országból az ilyen tökkelütöttek csinálnak háború sújtotta övezetet.
      (Ne küzdj te Orbán ellen, semmiben sem vagy különb nála.)

     • Fogash73

      Eszem ágában nincs befogadni őket, viszont a kerítésemtől 1300 méternyire van az az 500 fős tábor, ahol kéthetente lecserélődik a létszám. Fogadjátok be őket TI, akik szerint ezek mind csupa szeretetre méltó jóravaló emberek. Az a 90% amiről beszélsz, az sajnos mind az utóbbi 22 hónap SZEMÉLYES TAPASZTALATA, nem a kurucon olvastam, nem a vona, meg nem is az orbán üzente.

      Ez csak a ti primitívségetek, hogy mindent csak pártszemüvegen keresztül vagytok képesek elképzelni, fel sem merül bennetek, hogy olyanoknak is van internet-kapcsolata, akik egy valódi “menekült”tábor valódi szomszédságában valódi tapasztalatokat szereznek nap mint nap. Ja, tudom, láttad az indexes videót is, mi? :(

     • MaryskaHrabalová

      Akkor miért ajánlgatod ezt másnak, bárkinek?
      1300 méterre van a kerítésed? Az elég nagy távolság ….

      Mindenkinek fáj valami: kinek a szomszéd büdös disznóhizlaldája, kinek a szemben lakók életvitele, kinek a hátsó kerttulajdonos permetezési és tűzrakási mániája … valóban, az a megoldás ezekre, ha megölünk mindenkit, aki nekünk problémát okoz. … legalábbis szerinted.
      Még jó, hogy a többség az normális és a gondját-baját szintén normális úton próbálja megoldani.
      Például ezt a menekült-dolgot is.

     • Fogash73

      azoknak ajánlgatom, akik 100 kilométerre a legközelebbi illegális bevándorlótól osztják az észt, hogy emberi szeretet, meg humánum, meg satöbbi. Az ilyen fotel-humanistáknak javaslom, hogy nyugodtan vigyék haza őket, ne az én kontómra emberieskedjenek!

      egy Nyugat-Dunántúli, 1600 lakosú, kertvárosias faluban egész mást jelent 500 bevándorló JELENLÉTE, mint ugyanennyi a kétmilliós Budapest belvárosában. Utóbbiban fel sem tűnik, nálunk viszont komoly feszültséget kelt. Pláne ha fényes nappal a nyílt utcán ütik-verik egymást, beszólogatnak a lányainknak, nyitogatják az utcán álló autókat, stb.

      A mostaniak IS PÉNZESEK, látni a ruhájkon, a modern okostelefonjaikon. Nem nyúzottak, nem kopottak, keresik a Western Uniont. Ezek egyszerűen CSALÓK. És mivel nincs szűrés, akármilyen bűnöző, terrorista, gonosztevő, bárki BEJÖHET, csak azt kell mondania: menekült vagyok.

      Kiragadott példák? Hány eset, hány bevándorló által elkövetett bűncselekmény után lehet azt mondani szerinted, hogy romlott az életminőségünk? Akinek tavalyelőtt és tavaly is lelegelték a gyümölcsfáját a retkek (mert nem szögesdróttal volt körbekerítve a kert, csak tujasorral), annál az anyagi kár sose érte el a szabálysértés határát (20eFt), de minden évben ott a keserű szájíz, hogy metszegette, nevelgette, öntözte, ápolta, ezek a tetvek meg lelegelték… Vajon ez az életminőség romlása?

      Vajon az életminőség romlása-e, hogy eddig bátran el merted engedni a 8 éves gyereked a 6 éves tesójával fagyizni, mert tudtad, hogy nem esik bajuk? Most meg benned van, hogy jobb esetben csak a pénzüket veszik el, rosszabb esetben bármi történhet. Ez vajon az életminőség romlása?

      Ezek gyilkosságok, késelések, betörések nélkül is azt jelentik, hogy az eddig békés otthonunknak a tábor(lakók) miatt lőttek. És ennek az ellenkezőjéről senki nem tud meggyőzni, pláne úgy nem, hogy 100 kilométerre lakik a legközelebbi tábortól.

     • FrJanos

      Ezek a “szerencsétlenek” semmivel sem különbek, mint akik épp irtják őket, csak neki épp nincs hatalmuk hozzá, sem fegyverük, hogy miliméterre úgy viselkedjenek.

     • Költözzcsakbe

      Te meg valószínűleg elnyerted az “Év Legsötétebb Hozzászólója” díjat. A cigány bűnöző (és a menekült) nem nálad, a Rózsadombon fog problémát okozni, hanem teszem azt mifelénk, a déli határ mellett. Ez nem rasszizmus, öcsém, hanem félelem, csak a hozzád hasonló agyoniskolázott bölcsész csürhe ezt soha nem érti majd meg. Kár. Persze előbb-utóbb észbe kapsz majd, csak későn …

     • Tobba Secnir

      ” húsz ember leszállt a buszról, és megy haza, botrány”
      szerintem is félelmetes. rosszabb, mint freddy krueger. fogash nehogy elmenjen metrózni, mert ott még többen vannak, egyenesen iszonyat!
      :)

    • nyau

     én csak annyit állítottam hogy eddig valamiért nem pörgött a kormány ezen a témán. Egyébként szerinted a problémát, hogy megijesztenek téged a buszról leszálló népek, megoldja az hogy viktor király teleplakátolja az országot közpénzből?

     • Fogash73

      nem, nem oldja. Amire próbáltam utalni, hogy a plakátügyön pörgéssel úgy “old meg” egy problémát az ország (ha egyáltalán), hogy közben generál egy mégnagyobbat.

      A nővérek/óvónők mellett miért nincs ekkora felhördülés, miért mindenki a faszom négereket-arabokat akarja megmenteni??? Azoktól kapunk valamit az aidsen meg a sharián kívül?

     • nyau

      mér te kaptál aidset? meg ez a bantunéger had megerőszakolta a lányt ajajaj dolog elég kemény sztori lehet ha mindenki eltusolja 😉

      amúgy én kinn voltam a szociális dolgozók tüntijén is.

      Személy szerint én azt mondom hogy ezt a pénzt amit erre a szarra költöttek mondjuk lehetett volna a táborba tolni, hogy rendezett/ellenőrzött legyen, vagy több rendőr legyen ott a környéken hogy ne féljetek, vagy mittomén.

     • nev

      Már hogy lehetett volna? A cél epp az volt, hogy Fogash73 MÉGJOBBAN féljen, + sokan mások is kezdjenek el félni, azok is, akik még életükben nem láttak embert a falubelieken kívül, nem hogy valakit idegen kultúrából.
      És bejött nekik!!!

    • MaryskaHrabalová

     Ó, lottózni fogok!
     Annyira tudtam, ki lehetsz …

   • Fogash73

    amikor a szomszédod vezette a kombájnt, aki elmesélte, hogy a hulla novemberben is derékig meztelenre volt vetkőztetve, körülötte 3 személy idegenrendészeti papírjai voltak szétszórva, és az arca a háta felé nézett, akkor nehezebben hiszed el a “hivatalos” változatot, mely szerint szívroham okozta a halálát…

    http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/afrikai_menekult_a_vamosszabadinal_talalt_halott_ferfi__-_ujabb_foto_a_helyszinrol/2405782/

   • Fogash73

    http://bicskeihirmondo.webnode.hu/news/kezdodik-bandahaboru-keseles-a-vamosszabadi-menekulttaborban-/

    a hivatalos verzió szerint persze csak egy kanállal vágta meg magát szegény ártatlan menekült….

    És hidd el, ezek csak azok az ügyek, amelyek valamekkora sajtónyilvánosságot kaptak…

    Szóval akiknek napi valóság a bevándorlás, azok kurvára nem szarták le eddig sem. :(

    • nyau

     többi részt gondolom el sem olvastad

   • Jóvanna
    • nyau

     Jólvan már értelek titeket. A magyar bevándorló helyzetből nem tudtok olyan problémákat felsorolni ami megalapozná a véleményeteket ezért idehoztok IS-el kapcsolatos videokat a világ minden pontjáról mert kavarni a szart és rettegni jó. De persze ennek semmi köze a témához, de azért megtapsolhatjátok magatokat.

     Elfáradtam, győztetek.

     • FrJanos

      Ó, szóval nyugodtan hagyjuk figyelmen kívül, hogy ott, ahol tömegesen megjelentek ezek a “derék, jóravaló” afrikaiak és közel-keletiek, mindenhol csak a baj van velük; mert nálunk még nem volt velük baj (hiszen korábban még nem jelentek meg nagy tömegben). Logikus.

     • nyau

      már a haverjaidtól kérdeztem korábban, ennek mi köze a plakátokhoz? Miért következik egyenesen hogy leszopnék minden afgánt csak azért mert röhejes ez a kormánypropaganda?

      Hogy segíti ez a probléma megoldását? Mi lenne ha önfasszopás helyett rendbevágnák a táborokat, több rendőrt vinnének ki, akármi?

     • FrJanos

      “Miért következik egyenesen hogy leszopnék minden afgánt csak azért mert röhejes ez a kormánypropaganda?”
      Talán azért, mert konkrétan bevándorló-szopkodó plakátokat támogatsz?
      Röhejes a kormánypropaganda? Az. A “haverjaim” sem vitatják. És erre az a megfelelő válasz, hogy “Gyertek csak, barbárok, árasszátok el az országunkat! Egyáltalán nem kell tiszteletben tartanotok a kultúránkat, csináljatok csak mindent úgy, mintha otthon lennétek! A bal vesém nem kell esetleg, idegen úr? Magyarnak nem adnám, de ha szépen kéri, magának igen!”

      “Mi lenne ha önfasszopás helyett rendbevágnák a táborokat, több rendőrt vinnének ki, akármi?”
      Az jó lenne. De nem úgy látom, hogy az ellenkampány erre menne rá.

     • Bishop of Bath and Wells

      “ahol tömegesen megjelentek ezek a “derék, jóravaló” afrikaiak és közel-keletiek, mindenhol csak a baj van velük”

      Két éve olyan helyen dolgozom, ahol kurva sok az arab és az afrikai bevándorló. Ha mindenhol csak baj van velük, akkor nekem miért nem volt soha bajom velük a munkahelyemen?

      Nagyjából másfél éve járok az arab boltba sört venni, mert ott sokféle van. Szinte csak arab a személyzet, és a vásárlók nagy része is. Ha mindenhol csak baj van velük, akkor nekem miért nem volt soha bajom velük ott a boltban?

      Már 18 hónapja lakom ebben a lakásban, a szomszédos épület tele van feketékkel, akik egyértelműen nem brit angolt beszélnek. Ha mindenhol csak baj van velük, akkor nekem miért nem volt soha bajom velük a közvetlen lakókörnyezetemben?

     • Jóvanna
     • Jóvanna
   • FrJanos
    • nyau

     érdekes, mintha ez nem a kommentelő magyar falujában történt volna, amire ő hivatkozott. Persze “azt mondják”

  • http://youaredamned.com Lonewolf

   Én “vérliberális” létemre nem értek nem értettem egyet a Bős-Nagymarosi építkezés leállításával. Azt az építkezést többek között olyan “vérliberálsisok” állíttatták le mint a Felcsúti Focialista, Sólyom László, és az egész “rendszerváltó” ellenzék, beleértve a jobb oldali konzervatívokat is. Ezek között a “retkek” között vannak fogorvosok, és többségüknek esze ágában nincs itt maradni ezen a homófób szeméttelepen. Nézd csak meg ezt a videót
   http://index.indavideo.hu/video/menekult_bevandorlo_kampany_debrecen_plakat

   • Fogash73

    Bős-Nagymaros csak egy hasonlat. Arról szól, hogy ott is politikai érdekeknek rendeltek alá egy szakmai kérdést, aminek a végén mi, szigetköziek ittuk meg a levét. Most is ez megy: a fideSS politikát csinál egy szakmai kérdésből (gyk: jobbikos szimpatizánsokat akar magához édesgetni, leszarja ő, mi van a négerekkel), aminek mi isszuk meg a levét. Először mi, akik “táboros” településen élünk, aztán azok, akik bevándorlós kerületekben/városokban élnek, aztán az egész ország.

    Ebben a tempóban folytatva (és ez sajnos az egész EU-ra érvényes) 200 éven belül Európában választhatunk, hogy rezervátumban akarunk élni, mint a komancsok meg a navajok, ,vagy nyomtalanul eltűnünk, mint a maják meg az inkák a spanyolok/portugálok között.

    Kiegészítés: nem akarnak itt maradni és ez a baj. Nem akarnak integrálódni. A falumban lévő 200 ágyas táborban eddig 6000 (igen, hatezer) ilyen fordult meg, közöttük volt minimum egy gyilkos (“szerencsére” csak a társát ölte meg), volt több késelő, volt közszeméremsértő, nemi erőszakoló, bolti tolvaj, kerti tolvaj, nyílt utcán szőlőkaróval verekedő, stb, stb… Én EBBŐL nem kérek.

    • MaryskaHrabalová

     Írjál már egy rettenetes esetet, amit a rettenetes bevándorlók követtek el Vámosszabadin.
     Csak egyet!
     (..és jól támaszd alá, mert a megyében élek, és viszonylag képben vagyok azzal kapcsolatban hogy ott kik és miképpen keverik a kakit …)
     Szóval?

     • Fogash73

      1.) tavaly novemberben (!) derékig meztelenre vetkőztetett (!) néger férfi holttestét találtuk a tábor melletti kukoricásban, körülötte 3-4 névre szóló idegenrendészeti papírokat. A holttest arca a háta felé nézett. Hivatalos magyarázat: szívrohamot kapott.
      2.) tavaly(előtt) késelés volt a táborban, 4-5 mentőautó, számtalan rendőr. Hivatalos magyarázat: az egyik lakó kanállal megvágta magát.
      3.) két hete du. (fényes nappal!) a buszon két táborlakó verekedett, többi 20 nézte. A buszról leszállva kergetni kezdték egymást az utcán parkoló autók körül, majd az egyik felkapott egy ott heverő szőlőkarót és kiverte vele a másik szemét-fogát. Egyiket mentő vitte el, a másikat a rendőrök. Hivatalos magyarázat: mindkettő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

      Ezek mellett “eltörpül”, amikor szombat délben belehugyoznak a játszótéri homokozóba, végignyitogatják az utcán álló autókat, hátha valamelyik nincs bezárva, gátlástalanul arcon fotózzák a lányokat, “udvarolnak” nekik, stb… Lehet, hogy ez a nyóckerben, meg az Avason divat, de mifelénk a tábor előtt ez mind ismeretlen volt. És mi azért költöztünk ide, hogy az ilyenektől távol éljünk.

      És igaz, hogy eddig az áldozatok is táborlakók voltak. De ahogy a “hatóságok” az első perctől kezdve rizsáztak, hogy ááá, nem lesz semmi baj (mégis lett), úgy most is hiába nyugtatnak, hogy a helyieket majd békén hagyják.

      Mi kellene neked? Vámosszabadi lakost kellene megerőszakolni? Megölni? Akkor azt mondanátok, hogy “egyedi eset”, “nem lehet belőle általánosítani”… Nem a faszt nem. Szar ez az egész, a BÁH meg az előző polgármester mutyija tönkrebaszta ezt a falut, talán örökre. :(

     • MaryskaHrabalová

      Tehát maximum egymást ölik, verik, lopják meg – ami valóban borzasztó, de nem látom, hogyan fenyegetné ez a magyarokat? (Nem hiszem egyébként, hogy ha téged bezárnának hónapokra, netán évekre más emberekkel egy szűkös helyre – főleg ezzel a mentalitással, amit itt mutattál! – te lennél a Teréz anya. SENKI nem viseli jól azt, ha olyan körülmények közé kerül, mint ezek az emberek. Pláne, ha otthon, ahonnan jött, egészen máshoz volt szokva.)
      Olyat szerettem volna olvasni, hogy konkrétan téged, milyen borzalmas bűnesettel taglóztak le a gonoszafrikaimenekültek.
      De ilyet akkor nem tudtál idecitálni.
      Valahogy gondoltam.

      Be kéne fejezni az uszítást, mivel úgy tűnik, semmi olyannal nem tudod alátámasztani, amire előszeretettel hivatkozol.

     • Fogash73

      Tehát szerinted amíg nem az én gyerekemet ölik meg, addig nekem kussolnom kell? MENJ TE A JÓ KURVA ANYÁDBA…

     • MaryskaHrabalová

      Te beteg vagy.
      És ezt most komolyan mondom, keress egy idegorvost, aki kikezel (???) igennagyon súlyos fóbiádból (Ami gyaníthatóan inkább pénzügyi természetű alapokon nyugszik, mint erkölcsin, és ettől ez az egész, amit itt művelsz, még undorítóbb!).
      Aztán, ha ezen túl vagy, akkor végezz el egy alapfokú szövegértéssel foglalkozó tanfolyamot és akkor hátha sikerül eljutnod odáig, hogy a saját(!!!!!!!) gondolataidat nem adod más szájába!
      (Arra meg inkább nem reagálok, mit emeltél ki csupa nagybetűvel, mert az téged minősít: egyetlen szóval sem tudtál arról meggyőzni, hogy nem vagy gonosz, aljas és számító, nb. ezt sikerült még spékelned azzal, hogy mentálisan súlyos kihívásokkal küzdesz.
      Anyukádat inkább nem emlegetném, elég probléma lehet neki, hogy az lett belőled, ami …te szerencsétlen.

