Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Újabb kormányzati siker: lezárult a nyerőautomaták haverokhoz való átjátszása

Na, egy újabb siker. Nem is hallgatjuk el.

Rég volt már 2012 október 1, amikor Lázár János rendkívüli kormányülést hívott össze és betiltották a nyerőautomatákat, olyan remek mondatokkal magyarázva, hogy „egyszer és mindenkorra gyorsan kell dönteni a kérdésben, nehogy felpuhuljon a törvény a különböző lobbik miatt” vagy „a mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték.”

Aztán persze kiderült, hogy nincs semmilyen lobbi, csupán egy egész iparágat akarnak átjátszani 2 Fidesz-haver kezére. Így vitte el az összes magyarországi kaszinókoncessziót ez a két ember, Andy Vajna Magyarországának Kormányának kormánybiztosa és Szima Gábor, akit így segítettek ahhoz, hogy tovább tudja finanszírozni a debreceni focicsapatot.
De azért kaptak még egy 7 milliárdos adókönnyítést is, csak hogy beinduljon az biznisz.

Kikértem a koncessziós szerződéseket, ebben olvasható, ahogy Andy Vajna felfedi a tulajdonosi szerkezetet a pályázó Las Vegas Casino Játékkaszinó kft.-nél:

Screenshot_00873 Screenshot_00874Screenshot_00875

 

Mostanra elkészült Andy Vajna 5 budapesti casinója, 824 pénznyerő automatával.

És ami igazán megdöbbentő:

„A gazdasági tárca szerint idén 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétel várható a Magyarországon működő nyolc (még Sopronban, Debrecenben és Nyíregyházán működik) kaszinó után. Mivel a játékadó az árbevétel 30 százaléka, ezért a teljes piac mintegy 20 milliárd forintra becsülhető.

Mindez persze önbevalláson alapul, a NAV ugyanis nem nagyon lát rá a játékgépekre. Egyrészt az automatákba már nem építették be az integrált ellenőrző készüléket, amely a működése során keletkező adatokat gyűjtené és rögzítené, másrészt szerveralapú összekötésről szó sincs. Így az állam az online pénztárgépek világában a kaszinók esetében sötétben tapogatózik a bevételek tekintetében. Nagyjából az ellenőrzés annyiból állhat, hogy egy meglepetésszerű razzia során a kamerák felvételei alapján vizsgálhatnák a forgalmat. Ilyenről azonban egyelőre nem hallani.” – vg.hu

Hogy mi?
„Önbevallás”?!

vajna
A helyes megfejtéseket a NAV és Magyarország Kormány is várja!

orbán_dupla

Megosztás