Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Majdnem mindenkinek csökkenni fog a törlesztő – 51 százaléknak csökkent is

„A törvényi változásokkal a devizahitelesek több mint 90 százaléka határozottan jobban jár, törlesztőrészleteik 25-30 százalékkal csökkennek majd – Rogán Antal, 2014. november 17.

„A svájcifrank-hitelek törlesztőrészleteinek emelkedésében körülbelül 50 százalékot tett ki az árfolyam és 50 százalékot a kamat változása. Ezt a kamatváltozást fogják visszakapni az emberek. Akinek már nincsen hitele, az májusban pénzt fog visszakapni, akinek pedig még nem járt le a hitele, a tőkét csökkentik le, és visszatérnek az eredeti kamatszintre, s egy olyan forinthitelt kapnak a devizahitel helyett, amelynek a kamatlába kedvezőbb még az eredeti svájcifrank-hitel kamatlábánál is. Így májustól 25-30 százalékkal csökkenni fognak a törlesztőrészletek”  – Rogán Antal, 2015. február 1.

„Számításaik alapján átlagosan 25-30 százalékkal fog csökkenni a devizahitelek törlesztőrészlete. Kevesen lesznek olyanok, akiknek nem ilyen mértékben fog csökkenni fizetési kötelezettségük, ez azoknál lesz elsősorban, akik mostanában vették föl a hitelüket. Akinek azonban huzamosabb ideje van létező kölcsöne – vagyis a nagy többségnek – azoknak minden bizonnyal 25-30 százalékkal csökken a törlesztőrészlete” – Trócsányi László, 2015. január 10.

És akkor a friss számok, egyenes a Nagy Ingatlanügynöktől:

„A banki elszámolásban érintett devizahitelesek 77 százalékának csökkent vagy változatlan a törlesztőrészlete – mondta a gazdasági bizottság fideszes a testület keddi ülésén

Rogán Antal elmondta: 51 százalék esetében egyértelműen csökkent, 26 százaléknál változatlan maradt. Kifejtette, hogy a tőketartozás szinte minden esetben komolyan csökkent, már csak azért is, hiszen a forintosításnak köszönhetően ezek a devizahitelesek mentesültek a hitelek átváltási árfolyamánál 17 százalékkal drágább jelenlegi svájci frank árfolyam hatásától.”

 

Megosztás