     • Fogash73
     • MaryskaHrabalová

      Támaszd még alá párszor, hogy tényleg igazam van! :-)
      Valószínűleg soha a büdös életben nem vettél arról tudomást, hogy nem minden van úgy (jól), ahogyan te elképzeled …. és az agresszivitás, meg a mocskolódás nem megoldás erre.
      Na, ezért nem fogsz soha semmire sem menni az életben.

  • Rufus78

   A Balkán felől többségében szerbek, koszovóiak és montenegróiak jönnek, nem a “retkek”, akik egyébként maguk nem radikálisok, hiszen éppen előlük menekülnek.
   A kockázatok egy része, amiről írsz, létezik, de ha csak a teljes elutasítás a válasz, akkor nem 200 év múlva lesz rezervátum az EU, hanem attól a pillanattól.

   • Fogash73

    Sajnos egyik pontban sincs igazad.

    jan-feb volt a koszovóiak hónapja, a friss statisztikák szerint többségében szír, afgán és iraki származásúak jönnek, kevés afrikaival keverve.

    Mindegyik muszlim, keresztényt még nem láttunk a táborban. Pedig ahonnét jönnek, ott a keresztényeket ölik a muszlimok azért, mert keresztények…

    A teljes befogadással operáló városok-országok azt érték el, hogy a svéd nemzeti ünnepen a keresztes (gyk svéd nemzeti!) zászló ellen tiltakoznak a muszlim bevándorlók (!!!), hogy Londonban és Brüsszelben a Mohamed a leggyakoribb keresztnév az újszülöttek körében, illetve hogy ezekben a városokban már sharia-járőröznek ezek a szegény menekültek. Düsseldorfban muszlim napot akarnak a városi uszodában, Linzben azért szórják a menekültszállás bútorait az utcára, mert naponta csak egyszer kapnak főtt ételt és nincs ingyen cigi az ellátmányukban… HALLÓ?!?!

    • Rufus78

     Nem csak keresztényeket ölnek, hanem bárkit, aki nem elég muszlim nekik.

     A teljes elutasítás megoldásának a teljes befogadást mondtam volna? Akkor meg?

     • Fogash73

      jelen pillanatban a teljes befogadás politikája működik:
      kikérdezéses azonosítás (a menedékkérők 80%a január elsején született, országának fővárosában…)
      szemrevételezéses orvosi vizsgálat (külsérelmi nyomok után, hogy később ne perelhessen)

     • Bishop of Bath and Wells

      “(a menedékkérők 80%a január elsején született, országának fővárosában…)”

      Tévedés, csak a 3.564756765 %-uk született január elsején, országának fővárosában.

      Légből kapott statisztikákat én is ki tudok találni, látod?

     • Fogash73

      most mi a fasznak trollkodsz? Hidd el, elég sokat beszélünk bevándorlásiakkal, meg olyan alkalmazottakkal, akik látják a papírjaikat. A hatóság is elismeri, hogy a túlnyomó többségük bizony “01/01+főváros”. Vitatkozhatunk róla, hogy 78, vagy 82% de a lényegen nem változtat: iszonyat sok a kamuadatos menedékkérő.

     • Bishop of Bath and Wells

      Jó haver, én elhiszem hogy sok a kamuadatos menedékkérő, aki január elsején született a fővárosban, ha tényleg egy ott dolgozó személytől hallom, aki konkrétan ezekkel az adatokkal dolgozik (és esetleg mellékel valami beszkennelt dolgot mellé) nem pedig egy random netes xenofóbtól, aki azt állítja, hogy beszéltek olyan alkalmazottakkal, akik “látják a papírjaikat”.

      Anekdotikus információ tökéletesen hasznavehetetlen. Rendkívüli állításhoz rendkívüli bizonyíték dukál, ugyebár.

     • Fogash73

      figyelj, ebben a búval baszott árnyékvilágban én 2 éve (mióta a kertembe nyitották a kibaszott menekülttábort) ezzel a témával kelek-fekszem. Ez nem belbudai okoskodás, nem fideszbérencség, nem birkamenet, hanem a saját tapasztalataim.

      Veled ellentétben NEKEM a bőrömre megy ez a bevándorlós játék, én nem egy romkocsma mélyén elmélkedem “szegény menekültek” sorsáról… És az egyik legfárasztóbb az az egészben, hogy minden hülye, aki először találkozik a témával, az kezdi, hogy:

      deőkisemberek, de56banminketis, devanorvosivizsgálat, dedolgozniakarnak, deüldözikőket, milyenrasszistavagy, ….meg az összes bullshitet.

      Én már MINDEN ilyen béna érvet hallottam, ha végigolvasod a két évnyi kommentelésemet, hozzászólásaimat, FB-csoportunkat, akkor láthatod, hogy a hülyeségeitek mind felmerültek már.

      Ezzel szemben minden, amitől féltünk, már bekövetkezett. Szerencsére még nem mindennapos a lövöldözés, meg a késelés a nyílt utcán, de sajnos a létszám növekedésével ez is csak idő kérdése. Ami lejátszódott már Franciaországban, Angliában, Belgiumban, Németországban, az Magyrországon még csak most jön.

      A muszlim integráció annyira nem működött eddig a világon sehol, hogy tanítani lehetne. Ti mi a faszért hisztek benne annyira, hogy majd most, itt sikerül???

    • xaysavang

     az a helyzet, fogaskám, hogy olyan zűrzavar van a fejedben, hogytúl nagy meló és túl sok idő veled beszélgetni, pedig megérné, mert amúgy egy teljesen normális csávónak tűnsz. a gondolataidat tovább rontja az elfogult érzelemvihar, és persze általánosítasz, de olyan ovis szinten, amitől az az érzése az embernek, hogy b+ ádámtól-évától kell neked elmagyarázni mindent, a kifogásaidat igazoló epizódokat meg úgy szeded össze, hogy alátámassza, amit gondolsz. de hát ez nem objektivitás, baszod :-) ez önmagad megnyugtatása. de az eszedet másra nem használod, pl a táborlakókat csak abban a kontxtusban vagy képes látni, ahogy mondod is: “keresztényt ott még nem láttunk” 1. nem tudhatod, pl tarik aziz is kersztény volt, meg az egész diramerjan família. namost aki a táborban van, nem megy oda hozzád az utca végébe, hogy mr fogsh, én keresztény vagyok ám! :-) ugye? 2 további hülyeségi szintre emelés: “a keresztényeket ölik a muszlimok” 2a. mi köze ennek ahhoz, hogy itt ki van a táborban 2b. az nyilván nem jut eszedbe, hogy ahol konkrétan a keresztényeket ölik, ott másokat is ölnek, így a muszlimokat is. azért látszik, hogy te még nem ébredtél arra, hogy az egyik szomszédodat a saját házában, a saját ágyában éjjel agyonlövik a fiával együtt, a másik szomszédnál meg megerőszakolják anyut és a két lányát, a fiait meg meggyilkolják, hogy hogyan, most nem részletezem. ja, és reggel, amikor kilépsz a házadból, nem kellett még egy 4 éves kisllány feldarabolt holtteste felett átlépned, hogy rendőrt hívj, szóval fogalmad sincs, hogy aki menekült, az mi elől menekül. plane ha közleik vele, hogy aznaptól ő is rajta van a halállistán, ahogy ezt volt szerencséjük az apámmal közölni.
     a menekültek és bevándorlók nap helyzete miatt pedig nem kellene messzemenő következtetéseket levonni, miszerint tanulatlanok :-) nevetséges vagy, azért mert máshonnan jön valaki, netán a színe is más, már nem is létezhet, hogy tanult ember legyen, az meg, hogy nálad tanultabb, az meg ab start kizárt :-))) pedig eleve nem a legalja jön, mert pénz kell az útra, meg a csempászeknek, stb, szóval vered amelled, hogy mennyire ismered a helyzetet, közben csak foszlányokat tudunk arról, hogy te mennyi szart viselsz el ezektől a tnaulatlan szörnyetegektől, akik mellékesen, tudósok, közgazdászok, orvosok, kereskedők, sportolók, és hasonló, semmi különös foglalkozású hétköznapi emberek, akik nem rosszabbak nálad – bármennyire is fáj ez neked. természetesen köztük is van gazember, ahogy a honfitársaid között is, nem tudom, fel kell-e idéznem a bécsi, mindannyiunkat megalázó “magyar, ne lopj” táblákat, meg az európát behálózó magyar emberkereskedőket, drogcsempészeket, striciket, és egyebeket. ha az utca végén gáz van egy intézménnyel, akkor arra nem ősszocializmusban megszokott “a hatalom zárja be!” a válasz. a normális az, hogy ha a körülményeken változtatunk, mindenki megelégedésére. egyébként a táborok ebben a formában nekem sem tetszenek, épp mert az izmozás megy, és az nem tesz jót senkinek. nem mellékesen feszültebb lesz tőle a továbbálló bevándorló, és ő is hamarabb kiborul, meg te is, aki már eleve fel van húzva, és természetesen nem személyes kérdésnek látja problémát, hanem címke alá sorolja, az emberekkel együt. és így azt is támadod, aki nem érdemli meg. nem is értem, mindent, amit gondolsz, mondasz és teszel, ezekben a “bevándorló, fekete, néger, muszlim” szót cseréld ki arra, hogy “magyar” és fel fog derengeni, hogy mi nem jó az általánosításban… na elég, dolgom van, és gyanítom, hogy kár beléd. te nem beszélgetsz senkivel, csak szelektálsz, aki azt mondja, amit én, és aki nem azt mondja. és az utóbbit utálod és elég sokszor sértegeted. :-)

     • MaryskaHrabalová

      (y)

     • xaysavang

      ez mit jelent, drága marys? :-)

     • MaryskaHrabalová

      Itt nem vált át, mint a fészbúkon: ez egy ökölbe szorított kéz, aminek a hülykujja felfelé áll.
      (Elismerésem, annyit tesz, de szerintem így már képben vagy!)
      :-)

     • Fogash73

      jaja, persze, biztos… Voltak a fősulin szíriai, meg angolai tankörtársaim is. Jómódúak, jól szituáltak, stb. Ezek a mostaniak kurvára nem ilyenek.

      Jelenleg a falumban minden hatodik ember az idegenrendészeti szállás lakója. És a tábor még nincs tele. Ráadásul kéthetente lecserélődik a létszám. Teljesen. Az eddig érvényes 200 ágyon 6000en fordultak meg az utóbbi két évben.

      Bőven elég, ha ezek 0,5%a jön rossz szándékkal.
      Én nem véletlenszerűen ragadok ki példákat, hanem azokat a nagyobb horderejű, BTK-s bűncselekménynek számító eseteket linkelem ide, amelyek sajtónyilvánosságot kaptak.

      Persze, vannak környékek Magyarországon is, ahol fényes nappal se életbiztosítás nőként, gyerekként egyedül sétálgatni. A mi falunk eddig nem ilyen hely volt. Senki nem halt bele, de ha az este 6 órás buszon veri egymást két szír, a többi 20 meg nézi, akkor nem engedem fel a saját gyerekemet nyugodtan erre a buszra. És minő kibaszott véletlen, minden hétre jut valami. Néha egy verekedés, néha késelés, néha “csak” belehugyoznak a homokozóba fényes nappal, vagy végigpróbálják az utcán parkoló autókat, hogy melyik nincs esetleg bezárva…. Ezt hívják életminőség-romlásnak, aminek én az elszenvedője vagyok. Ééééérteeeeed???? Az én általánosításaim nem a kurucinfón alapulnak, hanem saját tapasztalatokon. Akkor is, ha van olyan táborlakó, aki tényleg vér és könnyek közül jött el. De ha 90% koszovói (aki bevallottan nem háborúból jön), a hatóság meg azt tolja a pofámba, hogy “szegény menekülő családok”, meg a “szegény nélkülözők” azért balhéznak, mert csak egyszer van naponta főtt étel (ingyen), meg lassú a wifi, akkor elszakad a cérna…

     • xaysavang

      erről beszélek: kiragadsz jelenségeket, és nem a kontextusban elemzed. nem csak valószínű, hogy akit nem szinte fogolynak kezelnek, és intézheti az életét, az nem reklamál az ingyen kaja miatt, például. természetesen a homokozóba hugyozás megbocsáthatatlan, és elfogadhatatlan, akár tisztes, tanult magyar tahó, akár külföldi átutazó teszi, ebben egyetértünk. abban nem, hogy te az ilyen gondokat kihegyezed az átutazókra. azt tudjuk, hogy tahók mindenhol vannak, és ahol nagyszámban mozognak, azok között is lesz iylen is, olyan is :-) az életminőség romlásáért pedig nem rövidlátó módon kell csak az első szembejövőt hibáztatni. igénytelen dolog ilyen rövidlátónak lenni. az meg szintén téves, ha megintcsak differenciálás nélkül ítélsz: a mostaniak nem pénzesek, tehát rosszak. addig, amíg csak azt vagy hajlandó látni, hogy milyen akciókat követnek el bizonyos táborlakók – szelektív látás – és nem veszed észre, hogy azok között ugyanolyan sokféleség van, mint bárhol, ahova mész, mondjuk pesten, (mert itt látványosabb a tahó-nem tahó kontraszt) addig nem tapasztalatról, megfigyelésről beszélünk, hanem szelektált információk alapján adott indulati válaszról (“zárják be a tábort”) és félre ne értsd, nem vonom kétségbe, ami negatív esetet citálsz, csak a hozzáállás nem jó, és még magadnak is ártasz vele. :-) nem akarnálak meggyőzni, hogy azt gondold, amit én, csak jelzem, hogy az árnyaltabb gondolkozás sokat segít, és kevesebb frusztrációval jár :-)

     • Fogash73

      Egyrészt a bútorok utcára hajigálása a nem megfelelő étel miatt a nácifasiszta Ausztriában (Linz) illetve Németországban történt. NYÍLT, szabad kijárású táborban, nem börtönben.

      Másrészt ha valaki BEFOGAD és ingyen etet, akkor arra az egyetlen helyes reakció a KÖSZÖNET. Ha nem tetszik, akkor meg pofájuk lapos legyen. Ugyanazt az ételt kapták, amit az osztrák rendőrök (kiv. disznóhús) , tehát nem moslékot, nem magyar kórházi kaját.

      Harmadrészt egy Nyugat-Dunántúli, 1600 lakosú, kertvárosias faluban egész mást jelent 500 bevándorló JELENLÉTE, mint ugyanennyi a kétmilliós Budapest belvárosában. Utóbbiban fel sem tűnik, nálunk viszont komoly feszültséget kelt. Pláne ha fényes nappal a nyílt utcán ütik-verik egymást, beszólogatnak a lányainknak, nyitogatják az utcán álló autókat, stb.

      A mostaniak IS PÉNZESEK, látni a ruhájkon, a modern okostelefonjaikon. Nem nyúzottak, nem kopottak, keresik a Western Uniont. Ezek egyszerűen CSALÓK. És mivel nincs szűrés, akármilyen bűnöző, terrorista, gonosztevő, bárki BEJÖHET, csak azt kell mondania: menekült vagyok.

      Kiragadott példák? Hány eset, hány bevándorló által elkövetett bűncselekmény után lehet azt mondani szerinted, hogy romlott az életminőségünk? Akinek tavalyelőtt és tavaly is lelegelték a gyümölcsfáját a retkek (mert nem szögesdróttal volt körbekerítve a kert, csak tujasorral), annál az anyagi kár sose érte el a szabálysértés határát (20eFt), de minden évben ott a keserű szájíz, hogy metszegette, nevelgette, öntözte, ápolta, ezek a tetvek meg lelegelték… Vajon ez az életminőség romlása?

      Vajon az életminőség romlása-e, hogy eddig bátran el merted engedni a 8 éves gyereked a 6 éves tesójával fagyizni, mert tudtad, hogy nem esik bajuk? Most meg benned van, hogy jobb esetben csak a pénzüket veszik el, rosszabb esetben bármi történhet. Ez vajon az életminőség romlása?

      Ezek gyilkosságok, késelések, betörések nélkül is azt jelentik, hogy az eddig békés otthonunknak a tábor(lakók) miatt lőttek. És ennek az ellenkezőjéről senki nem tud meggyőzni, pláne úgy nem, hogy 100 kilométerre lakik a legközelebbi tábortól.

  • telge

   Nézdd, a kérdés meglehetõsen egyszerû. Akarjuk teljesíteni a vállalt kötelezettségeinket az EU-ban? Ha igen, akkor azok közül a menekültek közül, akiket az EU befogad, arányos mennyiséget el kell helyeznünk.
   Nem akarjuk teljesíteni a vállalt kötelezettségeinket? Az is frankó. Akkor viszont elõbb-utóbb elzárulnak az EU-s pénzcsapok is, és megyünk a levesbe, mint a görögök.

   • Fogash73

    a gond nem a 300 elhelyezendővel van, hanem az idei 150.000 új menedékkérővel (jan-máj: 50.000, tényadat) akire

    1.) az EU nem ad (elég) pénzt
    2.) a menekültügyi eljárásig mi etetjük, ruházzuk, orvosoljuk, stb
    3.) akit más EU tagállamban kapnak el, azt is visszabasszák ide. Vagyis idén Ny-európa felől is várható párszázezer visszakapott menedékkérő….

    Másrészt az ország lakosságához viszonyítva már most is csak Svédország kezel több menedékkérelmet, mint Magyarország, vagyis az EU27-ből MÁSODIKAK vagyunk. :(
    És idén Mo. több menedékkérelmet fogadott, mint a sokat reklámozott Lampedusa.

    Van még kérdésed?

    Amúgy EU szinten kellene bezárni, ahogy az USA, Ausztrália, Kanada, Malajzia, Kuvait, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika, stb is bezárt az idegenek előtt. Pedig ezeknek mind a saját fajtája a menekülők többsége.

    És a világ csóró felén kb kétévente születik annyi gyerek, amennyi a megcélzott Nyugat-Európa (minket is beleértve) TELJES LAKOSSÁGA….

    • telge

     “a gond nem a 300 elhelyezendővel van, hanem az idei 150.000 új menedékkérővel (jan-máj: 50.000, tényadat) akire”

     És kötelez minket valami arra, hogy mind a 150 000 kérelmet elfogadjunk? Alig hiszem. Ha te másképp tudod, akkor légyszi dobj egy linket. És akiket elfogadunk, azok meg éppenséggel a kvótarendszer szerint kerülnek elosztásra a tagállamok között. Ha a többi tagállam azt mondja, hogy ennyi volt, több menekültet nem fogadunk, akkor mi is ezt mondjuk, és meg van oldva az ügy.

     “1.) az EU nem ad (elég) pénzt
     2.) a menekültügyi eljárásig mi etetjük, ruházzuk, orvosoljuk, stb”

     a, Az EU elég sok minden másra is ad pénzt, szerintem még így is bõven jobban járunk, ha saját zsebbõl fizetjük ezeket, és cserébe kapjuk a további ezerféle támogatást.
     b, Orbán barátainál és üzlettársainál per pillanat nincs drágább dolog Magyarországon.

     “akit más EU tagállamban kapnak el, azt is visszabasszák ide. Vagyis idén Ny-európa felől is várható párszázezer visszakapott menedékkérő….”

     Ha valaki illegálisan tartózkodik az EU-ban, akkor azt mi is minden további nélkül kitessékelhetjük a határokon. Ha ez több százezres szám, akkor a határõrségünkkel kurva nagy baj van, és talán nem ártott volna ezt a 300 millió forintot, amit a plakátokra költöttek, a határrendészetre fordítani. (Meg lehet a rendõrökkel sem a plakátokat kellene õriztetni.)

     Abban teljesen egyetértek veled, hogy ez a bevándorlásos mizéria igazából másodrandgú ügy, amit pártunk és kormányunk jó nagyra felfújt, hogy ezzel foglalkozzunk a nagyobb disznóságaik helyett. Nem ilyen plakátokra kéne gyûjtést szervezni, hanem olyanokra, amik a Questor ügyét, a Buda-Cashes disznóságot, meg a többi korrupciós szemétségüket taglalják. Az átlagembereket nem nagyon érdekli ez az egész bevándorlásos ügy, sõt még kontraproduktív is lehet az ellenzék számára, ha nagyon hangosan foglalnak állást a kérdésben. Inkább azt kéne bemutatni az átlag szavazónak, hogy hogyan vesz ki a Kedves Vezetõ napról-napra több pénzt az õ tulajdon zsebükbõl, és hogyan passzolja át a haveroknak meg a családnak.

     • Fogash73

      sajnos a kérelmező a kérelem elbírálásáig (6 hónap, 1x 6 hónappal hosszabbítható) jogosult a táboros ellátásra (lakás, rezsi, étel, orvos, fogász, nyelvoktatás, jogsegély, babámfasza…), így a 150.000et elhelyezni ugyan csak komoly challenge. :(

      300millió sok pénz, bár üres stadionokra idén 100.000 milliót (ige, százmilliárdot, vagyis a plakátbuli költségének a HÁROMEZERSZERESÉT) költi az aktuális kurmány. Ezért nem a plakátokon kellene rugózni, hanem felgyújtani a picsába a makovec-csodát felcsúton.

     • telge

      “Ezért nem a plakátokon kellene rugózni, hanem felgyújtani a picsába a makovec-csodát felcsúton.” +1000

   • Dagiiron

    Nem kell befogadnunk senkit az EU előírása alapján, mert nem kell jóváhagynunk ezt a tervet. Ennyi. Érdekes módon a mai hírek arról szólnak, hogy az északi olasz tartományok már nem akarnak több menekültet befogadni.. Fúj, a csúnyák..

    • telge

     Szerintem azt az évi háromezer embert gond nélkül befogadhatjuk, már csak emberiességi szempontokból is. És az se lenne utolsó dolog, ha végre nem csapdosnánk a falhoz a mákosbejglit, hanem megcsinálnánk amit kérnek tõlünk. Végül is a többi tagállam mondhatta volna azt is, hogy: “Kedves olaszok, görögök, magyarok! Értesültünk róla, hogy rengeteg menekült érkezett az országotokba, és adott be hozzátok kérelmet. Nos, csináljatok amit akartok, de a Lajtától nyugatra, és a Pótól északra nem akarunk menekülteket látni. Oldjátok meg!”
     Szerintem elég nyilvánvaló, hogy ezzel a kvótarendszerrel mi jól járunk, szóval talán nem kéne annyira hõbörögni ellene.

     Szerk.:
     “Nem kell befogadnunk senkit az EU előírása alapján, mert nem kell jóváhagynunk ezt a tervet. Ennyi.”
     És aztán nem kell meglepõdni, amikor nem kapunk több EU-s támogatást. Ennyi.

     • Dagiiron

      Tudom, hogy a tények bezavarnak a világképedve, de egy csomó ország ellenzi az unió terveit, amik ráadásul nekünk csak plusz terhet jelentenek majd, ugyanis a hozzánk érkezőket nem osztanák el, csak mi kapnánk plusz létszámot…

      Ja, s az uniós pénzekhez mi is hozzájárulunk, szóval az nem ajándék..

     • telge

      “Tudom, hogy a tények bezavarnak a világképedve”

      Tény, hogy el vagyok képedve.

      “egy csomó ország ellenzi az unió terveit”

      Például UK, Olaszország, Magyarország. Képzeld tudtam. A különbség az, hogy az UK és Olaszország nem en bloc utasítja el a menekültek befogadását.

      “amik ráadásul nekünk csak plusz terhet jelentenek majd”

      Tényleg? Na ne szívass, azt hittem, hogy a menekültek elhelyezését ingyen is meg tudjuk oldani. Sõt majd még pénzt is látunk belõle.

      De akkor lássuk. Szerinted olcsóbban megúszhatnánk az egészet, ha a többi tagállam szarna a fejünkre, és ránkhagyná az egész problémát? A legborúlátóbb becslések szerint 150 000 menekültet kell majd idén elszállásolnunk, amíg elbírálják a kérelmüket – egyrészt, ez gyorsabban meglesz így, hogy több állam hivatalrendszere foglalkozik majd a kérelmek elbírálásával, másrészt azok, akik megkapják az engedélyt, hogy maradjanak, mehetnek tovább anélkül, hogy félnünk kellene, hogy visszadobják õket hozzánk. Kivéve azt a 3000-et. Így, hogy belegondolok, tényleg igazad van, sokkal jobb, ha 150 000 bevándorló tartózkodik permanensen az országban, mint 3000…

      Vegyük akkor a következõ forgatókönyvet. Pártunk és kormányunk bejelenti, hogy mostantól nem fogadunk menekülteket, minden kérelmet alapból elutasítunk, a határátlépõket egytõl-egyig visszatoloncoljuk.

      Megoldottuk a gondot? Kurvára nem, csak annyit értünk el, hogy egy egyre növekvõ elkeseredett embertömeg gyûlik a határunkon, aminek a tagjai BÁRMIT megtesznek, hogy átjussanak a határon, és végre elérjenek az ígéret földjére. Fel van erre készülve a magyar határõrség? Szerinted nyilván, ha ezt a forgatókönyvet szeretnéd megjátszani, de szerintem annyit sikerülne elérnünk, hogy az ellenõrizhetõ táborok helyett szerteszét csatangolnának az egész országban az éhezõ, rettegõ menekültek, akik azok után ahogy bántunk velük, alapból ellenségesen tekintenének ránk, és ennek megfelelõen viselkednének.

      “ugyanis a hozzánk érkezőket nem osztanák el, csak mi kapnánk plusz létszámot…”

      Ez egész egyszerûen nem igaz.

      http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-05-13/eu-proposes-refugee-quotas-after-mediterranean-shipwrecks

      http://www.bbc.com/news/world-europe-32719014

      http://www.focus.de/politik/ausland/asylstrategie-der-eu-britische-innenministerin-will-fluechtlingsboote-zurueckschicken_id_4680201.html

      Vagyis azokat, akik elérték az EU határait a kvóták szerint osztjuk szét a tagországok között, plusz még húszezernek az útját is fizetjük a Földközi-tengeren át 2015-ben.

      “Ja, s az uniós pénzekhez mi is hozzájárulunk, szóval az nem ajándék..”

      Csak éppen egy icipicivel többet kapunk vissza, mint amennyit befizetünk. Átlagosan évente 4-5 mrd euróval.

     • Dagiiron

      Ez nem egészen van így, csak akkor osztoznának a mi menekültjeinken, ha azt jelezzük neki, hogy vészhelyzet van, s a többi ország úgy dönt, hogy tényleg így van… 100 ezer körüli bevándorló nem lesz vészhelyzet a mi esetünkben, ne aggódj..így az EU által importált menekültekből ránk eső kvótával kapott emberkék plusz ajándékok lesznek.. Bizony, egy szép nagy falat kellene húzni a határra, mint a bolgárok, s a görögök, vagy a spanyolok, s lecsökkenne a gazdasági menekültek száma..

     • telge

      “Ez nem egészen van így, csak akkor osztoznának a mi menekültjeinken, ha azt jelezzük neki, hogy vészhelyzet van, s a többi ország úgy dönt, hogy tényleg így van… 100 ezer körüli bevándorló nem lesz vészhelyzet a mi esetünkben, ne aggódj..így az EU által importált menekültekből ránk eső kvótával kapott emberkék plusz ajándékok lesznek..”

      Ezt mégis honnan veszed? Én az általam linkelt három cikk alapján mondtam, amit mondtam, mik a te forrásaid? Dobjál már egy linket légy szíves.

      “Bizony, egy szép nagy falat kellene húzni a határra, mint a bolgárok, s a görögök, vagy a spanyolok, s lecsökkenne a gazdasági menekültek száma..”

      Abból az egymilliárd-háromszázmillióból, amit Viktorék elbasztak nemzeti konzultációra, meg plakátokra már elég szép darab falat fel lehetett volna húzni.
      Vagyis Vityáék szarják telibe, hogy mi történik az országgal, a lényeg az, hogy a szavazóik tökösnek lássák õket. Micsoda újdonság.

     • telge

      Na kinek is zavarnak be a világképébe a tények? Mióta megkértelek, hogy forrásokkal támaszd alá a véleményedet, és ne csak a levegõbe beszélj, valahogy hanyagolod a témát. :)

     • Dagiiron

      http://mandiner.hu/cikk/20150527_europai_bizottsag_1134_menekultet_kene_befogadnia_magyarorszagnak_ket_ev_alatt

      Erről ennyit, szóval ezt az érveteket a kvóta mellett, mi szerint így tőlünk is vesznek majd át menekülteket, már dobhatjátok ki a kukába..

     • telge

      Hmm, úgy néz ki igazad van, tényleg megint a görögöket pátyolgatják.
      Nem baj pár héten belül úgy is repülnek az Unióból.

     • Dagiiron

      Ezért mondom, hogy műbalhé ez az ellen plakátolás.. A Vastagbőr szája sírna a legjobban, ha a kedves pénzgyűjtőt lekurváznák a muszlim bevándorlók lakta pesti kerületekben, mert kilátszik a válla.. Ez mindenapos a nyugati városok arab negyedeiben..

 • László Korodi

  Igazatok van, szerintem is téved a kormány, be kell engedni minél több bevándorlót, pláne azokat akik legutóbb vízben dobták a keresztényeket akikkel egy csónakban menekültek.
  Szerintem is be kell fogadni néhány százezer menekültet, utána meg
  szidni a kormányt amiért pénzt költ ezekre az emberekre. Végül is magyarország megengedheti magának azt a luxust, hogy befogadjon több százezer, alkalmazkodni és dolgozni nem tudó és nem is akaró idegent, akik majd nagyszerűen meglesznek a ti adótokból. Hajrá bevándorlás !

  • http://i.imgur.com/pxqPugP.gif Jezza

   Mert az a luxust kurvára megengedhetjük magunknak, hogy kibasszunk 300 millát plakátokra, meg 1 milliárdot konzultációra.

   • Fogash73

    az egyik rossz cselekedet nem semlegesíti a másikat.

    • nev

     Orbán plakátmutyiját elutasítani és arra méltósággal visszavágni NEM rossz cselekedet, hanem szükséges lépés, ha valaki meg akarja mutatni, hogy Magyarország népessége nem kizárólag agyalágyultakból tevödik össze.

     • Fogash73

      AZ NEM MÉLTÓSÁGGAL VISSZAVÁGÁS, hogy ajnározzátok az illegális bevándorlókat. A visszavágás az lenne, amit MA reggel láttam először

      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1962198_876857499017695_935574052755213829_o.png

     • nev

      DE IGEN, az ellenkampány Orbán taplóságaira AZ. Méltóságteljes visszavágás. Nem érdekel, hogy nem érted, viszont kénytelen leszel eltürni, hogy léteznek más vélemények a tieden kívül. Én sem értem, mitöl van ennyi tapló ebben az országban, viszont nekem is el kell türnöm az ö véleményüket.
      A plakát jó, reméltem is, hogy lesz ilyenböl több is.

     • Fogash73

      annyi más téma lenne, mi a ferde faszért kell pont az illegális bevándorlókat támogatni?! Nem szar az egészségügy? Az oktatásügy? A közúthálózat? A termelőipar? A mezőgazdaság?

      Jó a foci? Jó az adózási fegyelem? Hatékony a NAV? Jó a trafikrendszer? Jó a kaszinórendszer? A nyugdíjrendszer?

      Százezer olyan helyen bele lehet állni az Orbán-kormányba, ahol a javulás a MAGYAROK javára válna. De nem bazmeg, ti azon az egy tételen kötekedtek, amivel ha sikert értek el, a magyaroknak akkor is SZARABB lesz a helyzete… Gratulálok… :(

     • nev

      A magyarok helyzete nem a menekültek miatt lesz szarabb, viszont az ö helyzetük, illetve a magyarok és a közöttük való viszony még az eddigieknél is elviselhetetlenebb lesz, ha még keményebb elutasításban részesülnek a kormány és a lakosság részéröl, illetve, ha a kormány továbbra is a homokba dugja a fejét.

      Az ö körülményeiken való javítás mindenkinek az érdekében állna. Integrációs-kurzusokat kellene nekik például szervezni, ahogyan nyugaton csinálják, ahol már rájöttek, hogy a bezárt, unatkozó, nem foglalkoztatott fiatal férfiak elöbb-utóbb tényleg potenciális veszélyt jelentenek a környezetükre, nemzetiségtöl és vallási hovatartozástól függetlenül és logikusan.
      A semmittevés és a kirekesztettség ártalmas, meg kellene már ezt érteni. Az aggodalmaskodás helyett inkább javasolj feliratot az ellenplakátokra.

     • Fogash73

      Quaestor.

      Mészáros Lőrinc.

      Magyar stadionok.

      MANYUP.

      folytassam???

      annyi minden van, amivel Magyarország helyzetét lehetne jobbítani annyi pénzből, amit a kormány elkúr stadionra, mészároslőrincre, akármire. Miért pont bevándorlókra akarjátok ezt költeni? :(

      A muszlimok integrációja a világon eddig sehol nem sikerült. SOHA. Csak balhé lett belőle. Miért hiszitek, hogy majd most, itt sikerül?

      Utolsó érv. A világon 3,5milliárd ember él napi 2USD alatti összegből. Ők a szegények. Az EU-ban él kb 300millió ember (balkán, stb nem játszik), ami eleve a TIZEDE a szegények létszámának. A szegények ráadásul évente kb 100-150 millióval szaporodnak, azaz max. 3 évente születik egy TELJES EU-NYI LÉTSZÁMÚ SZEGÉNY, miközben az EU létszáma stagnál (itt is csak a bevándorlók szaporodnak).

      Matematikailag kb annyi esélye van ezeket a szegényeket befogadással megmenteni, mint a süllyedő Titanicból kimerni a vizet egy mosgatószivaccsal…

     • nev

      Elnézést, de össze-vissza keversz mindent, én meg lassan fáradok. Úgyhogy most tartok egy kis szünetet, és kikapcsolódásképp megyek, utalok még egy kis pénzt az ellenplakátokra.

     • Fogash73

      A legjobb valasz a nem valasz, ugye? Tuti erveles “ossze-vissza keveresnek”, hulyesegnek belyegezni azt, amit nem tudsz érvekkel cafolni. Ez bennetek a szanalmas: ami nem illik a bugyuta kis vilagkepetekbe, az nincs, az hulyeseg, az remalom, az tabu, arrol nem beszeltek. :(

     • nev

      Nagyon különbözöen látjuk a világot, ami még lehetne akár érdekes is számomra, csakhogy a te világlátásodban nem találok semmi újat, olyan, mint az átlag magyaré: zárt, ellenséges, félös, és emiatt unalmas is. Ne haragudj.

     • Fogash73

      nem haragszom, illetve dehogynem. Engem zárt, ellenséges, félős személynek állítasz be csak azért, mert nekem MÁR VAN tapasztalatom a bevándorlókkal kapcsolatban. Ezen túlmenően ÉN olvasom a világ híreit, és azok a hírek sajnos nem afrikai származású Nobel- és Oscar-díjas bevándorlókkal vannak tele. Hanem az van a hírekben, hogy Brüsszel lakosságának 40%-a muszlim bevándorló. Az van a hírekben, hogy a calais-i kompterminálon élethalálharc folyik nap mint nap. Az van a hírekben, hogy Rómát is ellepték a kezelhetetlen bevándorlók. Az van a hírekben, hogy Svédországban a nemi erőszakokat szinte kizárólag muszlim arab/afrikai bevándorlók követik el, nem is keveset.

      Te meg arról papolsz, hogy fogadjunk be mindenkit, legyünk nyitottak. Eközben olyan apróságokat sem veszel figyelembe, hogy a “menekülteket” küldő országokban KÉTÉVENTE EGY TELJES EU-LAKOSSÁGOT KITEVŐ számú új menekült születik, akiket valahova tenni kellene.

      Lehet engem megbélyegezni, rasszistázni, de sajnos 1-200 éven belül az európai kultúra (velünk együtt) ugyanúgy el fog tűnni, mint ahogy eltűntek az avarok, a maják, az inkák, vagy ahogy a Római Birodalom is eltűnt.

     • nev

      “Hanem az van a hírekben, hogy Brüsszel lakosságának 40%-a muszlim bevándorló.”
      Az semmi, Rotterdamnak egyenesen a polgármestere egy – fiatal felnöttként bevándorolt – észak-afrikai muzulmán!
      Na erre varrjál gombot.:)

      Nem, nem neveztelek rasszistának, annak neveztelek, aminek tényleg tartalak, és nagyon nem akarlak bántani, mert nem ismerlek, lehet, hogy tök jó ember vagy, de nem fogom visszavonni a zártat, az ellenségeset és a félöset sem, mert igen, ilyen a magyar, és föleg a vidéki átlagpolgár. Ül a falujában, bulvárt olvas (bár, ha a magyar híradót nézi, az ugyanaz), külföldit annyit látott, amennyi a tengerparti nyaraláskor mellé rakta a törölközöjét – beszélni még azzal sem beszélt persze, és fél a muzulmánoktól. Persze, mindennek megvan a létjogosultsága! Csak nekem unalmas.

      Ja, az adataid az eu-menekültekröl tévesek, kevesebb bulvárt kellene olvasnod. És igen, minden változik, az országhatárok meg pláne flexibilisek, amint azt a történelem bizonyítja, úgyhogy mondom, fölösleges félni, és káros is az egészségre, a remény sokkal tovább juttatja az embert.

     • nev

      Ja igen, és ahhoz képest,hogy Brüsszelben sok a muzulmán, a belgák mégsem öket utálják a legjobban, hanem egymást: a flamandok a vallonokat, és fordítva.:)

     • Fogash73

      1.) annak az 1700 lakosú vidéki falunak az alpolgármestere vagyok, ahol csak idén májusban 700 új “menedékkérőt” helyeztek el. A saját bőrömön érzem a bevándorlást, nem a bulvármédiában olvasom.

      2.) Az adataimat elsősorban a Belügyminisztériumból, illetve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalból kapom, hivatalos levél, vagy bm.gov.hu végződésű email-címekről.

      3.) Évekig éltem és dolgoztam külföldön (DK-Ázsiában, ún. “harmadik világbeli országokban” és Nyugat-Európában is), emellett eljutottam a világ kb 30 országába.

      Ennyit arról, hogy “ül a falujában, bulvárt olvas”… Szóval szedd össze magad hülyegyerek, aztán gondolkozzál. Próbáld meg megválaszolni a következő kérdéseket:

      1.) Katar/UAE/Szaud-Arábia/Dél-Afrikai Köztársaság/Izrael miért NEM fogadja be a menekülő arabokat/afrikaiakat? Pedig földrajzilag szomszédok, ugyanolyan vallásúak, kulturálisan 90%ban megegyeznek.
      2.) Az USA, Ausztrália, Malajzia, Thaiföld, Kína, Dánia, stb. vajon miért ZÁR BE, miért nem fogad be “menekültet”?
      3.) A világ mely országában sikerült eddig a közel-keletről származó muszlimoknak TÖMEGESEN beilleszkedni?
      4.) Hány olyan ország van, ahol ugyanők elzárt kolóniákat hoznak létre, saját nyelvvel, saját szokásokkal, saját (sharia)rendőrséggel, erőszakos muszlimizációval?
      5.) a 3-4 alapján miből gondolod, hogy majd pont Magyarországnak sikerülne ez?
      6.) Magyarország már most is a 2. legnagyobb befogadó a 27 EU tagállam között (lakosság arányához viszonyított menedékkérelmek száma alapján, EU parlament hivatalos statisztikája!) Magyarország idén csak 7000-rel kevesebb menedékkőrőt fogadott be, mint a Lampedusáról elhíresült Olaszország (50 vs 57e). Ennél akarsz te MÉG TÖBBET befogadni?

      7.) A világon jelenleg 3,5mrd (=3500millió) ember él a 2USD/nap szegénységi küszöb alatt. Ők évente 100-150 millióval szaporodnak. A 450 milliós EU fehér lakosságából (tehát már bevándoroltak és Balkán, stb nélkül) kb 300millió az a jóléti társadalom, amit a csórók céloznak. Szerinted ha KÉTÉVENTE EGY TELJES EU-NYI új szegény születik, akkor mennyi a reális esély, hogy akár a töredéküket is be tudja fogadni, meg tudja menteni BÁRKI is???

      Pont te vagy az, aki láttál egy maszatos síró kisgyereket a tévében és azt hiszed, mekkora menőség plakátokat tépkedni, meg pofázni a “menekültek” mellett. Ha komoly ember lennél, akkor ehelyett fizethetnél egy csomó adót, adakozhatnál kórházaknak, adhatnál vért, elmehetnél egy hajléktalanszállóra ételt osztani, vagy egyszerűen beszélgetni egyedülálló idős nénikkel, bácsikkal. Vagy bármit, ami valóban karitatív, ami hasznos.

      TE NEM EZT TESZED, mert egy hiteltelen, rövidlátó kis pöcs vagy…

     • nev

      És lobbizol azért a kormánynál, hogy jobbak legyenek a körülményeik? Hogy legyen valami program, tanítsák öket a nyelvre, a kultúrára azért, hogy le legyenek foglalva? Mit csinál az a 700 ember, terrorizálja a falut? Vagy leginkább csak néznek kifelé a kerítés mögül? Beszélgetni szoktál velük? Érdekes lehet ott alpolgármesternek lenni, ahol tényleg csinálhat is az ember valami értelmeset, komolyan mondom.

      És hiába is méltatlankodsz, az átlag vidéki magyar olyan, amilyennek leírtam (söt, sok külföldön élö is, azok, akik nem tudtak, nem akartak beilleszkedni, akik nyugaton is az otthonról hozott kolbászt eszik és lenézik a helyieket, kompenzálandó saját kisebbrendüségi érzéseiket, sok ilyennel találkoztam már, föleg az eu-tagságunk elött), akkor is, ha ez nem az ö hibája. (A kedvencem a bevándorlóellenes ausztriai magyar vendégmunkás:).

      Szerinted ez nem igaz? Szerinted mi nyitott és barátságos, de legalábbis toleráns nép vagyunk? Olyanok, mint az ázsiaiak?:)

      És nem, nem válaszolom meg az emberiség összes nagy kérdését itt és most neked (bár röviden meg tudnám: a Föld nevü bolygó jelenleg nem valami barátságos lakhely a kiszolgáltatottak számára), de mentségemre szóljon, hogy nem olyan téma ez, amelyre a válaszokat 1-2 mondatban el lehetne intézni, a felületesség viszont nem a kenyerem, többre viszont se idöm, se kedvem nincs.

      A végszavadat köszönöm, bár tévedsz, mert az évemböl hónapokat töltök külföldön, leginkább nagyvárosban, konkrétan menekültektöl pár utcányira lakom ekkor, pro és kontra tudnék érvelni a menekültek, bevándorlók mellett, vagy ellen, mert mindenféle “jöttmentet” ismerek, többször voltam már gócpontban, épp ott, ahol történt valami, segítek is embereket különbözöképpen, magyarokat is (bár rossz, hogy ezt így le kellett most írnom, mert ha valaki ilyet mond, olyan, mintha dicsekedne, meg aki nem tud segíteni, annak is joga van ahhoz, hogy felemelje a szavát a kormány antiszolidáris magatartása ellen, ami egyáltalán nem csak a menekülteket érinti).
      Na, megyek, utalok még egy kis pénzt a kétfarkú kutyáknak, szia.

     • Fogash73

      hülye vagy bazmeg?! ÉN lobbizzak, hogy a táborlakóknak legyenek jobbak a körülményeik? Akkor, amikor az orvosok, ápolók, tanárok is máról holnapra élnek? Amikor a kormány fapofával kijelenti, hogy MUNKÁÉRT KAPOTT 47.000 forintból meg lehet élni? Miközben ezekre a retkesekre meg elkölt havi 200.000 forintot?! Ingyen eteti-itatja-ruházza-gyógyítja-utaztatja őket?! Te nem vagy normális… :(

     • nev

      Praktikus okokból gondoltam. Fiatal férfiak nagy csoportban jobb, ha le vannak kötve. A kívülállóknak jobb.

     • nev

      Még egyszer hangsúlyozom, nem állítom, hogy te blikket olvasva rettegsz és nem láttál még külföldit. Azt állítom, hogy az átlag magyar ilyen, meg azt, hogy kizárólag félelmet olvasok ki a hozzászólásaidból, amivel egyszerüen nem tudok azonosulni, annál is inkább nem, mert vannak tapasztalataim mindenféle idegenekkel, akik között a seggfej természetesen éppúgy megtalálható, mint a jó ember. De ez mindenhol így van.

      Ráadásul nem papolok arról, hogy fogadjunk be mindenkit.
      Egyrészt azért nem, mert ismerve honfitársaimat fölösleges lenne, másrészt mert Magyarországon a menekültek jelenleg olyan rossz körülmények között élnek, hogy jobb nekik, ha máshová mennek.

      Én egyszerüen csak támogatom azokat, akik értik, hogy mi a baj azzal, ha vérsötét miniszterelnökünk a bevándorlókat (akik itt nincsenek, illetve alig vannak) keresztény létére egy kalap alá veszi a háború elöl menekülö emberekkel, söt, még uszít is ellenük, valamint néha le-leállok vitatkozni azokkal, akik félnek, például azért, mert dühít a félelmük, és szeretném, ha abbahagynák, mert miattuk látom annyira butának a hazámat. De nem szoktam sikerrel járni persze, ilyenkor hamar feladom.

     • Fogash73

      Öreg, az én 1700 lakosú falumban csak májusban 700 új “menedékkérőt” helyeztek el. Mit szólnál Budapesten 700.000 afrikaihoz, szírhez, afgánhoz?! A tábor nyitása óta eltelt nem egészen 2 évben több, mint 6000 (hatezer) ember fordult meg a táborban található 200 ágyon. Nekem _napi_valóság_ a bevándorlás, blikkből az öreganyád tájékozódik, nem én. Ha konkrétumok kellenek, akkor közérdekű adatigénylést indítok…

      Pont te vagy az, aki ilyen rózsaszín felhőkből összeállított álomvilágban él, aki nem látja, hogy a reggelire kapott kuglóffal vagy a személyzetet dobálják, vagy a szomszéd tyúkjait etetik ezek a “szegény éhező nincstelenek”.

      Pont te, meg a fajtád az a vérsötét hazaáruló, aki úgy akar Orbánt buktatni, hogy közben örökre, kiirthatatlanul idetelepít egy rakat lusta, büdös, integrálódni nem akaró idegen naplopót. Egyrészt ettől Orbán nem fog megbukni, másrészt ugyanennyi (sőt ennél sokkal több) energiát fordíthatnátok az ápolónők, orvosok, tanárok, éhező magyar gyerekek megsegítésére, vagy balhézhatnátok Paks, a trafikmutyi, Mészáros Lőrinc, a stadionépítések, stb, stb miatt… Apró, de érzékletes példa, hogy a plakátolás TÍZSZERESÉT vágta zsebre a Nemzet Hörcsöge EGYETLEN kaszinójából, EGY év alatt. Titeket mégse ez zavar, mert ti négereket akartok Magyarországra.

     • nev

      Csak azt nem értem, ha 30 országban jártál, hogy maradhattál ennyire unalmas. Ismerek pár világjárót, de egyikükre sem jellemzö ez a tulajdonság, bár az igaz, hogy egyiük sem magyar alpolgármester. Na megyek is, küldök még pénzt a kutyáknak.

     • Fogash73

      láttam a világ egy részét. Próbáltam mindenhol tanulni, mindenhol a jót ellesni. Aztán kerestem a világban egy olyan helyet, ami nekem a leginkább tetszett, ami a legjobb kompromisszumot jelentette számomra.

      Aki beleszületik egy “multikulti nagyváros” bevándorlókkal teli életébe, azt nem zavarják az ilyenek A pestieket se zavarják a hajléktalanok, a forgalom zaja, meg a kutyaszar az Andrássy úti luxusüzletek előtt. Ezt hívják a város lüktetésének, stb. Nincs ezzel baj, ők arra helyezték a hangsúlyt, hogy 5 percnyire legyen 6 bolt, 8 étterem, 4 színház. Viszont egy parkban biciklizéshez, tiszta levegőn futáshoz nekik egy órát kell utazni.

      Én meg a csendet, az 5 perc alatt elérhető tiszta levegőjű zöldet választottam, ahol a saját ajtómon kilépve nyugodtan biciklizhetek a kiskorú gyerekeimmel a jó levegőn, ahol vannak természetes vizek, ahol a lovaglás nem csak egy fedeles lovardában létezhet. Cserébe messze a bolt, a színház, a mozi. És ebben a faluban él még másik 800 ember (=a falu fele!) akit ugyanez hozott ide az utóbbi 10-15 évben.

      Ebbe a kompromisszumba rondított bele a kormány azzal, hogy a pofánkba nyitotta a tábort. Azóta nincs közbiztonság, pont az a BIZTONSÁG veszett el, ami miatt idejöttünk. Itt nem kellett zárni a biciklit, elengedhetted a tízéves gyerekedet egyedül fagyizni, nem vették el a pénzét, stb. Ennek VÉGE, és ez akkor is (pénzben kifejezhetetlen) ÉLETMINŐSÉG-ROMLÁS, ha eddig még csak egymást ölték-késelték a táborlakók.

      És azért küzdöttem civilként, azért indultam a választásokon, azért lettem alpolgármester, hogy amennyire lehet, megvédjem az otthonom az ilyen hatásoktól. Ti pedig KÍVÜLÁLLÓKÉNT akarjátok NEKEM megmondani, hogy én mit érezzek, én mit gondoljak a bevándorlókról. Ti rasszistáztok engem két éve folyamatosan, pedig amit megjósoltunk, amilyen veszélyekkel “pánikoltunk”, azok mára MIND BEKÖVETKEZTEK. És most duplázódik-sokszorozódik a bevándorlók száma, tehát a helyzet nem javulni fog.

      Költhetnéd a pénzed valami értelmesebbre is.

     • nev

      Értelek. És többször is írtam már, hogy nem, egyáltalán nem tartalak rasszistának, nem csak téged nem, nagyon nagyon ritkán tartok annak valakit, konkrétan egy esetre emlékszem, ö egy ügyvéd volt, aki öszintén hitt az emberek alacsonyabb és felsöbbrendüségében és tulajdonképpen büszke volt erre.

      A plakátkampányt azért támogatom, mert hiányolom Magyarországon a szolidáris gondolkodást általában. Látom, hogyan gyürüzik be a kormány szegényekhez, betegekhez való hozzáállása a hétköznapokba, az emberek gondolkodásába. Látom, hogy sokan nem tartanak kivetnivalót embertelen mondatokban, erkölcstelen tettekben, azért nem, mert politikusok mondják, teszik ezeket, bármiféle következmények nélkül.
      Magyarországon a szolidaritás gyakran kelt értetlenséget és képezi nevetség tárgyát (saját tapasztalat) és ez is nagyon zarav.

      Az ellenplakátoktól nem azt várom, hogy hatásukra több menekültet fogadunk majd be (a gyorsabb ügyintézést, a valódi menekültek kiszürését és a körülményeik javítását támogatom), hanem azt, hogy végre a vidéki kisvárosokba (például az én szülövárosomba) is eljut a hír, miszerint másként is lehet viszonyulni a kiszolgáltatottakhoz, mint ahogyan azt a kormánypropaganda sulykolja.

     • Fogash73

      Ez tök jó, (tényleg) de kezdhetnéd/kezdhetné mindenki a MAGYAR kiszolgáltatottak gyámolításával. Álságosnak érzem, hogy egy sehonnai lyukasseggű négert/arabot egyből vadul gyámolít “mindenki”, miközben a magyar hajléktalant (sőt, ápolónőt, óvónőt) kutyába se veszik ugyanezek az emberek. :(

     • nev

      Az, hogy az ember támogatja ezeket a plakátokat, nem zárja ki, hogy segítsen a hajléktalanoknak és a mélyszegénységben élöknek is.

      Bár én egy ilyen mozgalmat már az ellenük- és a tartós betegek elleni támadáskor is nagyon vártam, úgy vagyok vele, hogy jobb késöbb, mint soha, és jobb ez, mint a semmi. Mondom, számomra ezek az ellenplakátok szimbolikus jelentöséggel is bírnak.

      Én mondjuk már sok sok éve csodálkozom ebben az országban az egymás iránti közönyön, de – ha már nem csak a nagyon szegényekröl beszélünk – én úgy voltam és vagyok is ezzel, hogy a magyarok szavazták meg maguknak ezt a kormányt, akiröl már elsö kormányzása alatt is lehetett tudni, hogy lop és nem kellöképpen demokrata, a két kormányzás közötti idöben pedig konkrétan kiderült, hogy szolidaritás-ellenes, árokásó és populista, most viseljék hát a következményeket is (emlékeztetlek, ez a párt még tavaly is három választást nyert meg).

      Ha pedig nem lenne ilyen sötét kormányunk, amely egy ilyen hülye, álságos plakátkampánnyal (álságos, mert kizárólag a saját szavazóiknak szól, arról, hogy ök a megmentö, azaz, újabb szavazatszerzö taktika) ármánykodik ahelyett, hogy valóban a megoldást keresné, ami a dolga lenne, nem lennének ellenplakátok sem. Fogd fel ezeket tükörként.

     • Fogash73

      ebben az országban van MAXIMUM 3-400.000 gondolkodó, adófizető állampolgár. Szavazata meg annak a másik 7,5 milliónak is van, akiben benne van a segílyes cigó, a 2 kiló krumpliért megvehető birkamenetes nyugdíjas, a turbómagyar, meg a sötét proli is. SAjnos a demokrácia a TÖBBSÉG akaratát tükrözi, márpedig ha a csóró többség úgy határoz, hogy a 3-400.000 adófizető (ennyien dobják össze az SZJAbevételek 85%-át!) fizessen még több adót, akkor megszívtuk. Ugyanezért nem tudjuk észérvek mentén megdönteni a kormányt.

      A plakát elleni cuccal az a nagy baj, hogy úgy akarja az Orbánt megbuktatni, hogy közben bevonzza a bevándorlókat. Mintha a házban garázdálkodó macskát úgy akarnád elüldözni, hogy beengeded a patkányokat, csak mert az mennyire idegesíti a macskát. Aztán ha már majd nem lesz itt a gonosz macska, a patkányokkal mit fogsz kezdeni? (Ha érted a hasonlatot…)

     • nev

      “Ugyanezért nem tudjuk észérvek mentén megdönteni a kormányt.”

      Meg sem kellett volna választani 2010-ben. Utólag a pénztárnál sem panaszkodhatsz.

      Nehezen tudom szavakba önteni azt az undort, amit akkor érzek ha arra gondolok, hogyan züllött az ország a gyülöletbe és az irígységbe, hogyan jöttek a felszínre fokozatosan a gondolkodó, adófizetö választópolgárok legaljasabb ösztönei attól kezdve, hogy a vezér felállította polgárikörös zombiseregét.
      És nem, nem “a segílyes cigók” voltak a vérhívek, de nem is ök voltak a célközönség, vagy a “panelprolik” (de sokat hallottam ezt a kifejezést akkoriban, édes istenem!). Nem, ök az ellenség voltak – már akkor is.
      Az én kisvárosomban a jómódúakból, meg a relatív jómódúakból lettek a legmocskosabban komcsizó aktivisták. Az utakat sem a cigányok barrikádozták el és a Kossuth Térre sem a csórók mentek a drága traktorjaikkal.
      Ez a hazaáruló, pszichopata szölöbányász elárulta a demokráciát, aztán leköpte a sarokba dobott hullát, de szerették. Hogy szerették!

      A” plakát elleni cuccal” semmi baj nincs az ég világon, már többször leírtam, miért (bár már az is lenne valami, ha végre elolvasnád az ellenkampány céljait), és azt sem tudom elképzelni, mit értesz azalatt a gyakorlatban, hogy “bevonzza a bevándorlókat”. Egyenlöre csak a kormány SZAVAZATSZERZÖ plakátjainak hatásai erösödnek, úgyhogy az ellenplakátok miatt szerintem fölösleges aggódnod.

     • Fogash73
  • pussygalore

   Ezeket a dolgokat te honnan veszed, most komolyan. Én értem, hogy egyszerűbb dolog ex has hőbörögni légbőlkapott dolgokon, mintha belegondolnál néha abba, hogy mit beszélsz, de azért néha próbáld már meg. Mi ez, hogy vízbe dobják a keresztényeket? Meg hogy a kormány pénzt költ az emberekre? Pláne mi az, hogy ezért szidta valaki is a kormányt? “Több százezer, alkalmazkodni és dolgozni nem tudó és nem is akaró (!!!) idegen” – mi ez? mi ez? mi ez?

   • FrJanos

    Egy egyszerű guglizással tucatnyi cikket találhatsz a keresztények vízbe dobásáról. Írd be pl. ezt: “muslim migrants throw christian migrants overboard”.
    A többire meg lásd Fülöp Áronnak írt válaszomat.

    • pussygalore

     Te meg ird be h “obama is reptilian from alien race”, arra is sok talalatot dob ki a gugli. Jatszunk meg ilyet, ez tetszik.

     • FrJanos

      A CNN elég jó forrás neked, te szerencsétlen?
      http://edition.cnn.com/2015/04/16/europe/italy-migrants-christians-thrown-overboard/
      (Amúgy az első találat volt. De a fejedet homokba dugni nyilván egyszerűbb.)

     • pussygalore

      “Szerencsétlen”, azt remélem érzed te is, hogy egyszer történik ilyen =/= szisztematikus kereszténymészárlás? Méghogy én dugom a fejem a homokba. Gondolom gyűlölködni is egyszerűbb, mint az elnyomottak és hátrányos helyzetűek jogaiért kiállni.

     • FrJanos

      Eddig arra vártál forrást, hogy az eset megtörtént. Most, hogy kaptál forrást, most meg itt szalmabábot döntögetsz, hogy “dehát ez nem is szisztematikus kereszténymészárlás”, noha ezt nem is állította senki. Habár a Közel-Keleten a keresztények sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint ezek a “derék” muzulmánok, akik jönnek.
      De mostmár te is hozhatnál legalább egyetlen forrást arre, hogy ezek tulajdonképpen derék, jóravaló emberek, és tiszta haszon, hogy tízezrével idejönnek.

      “az elnyomottak és hátrányos helyzetűek jogaiért kiállni”
      Más már fölajánlotta, hogy fogadj magadhoz néhányat, ha ennyire szíveden viseled a sorsukat; ne akard szétkenni a felelősséget! Úgy könnyű jótékonykodni, hogy más zsebéből. Meg gondolom lehetőleg más mellett lakjanak, ne a TE szomszédságodban, igaz?

  • http://youaredamned.com Lonewolf

   Nem Magyarország engedheti meg magának azt a luxust, hogy a menekültekre és a bevándorlókra(ki akar IDE bevándorolni először is), hanem az Európai Unió. Több mint 3 milliárd forintnyi Eurót kaptunk az Uniótól a menekültek és bevándorlókkal kapcsolatos költségekre. Ebből idáig olyan fél(!) milliárd forinot költöttek rájuk. Akkor most hogy is van ez?
   Másik, Magyarországnak nem kell többszázezer menekültet és bevándorlót befogadnia. Az Uniós kvóták alapján maximum 1-2 ezer főröl lenne szó Innen folytasd a gyűlölködést.

  • Belsőkulcsnyílású Hernyócsavar

   Ugye tudod, hogy ez az egész mizéria azért van, mert most épp a Jobbikra tolják az úthengert és/vagy direkt tematizálják a politikai napirendet, hogy véletlenül se a kényesebb ügyekkel foglalkozzon mindenki?

  • Marvin, the paranoid android

   Bazmeg ne legyél már demagóg, kurvára nem erről van szó. Egyrészt uniós forrásokból kell finanszírozni, ahogy eddig is így ment, szóval neked egy ft-odba nem kerül, ellenben a lázár meg a rogán kecója, meg az orbán stadionjai, meg a habony táskája igen. Természetesen senki nem gondoja hogy ész nélkül akkor most el kell tartani mindenkit, de nem is lehet lehúzni a rolót a határon és elküldeni őket a francba, mint minden az életben ez sem fekete és fehér, de a kormányunk gondoskodik róla, hogy az emberek így lássák, mert addig sem az ő mutyijaikkal foglalkoznak és a jobbik se szipkázza el a szavazókat ugyanezzel a leegyszerűsített, uszító dumával.

   • Mondnok

    Már miért ne lehetme elküldeni őket a francba? Ott van a körvasút pont a magyar országhatáron kívül, szépen üljenek fel rá, és vonatozzanak el az osztrák határig, aztán boldogítsák őket! Nekünk is jobb lesz, nekik is jobb lesz, az osztrákokat meg ki nem szarja le, van a róvásukon éppen elég, amit ellenünk elkövettek. :)

  • Költözzcsakbe

   Sosem fogja megérteni ez a sok agyhalott libsi, amiről beszélsz. Hadd jöjjenek a menekültek, nekünk ők nagyon kellenek. Persze nem az ellenplakát zseniális kiötlője fogja a lakásába fogadni őket, az már nem érdekli őket. Tény, hogy amit a kormány művel, röhej, de amit ez a bagázs, az viszont gáz. És még én adjam a pénzt ere? Nagy lófaszt.

   • szferi

    Én speciel szivesebben adnám az adómat néhány nyomorul élelmére , minthogy Récsör és párja lábonállását finanszírozzam.

   • nev

    Nem kell erre pénzt adnod. De gondolom, a kormány plakátkampányát szivesen finanszírozod, illetve Orbánnak, meg fiának a VIP jegyét a Barcelona – Juventus meccsre a díszpáholyba, meg Lázár 300 000 (igen, háromszázezer!) Ft-os lakosztályát, amikor kiruccanni támad kedve?

  • nev

   A kormány nem “téved”, hanem hazudik, csal és terel ezzel a plakátozással. A te figyelmedet tereli el például arról, hogy amíg te a bevándorlókkal vagy elfoglalva, addig a szemedet is kilopja.

   • FrJanos

    Felhívnám a figyelmedet, hogy havonta TÍZEZRÉVEL érkeznek az illegális migránsok. (Nem túlzok, lásd: http://police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama ) A plakátozás maga lehet figyelemelterelés – amire a vastagbőr szépen rá is harapott – de a népvándorlás maga egyáltalán nem látszatprobléma. Nagyon is valós.

    • nev

     Nem vagyok rászorulva arra, hogy bármire is felhívd a figyelmemet. Nézegesd a kormány plakátjait, ha az újak nem tetszenek, de ha megengeded, én nem teszem életem domináns elemévé a gyülöletet és a félelmet.

     • FrJanos

      “én nem teszem életem domináns elemévé a gyülöletet és a félelmet.”
      Addig megteheted, amíg kellőképpen messziről szereted őket.

     • nev

      Nagyon fárasztó vagy, de igazán. Vannak olyan hónapok az életemben, amikor egyetlen óra alatt több idegen kultúrájú emberrel találkozom – menekültekkel is -, mint te egész eddigi életedben találkoztál, vagy fogsz valaha. Viszont az, hogy szeretek-e valakit, nem azon múlik, honnan jött, hanem sokkal inkább azon, hogy hova tart. Akik arrafelé mennek, amerre például te, meg a kormány, azokat nem szeretem, még akkor sem, ha egy az anyanyelvünk.

      Találkoztam már Eritreából MENEKÜLT kecskepásztorral, akinek például sokkal jobb volt a humora és sokkal szeretetreméltóbb is volt, mint a legtöbb magyar, akikhez szerencsém van manapság, valamint nem egy, meg nem kettö pakisztánival, egyiptomival, kazahhal, mexikóival, törökkel, kurddal, irakival, maldiv-szigetekivel, albánnal, macedónnal, afgánnal (most hirtelen ök jutnak eszembe, mint akik pozitív benyomást tettek rám, mert mindegyiköjüktöl KAPTAM csak, például jószándékot, emberséget, meg új gondolatokat) meg mittudoménmilyen nemzetiségü emberekkel, akik több, sokkal, de sokkal több kedvességgel, meg jóindulattal bírnak, mint sok magyar honfitársam.
      Ahogy te is megjegyezted, a népvándorlás realitás.
      Félni viszont nem jó, gyülölködni meg még kevésbé, mert árt az egészségnek, ráncokat, meg rákot okoz. Akkor meg minek.

     • Dagiiron

      S ahhoz mit szólsz, amikor ezek a menekültek már negyedeket töltenek meg a nyugati városokban, s valahogy az ott kialakuló szokások, s viszonyok nem éppen a befogadó nemzet szokásait követik? Pl. amikor egy állami oviba már csak a kóser vágott állatból származott húst szolgálnak fel a gyerekeknek, azaz a befogadó nép gyerekeinek is mert többségben vannak a muszlim bevándorlók gyerekei, s a szülők kikövetelték? Vagy amikor a bevándorló negyedekben megszólják a nem az ő hagyományaik szerinti ruhát viselő nőket? Mit szólsz a muszlim bevándorlók száma, s a zsidók elleni antiszemmita támadások közötti összefűggésekhez? Mit szólsz ahhoz, hogy még a nagyon erős szociálishálóval rendelkező svédeknél is rendszeresek a bevándorló negyedekben a zavargások? Miért van, az, hogy az integráció addig működik csak, amíg kislétszámban, a többségi nemzetben elszórtan élnek, de amint a létszámuk elér egy kritikus szintet, akkor abból már komoly feszültségek vannak?

     • nev

      Én bírom a nyugati nagyvárosokban a mindenféle népség negyedeit, mert legalább változatosan lehet kajálni.:) Csak nálunk fura ennek még a gondolata is, pedig mi annyira de annyira de annyira befogadó nemzet vagyunk, állítólag…
      A baj nem a negyedek vallása, vagy származása, hanem az iskolázatlanság, a munkanélküliség és az ebböl következö szegénység, ami nyilván nagyon nagy probléma (Párizsban például), ami viszont ezekben a negyedekben nem csak a muszlimokat érinti.

      Amúgy mit szeretnél, mit szóljak? Azt szólom, amit Rotterdam MUZULMÀN polgármestere szólt nemrég: akinek nem tetszik a szabadság, az ne akarjon ott élni, ahol szabadság van Másrészt meg azt szólom, hogy annak, aki másra kezet emel, börtönben a helye, nemre, származásra, vallási hovatartozásra való tekintet nélkül (kivéve, ha önvédelemböl teszi).

     • Dagiiron

      Budapesten is egy csomó nép étterme megtalálható, s ezzel nincs is gond. Az a gond, amikor egy teljesen más kultúrájú tömeg elkezd egy tömben élni, s egy idő után már a saját szokásaik szerint élnek, s elvárják a befogadóktól, hogy vegyék át a szokásaikat.. Ennek jelét látod jópár nyugati városban..

     • nev

      Budapesten nincsenek a magyartól eltérö kultúrájú negyedek, nem tudom, miröl akarsz meggyözni.

     • Dagiiron

      Még nincsenek, de amennyiben elkövetjük ugyanazokat a hibákat, amit a nyugat elkövetett, akkor néhány évtizeden belül lesznek ilyen negyedek..

     • nev

      Rossz lehet ennyit félni.

     • Dagiiron

      Rossz lehet ennyire naivnak lenni, s a valósággal nem szembenézni.. Gondolom a nagy befogadó országok azért tiltakoznak az újabb nagy létszámú befogadás ellen, mert olyan jól bevált a nagy létszámú s más kultúrájú tömegek befogadása.. Ja, nem..

     • nev

      Különben meg, minden népnek megvan a maga aljanépe. És ez az aljanép pont nem a menekültek, hanem rendszerint azok, akik miatt a menekültek menekülni kényszerülnek.

  • Fülöp Áron

   “Végül is magyarország megengedheti magának azt a luxust, hogy befogadjon több százezer, alkalmazkodni és dolgozni nem tudó és nem is akaró idegent, akik majd nagyszerűen meglesznek a ti adótokból.” Forrás, bizonyíték, bármiféle alap?

   • FrJanos

    Van. És, ha olvasnál híreket, akkor most nem követelnél forrást a nyilvánvalóra.
    Most nem fogok cikket keresni a kedvedért, nem éri meg a fáradtságot. De, ha pl. beírod a google-be, hogy “no-go zones Paris”, vagy “pakistani child rapists London” akkor valószínűleg találsz pár érdekes dolgot.

    • Fülöp Áron

     Arra a fox newsos no go zonesra gondolsz, amit szintén hozzád hasonlóan hasból találtak ki mindenféle alátámasztás nélkül, és amin a fél világ nevetett vagy éppen sírt?

     • gusson

      Egy magyar légionista beszámolója megfelelő bizonyíték?
      http://francia-idegenlegio.blog.hu/2015/01/27/107_terrortamadasok_es_utohatasaik
      “A
      politikusok döbbent arcot vágtak, és úgy tettek, mintha derült égből
      villámcsapásként jött volna a támadás. Pedig előjelek bőven voltak.
      Szemmel látható, hogy az itt élő muzulmánok közül sokan nemhogy nem
      akarnak beilleszkedni, hanem egyenesen gyűlölik Franciaországot.”
      “A
      francia lakosság szinte megmentőként fogadott, sokan integettek,
      megköszönték, hogy védjük őket, és szatyorszámra hordták nekünk az
      ételt. Ez eddig nagyon nem volt jellemző a marseilleiekre.”

     • gusson

      Ez megfelelő bizonyíték?
      http://francia-idegenlegio.blog.hu/2015/01/27/107_terrortamadasok_es_utohatasaik
      “A politikusok döbbent arcot vágtak, és úgy tettek, mintha derült égből villámcsapásként jött volna a támadás. Pedig előjelek bőven voltak. Szemmel látható, hogy az itt élő muzulmánok közül sokan nemhogy nem akarnak beilleszkedni, hanem egyenesen gyűlölik Franciaországot.”
      “A francia lakosság szinte megmentőként fogadott, sokan integettek, megköszönték, hogy védjük őket, és szatyorszámra hordták nekünk az ételt. Ez eddig nagyon nem volt jellemző a marseilleiekre.”

     • Fülöp Áron

      A marseilles-i részre: hogy a bánatba ne félne egy nagyváros, ha egy másikban éppen civileket gyilkoltak le terroristák?
      A “szemmel látható” kezdetű érvek megint nem teljesen megbízhatóak, sok olyan dolog is szemmel látható, ami nem is igaz.
      Az pedig tény, hogy nem minden bevándorló jó ember, egyesek nehezen illeszkednek be, túl sokat pedig nem bír el az EU sem. De egyrészt ne feledjük, hogy a terrorcselekményekhez nem kell bevándorlónak lenni (Norvégia), kollektíven gyűlölni őket pedig értelmetlen. Jelentős részük értékes és hasznos tagja a társadalomnak.

     • pussygalore

      Sztem ez ugyanaz a pasi aki eloadta hogy birminghamben bevezettek a sharia torvenykezest

     • FrJanos

      Több médium foglalkozott a témával, a fox newsost konkrétan nem ismerem. És a rotherham-i gyermekerőszakoló pakik is olyan viccesek? A 2011-ben Stockholmban dúló muzlimok is? A Charli Hebdo-t szétlövők is?

     • Fülöp Áron

      Nem, nem vicces. Ahogy nem vicces a norvég terrorista vagy a német másodpilóta története sem.
      Az, hogy valaki jó-e vagy sem, terrorista-e vagy sem, nem azon múlik, hogy az illető bevándorló-e vagy sem.

 • Tajthpe1

  Miért nem Angliában és Ausztriában tesztek ki angol ill. német nyelvű plakátokat?
  Ez az “elnézést kérünk a miniszterelnökünkért” épp jó lenne…

  • Miszter Eko

   Azért, mert Budapest után lassan London lesz a második legnagyobb magyar város 😉

 • Anna Nagy

  Tök jó! Lehetne csinálni egy konkrét adománygyűjtő bulit valahol Pesten (meg máshol is persze), ahol lehetne egy persely… Szóljatok, ha kell segítség szervezésben! A banki utálás egyrészt macera, másrészt, ha át akarok utalni 1000 forintot, akkor fizetnem kell plusz 200-at átutalási díjként… Inkább a +200-at is nektek adnám. Nagyon jó kezdeményezés!!!!!!!!!!!!!

 • Meze Efbé

  nekem kajára kéne. esetleg megoszthatom bankszámlaszámom? :)

  • Demis Castro

   Az egy másik projekt. Egyébként meg ne egyél annyit, mert Kövér leszel!

 • george of nazareth

  paypal nincs? egyszerubb lenne kulfoldrol( nem mintha az iban lehetetlen lenne, de en az atlatszot is paypalozom…

  • nemugyvanaz

   Hasznalj transferwise-t. Eleg egyszeru az is.

  • Red Bear-Cat

   Már van. :)

 • stalkr3

  Paypal körülményes lenne?

 • Fotelhuszár

  Bizony kéne az a paypal, hidd el, sokat dobna a dolgon

 • KarcsiNéni

  Miért nem rakjátok fel a kickstarter-re?
  Jól meg van oldva a kártyás fizetés is akárhonnan, és a népszerűségén is sokat dobna.

  • Fotelhuszár

   Kickstarter azért nem a legjobb, mert csak akkor kapják meg a pénzt, ha sikerül elérni a kitűzött célt.
   Indiegogo viszont minden adományt odaad, ha csak egy ezres jön össze akkor is

 • Rienergy

  Ha csináltok egy paypalt (~5-10 perc) utalnék pár ezer Ftot

 • Erdélyi Katalin

  megvan a paypal, hamarosan bekötjük

 • ikarus395

  felajánlottam nektek levélben a segítségem, annyira szeretnék részt venni, keressetek meg :)

 • Marvin, the paranoid android

  Én örülnék, ha nem csak az uszítás ellensúlyozására mennétek rá, hanem a kormány piszkos ügyei is ki lennének teregetve, ami az emberekhez a kormányzati média túlsúlya miatt nem jut el. Az idegengyűlölet ellen nem így kell fellépni hanem oktatással, mert az sokkal összetettebb jelenség és nem is erről szól a plakát-gate, hanem a terelésről az igazi nagy botrányokról, amikről érdekes senki nem beszél már és a jobbikos szavazók visszacsábításáról. Amúgy támogatom a kezdeményezést, végre tesz valaki valamit a full-retard ellen.

  • Case

   +1000, nem tudom mennyien adnának rendszeresen pénzt erre, de lehet, hogy elegen. Csak nehogy a mostani parlamenti pártok vitorláját fújjuk vele.

  • Máté Kolláth

   Arra van az atlatszo.hu :)

   • öreg B-road és a tenger

    Jó, jó.. de mennyien néznek átlátszót? 10ezren? És kik? A vér-Orbánista savas bácsi nem fog odakattintani, vagy a fészen nyomuló csőcselék…
    Míg egy plakátot viszont lát mindenki aki elmegy előtte.
    Szerintem is legyen teregetős kampány is. Ez is jó, de legyen folytatás is.
    Pl kik a kitiltottak, mi van lázár szállodaszámlájával, rogán lakása.. tényleg nemtudom az 5kerben mennyi plakáthely van, lehet-e oda ilyeneket kirakni, de faszán nézne ki a ház falán, hogy ezt a házat Rogánék 30millióért adták el a haveroknak. A ház most 3milliárdot ér. vagy ilyesmi…

    • Máté Kolláth

     Erre csak azt tudom mondani, mint a normálisabb “radikálisabb ” tüntetésekre ácsingózóknak: Meg kell szervezni. AZ a leganagyobb probléma, hogy mi magunk, átlagemberek nem merün, vagy nem akarunk semmit se elkezdeni, pedig a változás akkor indulhatna be igazán. CSak el kell hinni és merésznek kell lenni.

  • mensikov

   atlatszo.hu-t olvastál már?
   😀

 • Peter Varga

  én vmi ilyesmi plakátot képzelnék hogy

  “Bevándorlással sem terelheted el a magyarok figyelmét a mutyiról és a korrupcióról”

  ez is olyan mint az eredeti, hogy mintha a bevándorlónak szólna, de közbe meg nem ;P

  • Mondnok

   “le a zsarnoksággal!”
   “idegen még sosem tolt ki velem. magyar annál többször”
   “csak a fidesz adhat neked erőt, és mindent lebíró akaratot”
   “és a zsidókat is, Vitya?”

 • drrightaway

  szerintem egy héten belül összegyűlik a 3 millió……

 • ikarus395

  úgy legyen 😀 a végén kijön belőle egy rendes országos kampány 😀

  • mngz

   1 nap alatt összejött a 3 millió 80%-a. A gyűjtés végére egy komoly kampányra elég pénz lesz ez 😀

 • Cognitius

  Közlemény rovatba kell valamit írni?

 • Majnemiz

  Mi a fasznak ide a bevándorlók? Hogy elvegyék a munkát az éhbérért napszámozó magyartól? Hogy itt szopják az állam csecsét és naphosszat a pöcsüket lóbálják? Hogy munkát adjanak a rendőröknek? Ugyan már… De ha a valódi értéket teremtőket értitek bevándorlók alatt, mint pl. indiai diplomás programozó vagy orvos stb., akkor azok nyugodtan jöhetnek. De a csőcselék az maradjon ott ahonnan jönne. A kvótarendszert meg dugják fel maguknak azok az okos akik kitalálták. Mert nem kellene megint millióknak szívnia egy maréknyi eszement politikus miatt.

 • danesdzsu

  Óriási butaság ez a kampány. A közel-keleten épp most verik szét több millió ember otthonát, akiknek jó része menekült lesz. Jelen helyzetben inkább arra az álságosságra kéne rámutatni, ahogy a Fidesz ebből belpolitikai tőkét próbál kovácsolni, nem beleállni a vitába. Annál többet jelenleg nem is tehetnétek a Fidesz kampányáért, hogy nekiálltok a bevándorlók mellett kampányolni.

 • kucekewi

  How about no?

  1. A leghatalmasabb probléma, hogy ezzel felültök Orbán leghülyébb, legősibb trükkjének. Nem igaz, hogy nem látjátok, hogy a halálbüntetést meg a bevándorlósdit a habonybrigád találta ki a közbeszéd tematizálására. Az ilyen-olyan szervezetek meg egymást könyökölve igyekeznek viszonyulni hozzá, kifigurázni, ellenkampányolni, miközben azok ott dörzsölik a markukat. Ha már fizetős plakátkampány, akkor “ki a többi kitiltott?” “miből él habony árpád?” “tarsoly-lista” és még sorolhatnám. Mindegyik égetőbb, és valódi kérdés, amit napirenden kéne tartani. Minél inkább kaparnak ellene, annál inkább.

  2. Egyszerűen negálni az ostoba álláspontot pont olyan ostoba, mint az eredeti álláspont. Ez olyan, mint mikor a 444 átmegy anti-kurucinfóba és habzó szájjal jogvédősködnek, miközben éppolyan egyoldalúan tálalnak eseteket (illetve szemezgetnek az esetek közül), csak negatív előjellel. Épp csak a zaklatandók telefonszámának kirakása hiányzik. Mi a faszom az, hogy “we love immigrants”? Miért kéne a bevándorlókat ab ovo szeretni, csak mert Orbán csürhéje utálja őket? (De nem is utálja: lásd 1-es pont.) Szerintem a bevándorlókkal korrektül kell bánni – ha nem követtek el semmit és hajlandóak beilleszkedni, akkor segíteni – de itt is igaz az, hogy van egy ésszerű korlát, mintegy befogadó kapacitás. Ha nem illeszkednek be, bűnöznek, egyéb problémát okoznak, akkor a problémát kezelni – helyileg, az érintett településeknek minden segítséget megadva, nem budapestről handabandázva, hogy milyen jó hogy vannak giroszosok.

  3. Tényleg, ennyi idő alatt ez az első ügy, amire pénzt gyűjtötök? Pont ez a kormány legnagyobb disznósága? Alaptörvény, manyup-pénzek, rogán, lázár, vajna, habony, tarsoly, oktatás, EGÉSZSÉGÜGY, és ERRE gyűjtötök? A kormány már egyedül kinullázta egy hónap alatt a halálbüntetéses “álláspontját”, ki fogja ezt is, az a párszáz millió amit elszórnak erre, meg bagatell az összes többihez képest. Édes jó istenem, ebből a 3 millió forintból mennyi ember ehetne? (demagógia, de ezt a bevándorlósdit igenis műbalhénak tartom)

  +1. és kitől fogtok plakáthelyet bérelni? Simicskától, vagy ki van most már helyette?

  Mondom ezt régi bloghus időkből veletek lévő rajongóként, követőként, átlátszó-támogatóként, mkkp-fanként, többszörös kormányellenes tüntetőként etc. és az eddigi tevékenységetekért max respekttel adózva, de. Az MKKP profiljába beleillik az ilyesmi, de inkább gerilla-módon, ahogy szokták (a szabálysértési bírságukra viszont lehetne gyűjteni:)). A tiétekbe viszont egyáltalán nem.

  • telge

   +Az ilyen plakátok, hogy “We love immigrants” inkább meg fogják erõsíteni az átlagos FIDESZ-szavazót, hogy Viktor az õ emberük. Az átlagos szavazót csak azzal lehet mozgósítani, hogyha megmutatjuk, hogy pénzt vesznek ki a zsebébõl. Lásd vizitdíj, internetadó. Ez a bevándorlóellenes-ellenes kampány szerintem masszívan kontraproduktív lenne.

  • http://youtu.be/IGRXVmNgsG4 Pázsit Mókus

   igazad van, azonban a cselekvés mint olyan fontos
   ez egy könnyen elérhető cél viszonylag kis költségvetéssel, de látható eredménnyel
   kell ez, egy kis frázissal:
   kis lépés ez az egyes embernek, de legalább megmozdul….

  • besenyeim

   1. Ha már tematizált, nem lehet reagálni rá? Semmi mód nincs arra, hogy előnyt kovácsoljunk belőle?

   2. Többé-kevésbé egyetértek.

   3. Erre bizony. De kérdezd meg egyesével azt a pár száz embert, akik adnak is majd! Nem kell egyetértened mások céljaival, de azt se várd el, hogy mások téged mindenben támogassanak.

   +1. Benne van a cikkben. Pontosabban a csillagozott apróbetűs.

   Az MKKP-nek joga van profilt váltani. Az Átlátszónak is. Biztosan veszítenek támogatókat, de talán nyernek újakat. Majd kiderül, mi lesz ebből.

   • kucekewi

    Nézd, engem ettől nem veszítettek el, meg mindenkinek joga van mindenhez. Még az is lehet, hogy egyszer elgurul a gyógyszer és adok erre is. Csak furállom ezt a hirtelen felhorgadást pont erre. :)
    szerk: különösen azért sok, mert a sok átfestés meg minden miatt már amúgy is “kezelve van” a helyzet.

  • BBBB Terracotta Pie

   Igen, és a közös ebben és az elhalt tüntetésekben, hogy:
   Oké megszerveztük, megcsináltuk. De aztán? Mi a következö lépés? Mi a hatékony cél?
   Talán még emléxik valaki, hogy pár hónapja össze lett rántva pár ember a Kossuth térre, de aztán? Tehetetlenül ordítottak a parlamentet védö sünök arcába, oszt annyi. Senki se tudta, hogy mi a következö lépés…

   Frappáns válasz az ellenplakát, de nem több, mint a tehetetlenül vergödö ellenzék maszturbálása… sajnos.

   • Mondnok

    A következő lépés? 1956-ban az volt a következő lépés, hogy bekanyarodott két teherautó a tüntetők elé, és elkezdték a ponyva alól osztogatni a puskákat.
    Csak éppen azok katonaviselt emberek voltak, akik végigküzdötték a világháborút, szóval tudtak is vele mit kezdeni. De a mai puhapöcsű gombnyomkodóktól a “rohadt sünök” az elvárható maximális teljesítmény. A Parlamentben meg rálegyintenek: “lesznek tüntetések. lesznek. no és? lehet tüntetni a parlament előtt… majd megunják és hazamennek.”

    • BBBB Terracotta Pie

     Jó lenne azért, ha nem az utcán születne “megoldás”. Tüntetéssel ma már igazából csak eröt lehet mutatni, aztán kéne egy ember és egy eszme ami mögé a tömeg beállhat végre.

     • Mondnok

      Tekintettel arra, hogy a hatályos alkotmány szerint egyedül azoknak áll lehetőségében bármin is változtatni, akik a kialakult helyzet legnagyobb haszonélvezői, azt hiszem, hogy kijelenthetjük: itt CSAK az utcán születhet megoldás. Hogy annak mi lesz az ára, és milyen irányban mozdítja a dolgokat, az már egy másik kérdés. De más megoldás nincs. Hagyó is lopott, Lézer is lop, és ha 2018-ban beszavazzátok Vonáékat, valószínűleg azok is ugyanúgy lopni fognak. Egy percig se gondoljátok, hogyha kitétettek egy “igenis semmi bajunk a menekültekkel” feliratú óriásplakátot, akkor a viktátor és nyaloncai elszégyellik magukat, lemondanak a világi hívságokról, és beköltöznek egy-egy barlangba remetének. Ugyan már! Antall József is megmondta, mit kellett volna csinálni…

     • BBBB Terracotta Pie

      Én személy szerint így látom a dolgok állását:
      http://imgur.com/cLQXhta.jpg

  • Ganessza

   Jók az ilyen kucekevi-félék, akik megmondják másoknak, hogy mit kellene tenniük. Hajrá, kucekewi, oldd meg Magyarország minden problémáját, elmegyek tapsolni! Gyűjtsél mindarra, amit itt felsoroltál! Várom a híreket az eredményeidről!

   • kucekewi

    Mi lenne, ha inkább te is érvelnél, ahogy a “magamfajta”?

  • Piréz Vitéz

   Teljesen egyetértek. A kormány plakátjaiban és a nemzeti konzultációban az elsősorban a vérforraló, hogy rengeteg közpénzből végrehajtott fideszkampány és közfigyelem-elterelés.

   Ezzel szembemenni nem úgy kéne, hogy a végletesen buta és beszűkült üzeneteikre hasonló, csak ellenkező előjelű válaszokkal rakjuk tele a várost. A menekültkérdést nem lehet ilyen fekete-fehéren kezelni, ezzel lesüllyedünk az ő szintjükre és csak a kezük alá játszunk a fontosabb témákról való figyelemelterelésben.

   István intelmeit meg a mai világra automatikusan relevánsnak tekinteni elég bátor.

   Remélem, hogy győz a józan ész és a plaktákok nem ezt a vonalat fogják képviselni, hanem szólnak bőven az aktuális botrányokról is (Vida, quaestor, Tiborcz, etc) akár valahogy szembesítve a menekültes kommunikációval és a rá elvert pénzzel.

   • kucekewi

    úgy olvasom, lesz korrupcióellenes üzenet is, szóval fasza!

 • Basadake Ur

  Azert vicces, hogy mar tobb,mint 1000 milliardot elloptak, vagy atjatszottak a fideszes “vallalkozoi kor” kezere, de mi csak ezen meg a netadon akadunk fent.

  • nev

   A netadóról én is ezt gondoltam, de nem csak a milliárdok miatt, hanem föleg azért, mert a hajléktalanokkal való bánásmód miatt például nem szervezödött hasonló nagyságrendü megmozdulás. Viszont ez a mostani akció legalább szolidáris, másrészt, ki lehet írni a plakátokra néhány dolgot abból, amire elmegy a közpénz. Remélem!!!

 • Intie

  Ahogy már sokan elmondták előttem: indiegogo vagy gofundme kell ehhez mindenképpen.
  Meg jó lenne tudni, hogy ennek rendesen utánajártatok-e, nem tudják-e valahol lelőni az egész tervet vagy valami.
  A másik, hogy a beérkezett javaslatokról csinálni kell majd egy szavazást, hogy el legyen döntve, melyik plakátok kerüljenek ki. Egyébként hányféle különböző plakát lesz?

 • Éva Piszker

  azt azért nem plakátolnám ki, hogy imádom a bevándorlókat… de azért utaltam:) Ügyeljetek a fordításra.

 • canahari

  Az elsot szerintem ne, mert az apro reszletekbol semmi sem latszik tavolrol. Nem oriasplakatnak valo. Egyebkent mindjart megy az utalas…

 • Juhászné Gerencsér Szilvi

  Utalás elküldve! 😉

 • Ihász néni

  Nagyon ostoba ballibsik!! Most nyulja ez a kétfarku kutya gittegylet a pénzeteket!! Semmilyen “ellenplakát” nem lesz sehol sem!!! BÜDÖS BANDA!!

  • Ihász néni

   De csak küldjétek nekik az ezreket! Had menjenek el nyaralni Juhász, Zsigetvári, Lopcsány elvtársakkal a Bahamákra!!!

   • pityulabá

    Néném ha gondolja magának is adunk nyugtatóra meg sikosítóra ha a nagy seggnyalásban kiszáradna a szája. 😉

    • nev

     Én ugyan nem.
     :)

  • nev

   Magadból, meg a sajátjaidból indulsz ki.:)

  • telge

   Csókolom! Mégis lett plakát :) És a szag már valóban orrfacsaró, de a Kedves Vezetõbõl, és körébõl árad.

 • Piftike

  Javaslat: Magyarországon csak a Kormány veheti el a zemberek munkáját!

 • pityulabá

  Valami olyasmi kellene ami a bevándorlási hecckampány valós okára hívja fel a figyelmet, tehát korrupció, Quaestor stb

 • Case

  Hát, ha nekem egy éve azt mondja valaki, hogy pénzt adok arra, hogy egy publimontos felületen megjelenjen valami, pofánröhögöm… Hova jutottunk?

  • http://youtu.be/IGRXVmNgsG4 Pázsit Mókus

   és még hol a vége..::)

 • kilencvennyolc

  külföldről nem lehet utalni mert nincs megdava a bankfiok pontos ciiiiiimeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

 • SlyZero

  Én kizárólag ezt a verziót vagyok hajlandó támogatni:
  https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/2136/6234/original.jpg?w=600&h

  Az “újságírók” túl sok figyelmet szentelnek a rühes plakátoknak hanyagolva az összes többi problémát. Éppen úgy, ahogy a fidesz akarja.

  • CsakPontosan

   Ezt én is támogatnám! Egy másik változat: “Amíg mi romboljuk az országot, ti csak foglalkozzatok a palkátokkal!” Valaki biztosan “ütősebben” is meg tudná ezt fogalmazni: megy a szemétdombra a múlt, a jelen és jövő!

 • HBYeti

  Ha külföldről PayPal-t használtok az utaláshoz, jóval rosszabb árfoyamot kaptok, mint rendes utalás esetén. Az imént a PP 301 HUF/EUR átváltást jelzett miközben már 314-nél jár az árfolyam.

 • Fluid

  HA MAGYARORSZÁGOT KORMÁNYZOD, TISZTELNED KELL A KULTÚRÁNKAT!

 • Fluid

  Akkor Kovács Gergely vagy Erdélyi Katalin? A PayPal gomb máshova fizet. Küldtem hozzászólásban néhány plakátfeliratot, de nem ment át.

 • wereko

  Szerintem ez egy hosszú forgatókönyv. 1. Liberális, kozmopolita ,világpolgárok helyet csinálnak más kultúrának. 2. Majd kivándorolnak mert nekik mindegy hol élnek, hazájuk a világ. 3. A magyar lakosság is szétszóródik a nagyvilágban mert nem bírják a gyűrődést. 4. Liberális,világpolgáraink visszatérnek már a gyermekeikkel.5. Behívják a hadseregüket és úgy mint a palesztínokat eltüntetik a bevándorlókat. Na kiké lesz Magyarország a végén?

  • Karhosszteszt a szabott őr

   A gyíkembereké?:D

 • mngz

  A ballibsizőknek mondom, hogy én nem is olyan rég még fideszesnek vallottam magam, most meg az ellenkampányt támogatom. Ha lehetne, én jobb híján az MKKP-ra szavaznék.

  • nev

   jóreggelt:)

  • Nekemnemezkell

   Azért ez nagyon érdekes, egész Európa kézzel lábbal, falakkal, kerítésekkel( Igen, az angolok adják a franciáknak!) sehol senki, nem akar befogadni senkit, de a magyar libsis magát “baloldalnak” nevező eszementek még folyamatosan papolják a hülyeségeiket! Le vagytok maradva !

 • Miszter Eko

  Zseniális. Kösz a paypalt, ment is egy ezres.

 • Tyler Durden

  $10.00 elkuldve.

 • aser

  Simicska ingyen adja a plakáthelyeket.
  Mert útálja a geci diktátort!

 • Ember a holdon?

  NAV, korrupció, trafikmutyi, M4, quaestor, Elios, mészáros és mészáros, rogán táguló lakás és ingatlanmutyi, szijjártó futsal és családi segítség, lázár utazás és jövedelem, kórházak/egészségügy helyzete….stb stb, hosszú a sor. Ezeket kell feltüntetni a plakátokon. A bevándorlást hagyjátok, mert épp azzal terelnek. Szóval: a valós problémák jelenjenek meg.

 • Molnár Máté

  Hirtelen ennyi jutott eszembe most:

  Miért van még a helyén Hugyos Máté (VIII. ker)?
  Miért van még a helyén Rogán Antal?
  Miért van még a helyén Vida Ildikó?
  Miért van a helyén az őt fedező Varga Mihály kaszinóminiszter úr?
  Miért van még a helyén Deutsch – vállalhatatlan – Tamás, (aki szerint Gömöri rendben van)?
  Miért van még a helyén Balog Zoltán?
  Miért van még a helyén Seszták Miklós (NFM)?
  Miért van még a helyén a kéthetes Pintér Sándor?
  Miért van még a helyén Szijjártó Péter?
  Miért van még a helyén Fazekas Sándor (pl. földügyek)?
  Miért van még a helyén Lézer János?

  Ilyen társasággal miért van még a helyén Orbán Viktor?

 • Angelsoul

  Ezekre is fog rendőr vigyázni?

 • zero

  Én adakoztam, de könyörgöm, NE szavaztassátok meg, hogy melyik legyen a kikerülő plakát! Ti döntsétek el, vagytok annyira érettek, hogy ez menni fog és nem tömegpszichózis fogja ezt is irányítani. Kösz.

 • Rufus78

  “Ha Magyaroszágra jössz, tudd, itt annyit érsz, amennyi pénzed van.”

 • ChiefPilot

  Azt áruljátok el, miért gyűlölitek ennyire Magyarországot és a magyarokat? Miért szeretitek jobban az adónkból eltartandó, nyelvet, szakmát nem tudó, betegségeket terjesztő idegeneket? Mi ebben a logika?
  Válaszokat “proletár internacionalizmus” jeligére a kiadóba – hogy melyikbe? Bármelyikbe.

  • clotard

   Miért gondolod, h ha valaki nem eleve rosszat feltételez egy idegenről, akkor ebből az következik, hogy gyűlöli a magyarokat, vagy hogy az idegent jobban szereti a magyaroknál?

   Eleve ez az egész nem a szeretetről szól, hanem a másik ember tiszteletéről szól.

   • nev

    Ezt sajnos a büdös életben nem fogják megérteni.

 • Ambrus Gellért

  Válaszolnátok egy kérdésre? Miért nem Budapest külterületén van menekülttábor?

  • Karhosszteszt a szabott őr

   Ezt most az itt kommentelőktől kérdezed?

   • Ambrus Gellért

    Pontosítok. Amikor tiltakozunk a vámosszabadi menekülttábor ellen, akkor előkerül rengeteg ember, akik megmondja nekünk, hogy:1 rasszisták vagyunk. 2. nincs semmi baj a táborral. 3. EU-s kötelesség a menekültek befogadása. 4. Emberbaráti kötelesség a menekültek befogadása. 5. Integrálni kell őket. 5. Valahová rakni kell őket. 6. stb. Egyébként minden tekintetben Budapest lenne a legalkalmasabb helyszín egy (vagy több) ilyen tábor létesítésére (hivatalok, repülőtér, kulturális és oktatási intézmények az integrációhoz, orvosi ellátás, szabadidő eltöltés). És érdekes módon nem Budapesten vannak ilyenek… Ezektől a megmondó emberektől kérdezem, hogy miért nem Pesten van ilyen tábor?

    • Karhosszteszt a szabott őr

     Felőlem lehetne Budapesten is, szerintem elférnek. Most jobb?:D

     • Ambrus Gellért

      Igen, Te vagy az első. Hátha a Vastagbőr arra is indít kampányt, hogy Budapesten legyen. Amit azután támogatna a Helsinki Bizottság és a Migszol is… :-)

 • Lord Kilburn

  Tökéletesen megértem a fanyalgókat, ez a kormányzati gyűlöletkeltő plakátkampány, a halálbüntetés témájával együtt csak figyelemelterelés, egyfajta gusztustalan vetélkedés a lemorzsolódó szavazókért
  a magyar szélsőjobboldali kormány és még szélsőjobboldalibb ellenzéke (Jobbik) között. De szerintem a fanyalgóknak is meg kell érteniük, hogy erre a kormányzati provokációra válaszolni kell, nem hagyható szó nélkül. Én ennyit írnék ki egy ellenplakátra:

  ATTÓL, HOGY A KORMÁNYUNK GONOSZ, MI MAGYAROK NEM VAGYUNK AZOK!

 • Lord Kilburn

  „Fluid” hozzászóló megihletett. Én múlt időben írnám a plakátfeliratokat, persze szigorúan tegeződve:

  MAGYARORSZÁGOT KORMÁNYOZTAD, MÉGSEM TISZTELTED AZ ALKOTMÁNYÁT!

  vagy

  JOGÁLLAMI KERETEK KÖZT KERÜLTÉL HATALOMRA, ERRE LEBONTOTTAD A JOGÁLLAMOT!

  vagy csak egyszerűen, jelen időben

  HA MAGYARORSZÁGOT KORMÁNYZOD, KULTURÁLTAN KELL VISELKEDNED!

  de lehet direktebben is

  HA MAGYARORSZÁGOT KORMÁNYZOD, NE LEGYÉL MÁR BUNKÓ!

 • Lord Kilburn

  A szervezőknek meg üzenem, hogy 10.000 HUF elutalva. Eredetileg majdnem 20-at küldtem. Ha megmutatjátok az ellenplakátokat, amik biztosan kikerülnek majd, és tetszeni fognak, lehet, hogy elutalom az összeg másik felét is!

 • Csabi

  Egy dolog, mik allnak az allami plakatokon, nem kivanom kommentalni, mi a velemenyem rola, nem fogalmaznak valami szerencsesen.
  De!
  Ez az ellenplakatosdi is megosztja az embereket, es röhejesse, hiteltelenne teszi az orszagot szethuzast sugallva… egy olyan hangulatot araszt, hogy az orszag kaoszban el, es egyre melyebbre süllyed, mert mindenki bele akar szolni mindenbe.
  Ezert en szemely szerint elitelem ezt a fajta lazado hozzaallast. Aki lazadni akar, az ne egy utcai rongalo huligan modjara tegye azt, se ertelmetlen feszültsegkeltö es megoszto plakatok formajaban. Biztosan vannak olyanok, akik a plakatokkal egyet ertenek, es olyanok is, akik nem.
  Tartsunk mar rendet otthon a frasz törje ki! Külföldröl nezve ez annyira gyerekes, primitiv es erötlen probalkozas a “majd mi megmutatjuk” elv demonstralasahoz, hogy az mar fajdalmas. Röhej targya az orszag, es ti egy szemernyit sem segitetek ezen a szomoru megitelesen.
  Mert mit lat egy külföldi ? Elöször nagy többseggel megvalasztjak ujra a korabbi kormanyt, aztan egyböl lazadoznak az eredmenyen. Ez jol minösiti azt, mennyire keplekeny az emberek ideologiaja, menyire nem latjak at, mi folyik az orszagban, vagy hogy mennyire csak az aktualis szeliranytol függ a velemenyük.
  Ime egy pelda arra, miert nem müködik jol a demokracia Magyarorszagon… kompetencia nelkül joforman az alapjan szavaz egy atlag magyar, hogy ki iger több fizetest, vagy hogy ki a szimpatikusabb a tv kepernyön… vagy hogy ki igert legutoljara valami olyat, ami tetszetösen hangzik.
  Itt az eredmeny… ha ennyire nem tudja a lakossag mit akar, akkor megvalasztanak valakit, aki majd megmondja nekik.
  Az ellenpropagandat viszont valahogy ertelmesebben kene vegezni, nem ? Mert ez igy röhejes.

  • telge

   Tény, hogy a fenti plakátok közül néhány nem a legszerencsésebb, Szerintem sem a bevándolóellenes-ellenességet kéne hangsúlyozni, mert a az a FIDESZ megmaradt szavazói között inkább kontraproduktív lesz. Inkább arra kéne rávilágítani ezeken a plakátokon, hogy a Kedves Vezetõ hogyan nyúlja le nap mint nap az emberek egyre több pénzét, és hogyan játsza azt át a haveroknak meg a családnak. Mibõl van minden FIDESZ-esnek százmilliós háza. Stb

   Nade…

   “Ezert en szemely szerint elitelem ezt a fajta lazado hozzaallast. Aki lazadni akar, az ne egy utcai rongalo huligan modjara tegye azt, se ertelmetlen feszültsegkeltö es megoszto plakatok formajaban.”

   Ez nettó baromság. Mióta rongálás az, hogy valaki plakátokat tesz ki.

   “Tartsunk mar rendet otthon a frasz törje ki! Külföldröl nezve ez annyira gyerekes, primitiv es erötlen probalkozas a “majd mi megmutatjuk” elv demonstralasahoz, hogy az mar fajdalmas. Röhej targya az orszag, es ti egy szemernyit sem segitetek ezen a szomoru megitelesen.”

   Ez az egyetlen kezdeményezés hosszú hónapok óta, aminek van esélye javítani a külföldi megítélésünket. Amikor meséltem tegnap errõl a német barátaimnak, az volt a véleményük, hogy hosszú idõ óta ez az egyetlen pozitív dolog, amit Magyarországról hallottak.

   “Mert mit lat egy külföldi ? Elöször nagy többseggel megvalasztjak ujra a korabbi kormanyt, aztan egyböl lazadoznak az eredmenyen.”

   Szerintem meg úgy fogják értelmezni a dolgot, hogy végre megjött egy pár magyar esze.

   “me egy pelda arra, miert nem müködik jol a demokracia Magyarorszagon… kompetencia nelkül joforman az alapjan szavaz egy atlag magyar, hogy ki iger több fizetest”

   Ebben a konkrét esetben az adományozás nem jár semmiféle anyagi elõnnyel, csak anyagi veszteséggel.

   “vagy hogy ki a szimpatikusabb a tv kepernyön… vagy hogy ki igert legutoljara valami olyat, ami tetszetösen hangzik.”

   Ebben a helyzetben az adományozók egyedül amellett foglaltak állást, hogy ki NEM szimpatikus a TV-képernyõn/plakáton, és mik azok az ígéretek, amikbõl biztosan nem kérnek.

   “Itt az eredmeny… ha ennyire nem tudja a lakossag mit akar, akkor megvalasztanak valakit, aki majd megmondja nekik.”

   Az sajnos tény, hogy megmondóembert választottunk, de ez a plakátolásos mizéria pont arról szól, hogy az emberek nagyonis tudják, kit NEM akarnak újra az ország élén látni.

   “Az ellenpropagandat viszont valahogy ertelmesebben kene vegezni, nem ?”

   Ezzel egyetértek, szerintem azt kéne csinálni, amit Orbánék csináltak anno a szocikkal – meg kéne mutatni mekkora rohadék tolvajok. Annyi különbségel, hogy annak a kampánynak voltak kitalált elemei a valóságosak mellett – a FIDESZ esetében viszont még csak hazudni sem kéne, bõven elég bemutatni az igazságot.

   “Mert ez igy röhejes.”

   Szerintem – meg még pár tízezer ember szerint, akik már adományoztak – nem röhejes.

   • Csabi

    A plakatrongalasokkal van tele a sajto, azert emlitettem azt is. En csak azt akartam sugallni, hogy ha mindenki kitenne a velemenyet egy plakatra közszemlere, akkor ugy neznenek ki az utcak, mint a közepiskolak folyosoi diakkepviselövalasztasokkor. Ha mar annyira plakatolni akartok, akkor nagyon gondoljatok meg, hogy mit tesztek ki.
    Ahany ember, annyi fele gondolkodasmod… az ellentmondasos mediainformaciok igenis hiteltelenseget sugaroznak, ha idegenek belepnek az orszagba es mindenfele kiirasokat latnak. Persze vannak, akik mashogy gondoljak. De szemelyemben maris van egy ellenvelemeny, es ki tudja mennyi meg.

    Ez a bevandorlos tema szerintem nem jo iranyvonal az ellenkezesre…

    Altalanossagban veve, ha van egy adott problema, akkor szerintem a következök jelentik a jo hozzaallast a beleszolashoz:
    – egyet nem erteni lehet, de csupan ellent mondani valaminek tipikus sehova sem vezetö lazado magatartas, ezert fontos a velemenykifejtes es az indoklas is

    – es meginkabb konstruktivabb egy ellenvelemeny, ha a problemahoz egy alternativ megoldast is felvazol, nem csak “fikaz”

    Ha mar… akkor olyan informaciot közöljetek az emberekkel, amiknek valoban hasznos informaciotartalma van, tehat valodi rejtegetett tenyeket.

    “sorry about our prime minister” nagyon gyenge es nem tudom mit lehet vele elerni.
    “we love immigrants” meg meg gyengebb, ugyan ki az a “mi” es miert szeretik ök a bevandorlokat ? Erre szerintem jo sokan kivancsiak lennenek.

    • telge

     “A plakatrongalasokkal van tele a sajto, azert emlitettem azt is.”

     Hát, ami azt illeti a plakátrongálás a vandalizmus, és a polgári engedetlenség határán van. Meg aztán a kormány nagyon igyekezett, hogy a legzsigeribb indulatokat hozza elõ mindenkibõl – meg kell adni, a gyûlöletkeltéshez értenek.

     “En csak azt akartam sugallni, hogy ha mindenki kitenne a velemenyet egy plakatra közszemlere, akkor ugy neznenek ki az utcak, mint a közepiskolak folyosoi diakkepviselövalasztasokkor. Ha mar annyira plakatolni akartok, akkor nagyon gondoljatok meg, hogy mit tesztek ki.”

     Van egy rossz hírem – a demokrácia úgy mûködik, hogy mindenkinek joga van önálló véleményhez, a kapitalizmus meg úgy, hogy akinek van pénze, az propagálhatja is. Látom, hogy ez neked nem tetszik, de ne aggódj, Viktor már dolgozik rajta, hogy ez megváltozzon.

     “Ahany ember, annyi fele gondolkodasmod… az ellentmondasos mediainformaciok igenis hiteltelenseget sugaroznak, ha idegenek belepnek az orszagba es mindenfele kiirasokat latnak.”

     Igen, Magyarországon kívül minden országra az jellemzõ, hogy az emberek mind ugyanúgy gondolkodnak, és a különbözõ pártoknak is mindig mindenrõl egyezik a véleménye.

     Ne is haragudj, de amit mondasz az nevetséges: azt állítod hogy a szólásszabadság hiteltelenséget sugároz.

     “Persze vannak, akik mashogy gondoljak. De szemelyemben maris van egy ellenvelemeny, es ki tudja mennyi meg.”

     Elfogadom a véleményedet, hogy szerinted az embereknek nem kéne hangoztatni a saját véleményüket. Mindazonáltal én mégis fenntartom magamnak a jogot, hogy arra költsem a pénzemet, amire akarom – akár még az én véleményet tükrözõ (vagy legalábbis részben tükrözõ) plakátokra is. Ha már az adóként befizetett pénzemet olyasmire költik el, amivel baromira nem értek egyet.

     “Altalanossagban veve, ha van egy adott problema, akkor szerintem a következök jelentik a jo hozzaallast a beleszolashoz:
     – egyet nem erteni lehet, de csupan ellent mondani valaminek tipikus sehova sem vezetö lazado magatartas, ezert fontos a velemenykifejtes es az indoklas is
     – es meginkabb konstruktivabb egy ellenvelemeny, ha a problemahoz egy alternativ megoldast is felvazol, nem csak “fikaz””

     Mert a kormány óriásplakátjai olyan nagyon racionálisak, és rendkívül megindokoltak. A fenét. Azok a plakátok még csak nem is véleményeket közölnek, hanem gyûlöletkeltésre alkalmas jelszavakat. Az ilyesmihez nem nagyon lehet konstruktívan hozzáállni. Azért abban igazad van, hogy egy uszító kijelentés negálása nem feltétlenül a legjobb válasz. Errõl még lejjebb majd írok.

     “”sorry about our prime minister” nagyon gyenge es nem tudom mit lehet vele elerni.”

     Ez szerintem a jobbak közül való, és azt propagálja, hogy nem mindegyikünk ért egyet OV és társai Európa-ellenes, emberiségellenes, keresztényietlen, és demagóg retorikájával.

     “”we love immigrants” meg meg gyengebb, ugyan ki az a “mi” es miert szeretik ök a bevandorlokat ? Erre szerintem jo sokan kivancsiak lennenek.”

     Ez pont szerintem is egy elég szar plakát lenne.

     Ezzel kapcsolatban kucekewi kollégával értek egyet:

     “2. Egyszerűen negálni az ostoba álláspontot pont olyan ostoba, mint az eredeti álláspont. Ez olyan, mint mikor a 444 átmegy anti-kurucinfóba és habzó szájjal jogvédősködnek, miközben éppolyan egyoldalúan tálalnak eseteket (illetve szemezgetnek az esetek közül), csak negatív előjellel. Épp csak a zaklatandók telefonszámának kirakása hiányzik. Mi a faszom az, hogy “we love immigrants”? Miért kéne a bevándorlókat ab ovo szeretni, csak mert Orbán csürhéje utálja őket? (De nem is utálja: lásd 1-es pont.) Szerintem a bevándorlókkal korrektül kell bánni – ha nem követtek el semmit és hajlandóak beilleszkedni, akkor segíteni – de itt is igaz az, hogy van egy ésszerű korlát, mintegy befogadó kapacitás. Ha nem illeszkednek be, bűnöznek, egyéb problémát okoznak, akkor a problémát kezelni – helyileg, az érintett településeknek minden segítséget megadva, nem budapestről handabandázva, hogy milyen jó hogy vannak giroszosok.”

     Egyébként, mint már emléitettem a plakátolással egyetértek, de azzal, hogy ezt a menekültes vonalat folytassuk, nem. A FIDESZ korrupciós botrányait, lenyúlásait, és egyéb disznóságait kéne kiteregetni. Questor, Buda-Cash, manyup, trafik, földlenyúlások stb. Van bõven, lehet szemezgetni. Ez az egész menekültes mizéria csak terelés, és ha ezen a vonalon megyünk tovább, csak Viktor malmára hajtjuk a vizet.

     • Csabi

      “Igen, Magyarországon kívül minden országra az jellemzõ, hogy az emberek mind ugyanúgy gondolkodnak, és a különbözõ pártoknak is mindig mindenrõl egyezik a véleménye.”

      Azert teljes egyetertes sehol sincsen. Viszont Magyarorszagon nagyon nagy szethuzas van, es ez odavag az egesz orszagnak. Inkabb legyen viszonylagos egyet ertes, mint totalis szethuzas.

      “”sorry about our prime minister” nagyon gyenge es nem tudom mit lehet vele elerni.”
      Ez szerintem a jobbak közül való, és azt propagálja, hogy nem mindegyikünk ért egyet OV és társai Európa-ellenes, emberiségellenes, keresztényietlen, és demagóg retorikájával.”

      Azert megiscsak öt szavazta meg a nep, es ö a “fönök”. Ha azt kerded egyet ertek-e vele, akkor a valaszom nem. De az ellenvelemenyezök a a valasztas tükreben a kisebbseg…mint az ellenkezö diakok az iskolapadban, akik köpködnek a tanarra. Igy ocsarolni a valasztott vezetöt szerintem nem intelligens dolog. A “köpködes” helyett vannak jobb modszerek is.

      “Mert a kormány óriásplakátjai olyan nagyon racionálisak, és rendkívül megindokoltak…”

      Termeszetesen nem. Ezert kell intelligensebb modon csinalni, ami inkabb tisztesseges.

      “Van egy rossz hírem – a demokrácia úgy mûködik, hogy mindenkinek joga van önálló véleményhez, a kapitalizmus meg úgy, hogy akinek van pénze, az propagálhatja is. Látom, hogy ez neked nem tetszik, de ne aggódj, Viktor már dolgozik rajta, hogy ez megváltozzon.”

      Ha mar igy emlited, valoban nem vagyok demokracia parti. En technokrata vagyok, es csak a hozzaertö ertelmiseg altali vezetesben hiszek, akik jol definialt celok mellett mint valami tudomanyos projektet vezetik az orszagot es hoznak dönteseket, ahol a lakossag csak velemenyt nyilvanithat, segitve a dönteshozokat kerdöivjeik kitöltesevel. Van egy csomo egyetemi szaktekintelyünk, akiket igazan bevonhatnanak a dönteshozasba, ahelyett hogy kiserletezgetnek es manipulaljak az embereket. Szerintem a politikusoknak legfeljebb szoszoloknak szabadna lenniük, a döntest nem 1-2 tulfizetett tanacsado altal kene meghozni, föleg nem kreten politikusoknak, vagy a meg annyira se hozzaertö neptömegeknek.

     • telge

      “Azert teljes egyetertes sehol sincsen. Viszont Magyarorszagon nagyon nagy szethuzas van, es ez odavag az egesz orszagnak. Inkabb legyen viszonylagos egyet ertes, mint totalis szethuzas.’

      Ha Viktor nemzetvesztõ politikája lenne a konszenzus alapja, akkor inkább legyen széthúzás. Amúgy meg pont õk a fõ ellentétgenerátorok, õk kezdték ezt az egész zsigeri politikát a 2002-es vereségük után. A FIDESZ-nek és Orbán Viktornak mindenki másnál nagyobb felelõssége van abban, hogy ez a mostani polarizált, egymással kibékíthetetlenül gyûlölködõ táborok kialakultak.

      “Azert megiscsak öt szavazta meg a nep, es ö a “fönök”. Ha azt kerded egyet ertek-e vele, akkor a valaszom nem. De az ellenvelemenyezök a a valasztas tükreben a kisebbseg…mint az ellenkezö diakok az iskolapadban, akik köpködnek a tanarra. Igy ocsarolni a valasztott vezetöt szerintem nem intelligens dolog. A “köpködes” helyett vannak jobb modszerek is.”

      Én sem hiszem, hogy köpködni kéne. Bár õk folyamatosan ezt csinálták, amíg ellenzékben voltak, és azóta se igazán hagyták abba. Ez a konkrét plakátjavaslat viszont semmi ilyesmit nem tesz, pusztán kifejezi, hogy Magyarországon nem mindenki ért egyet Orbán Viktor nézeteivel, és szégyelli magát, hogy az országot egy ilyen ember képviseli a világban. Hol van ebben a köpködés? Én szomorúságot érzek ebben a plakátban, szégyent, és némi fanyar humort.

      Egyébként a köpködés is beletartozik a szólásszabadságba, de, mint már említettem, a sárdobálásnak Viktorék a fõ mûvelõi, és legjobb magyar szakértõi. A mi fegyverünk ellenük az igazság kéne, hogy legyen – eleget loptak, sikkasztottak, mutyiztak már ahhoz, hogy, ha mindent feltárunk róluk soha többé senki ne szavazzon rájuk.

      “Termeszetesen nem. Ezert kell intelligensebb modon csinalni, ami inkabb tisztesseges.”

      Szerintem ebben a menekült-ügyben egyáltalán nem kéne semmit sem csinálni, mert az egész egy mondvacsinált probléma, egy gumicsont, amit azért vetettek oda a médiának, hogy addig se azzal foglalkozzunk, melyik mennyit lopott.

      “Ha mar igy emlited, valoban nem vagyok demokracia parti.”

      Én meg a vén bulldoggal értek egyet, miszerint a demokrácia a létezõ legrosszabb kormányzási forma, de még mindig a legjobb, amit eddig kitaláltak.

      “En technokrata vagyok, es csak a hozzaertö ertelmiseg altali vezetesben hiszek, akik jol definialt celok mellett mint valami tudomanyos projektet vezetik az orszagot es hoznak dönteseket, ahol a lakossag csak velemenyt nyilvanithat, segitve a dönteshozokat kerdöivjeik kitöltesevel. Van egy csomo egyetemi szaktekintelyünk, akiket igazan bevonhatnanak a dönteshozasba, ahelyett hogy kiserletezgetnek es manipulaljak az embereket. Szerintem a politikusoknak legfeljebb szoszoloknak szabadna lenniük, a döntest nem 1-2 tulfizetett tanacsado altal kene meghozni, föleg nem kreten politikusoknak, vagy a meg annyira se hozzaertö neptömegeknek.”

      Szóval Platón államát akarod megalapítani. Sok szerencsét hozzá, páran már próbálkoztak vele :)

     • nev

      “Amúgy meg pont õk a fõ ellentétgenerátorok, õk kezdték ezt az egész
      zsigeri politikát a 2002-es vereségük után. A FIDESZ-nek és Orbán
      Viktornak mindenki másnál nagyobb felelõssége van abban, hogy ez a
      mostani polarizált, egymással kibékíthetetlenül gyûlölködõ táborok
      kialakultak.”

      Pontosan így van, én is emlékkszem MINDENRE.

  • Fluid

   “Szerencsétlen” a “fogalmazás”. Nem! A kutyafáját! Nem a megfogalmazás rossz, hanem a szándék! És nem szerencsétlen, hanem gonosz. Pokolba az bagatelizálással!
   Szerintem sokkal jobb üzenet a megosztottság, mint az egységes, csatarendben, egyetértésben gyakorolt gyűlölet.

   • Csabi

    Sokan nem ertenek azzal egyet, hogy rossz a szandek. Es itt kezdödik a problema. Amikor az aktivistak tulbuzgoskodnak, es mindenki neveben akarnak beszelni. Ez ugyanolyan elhibazott strategia, mint a kormanye. Söt! A kormanyt az emberek valasztottak meg, ezert meg jogosabb is, amit ök terjesztenek.
    Szerintem a szandekkal inkabb nincs baj. A megfogalmazassal viszont nagyon is van.

    • evetto

     Sokan azzal is egyetertenenek, hogy ujra legyen lefejezes, vagy hogy a ciganyokat dobjak le a Gellert hegyrol.

     Felelos politikus ugy kanalizalja a “nepakaratot” (ami raadasul sok esetben egyszeru tudatlansagon alapul), hogy az erkolcsos, es a moralitas hataran belul marado eredmenyt szuljon, ami a beket szolgalja.

     Orban es Habony ennek a szoges ellentetet csinalja.

 • Magam Uram Pártja

  Én is javaslok egyet.

 • Andrej Bolkonszkij

  kötélre szívesebben adnék, de most ez is megteszi.
  aztán majd ne feledjétek, hogy ha mesterházyt lehet hamisan rabosított embernek beállítani egy plakáton, mint “vélemény”, úgy akkor kedvenc kormányunk tagjait is meg lehet kínálni egy-két konkrétabb plakáttal rajta apofájukkal… csaxólok. ne legyünk beszariak ha már nekikezdünk valaminek

 • Kicsirigo

  Talán nem nehéz kitalálni, ki lehet az a mondat végi… :)))

 • Kicsirigo

  Nem nehéz kitalálni, ki az ott a mondat végén. :)))

 • Tarzi

  Függetlenül attól, hogy a kormány plakátkampánya ebben a formában mekkora értelmetlenf*ság, a migráns probléma nagyon is valós, és a beengedésük óriási társadalmi/demográfiai veszélyeket rejt, amiket ey felelős kormánynak nem szabad felvállalni.

 • rolika

  Elgondolkodtató volna arab, pastu, perzsa nyelvű feliratokkal fogadni a bevándorlókat.

  Mindenesetre sok sikert a kampányhoz, várom nagyon!

 • zrx8

  kcsgk

 • Ernő Taba

  Volt egyszer egy párt, aki ezzel a szlogennel kampányolt: “Mindenki hozzon magával még egy embert!”
  Most már tegeződnek, szóval, így kell ezt :)

 • Dinaida

  namégeccer

 • rodriguez

  Az elszámolásra figyeljetek, mert lázárjani rátokküldi a készenlétiseket, misike meg a navot! Legyen minden lekövethetően nyilvántartva, ne lehessen belekötni!

 • nemari

  Szerintem csináltassatok ilyen kék pólókat is a legjobb feliratokkal, a logóitokkal.

 • Pippen

  Én csak annyit tudok mondani, hogy hulladék ez az oldal, és aki azt mondja, hogy szeretjük a migránsokat, az fogadja be az otthonába őket és, majd meglátja, hogy WELCOME TO HUNGARY!

  Nem is értem, inkább ezt a pénzt küldenétek kórházaknak, ahol magyar embert segítenétek! Remélem kaptok, majd jó kis vérhast!
  Szánalmas banda

 • Pippen

  Miért törlitek ki amit ide írtam, talán fáj az igazság?

 • Zsé74

  “Nem értem miért kell ezen csodálkozni, szerintem minden országban ilyen számok jönnének ki. Mert ki szeretne külföldieket befogadni? Nincs itt elég kisebbség? Ha pedig munkaerő kell, akkor van elég külhonba szakadt magyar, akiket szívesen látunk” Vastagbőr 2008…….