Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Coelhosítják a Miniszterelnökség munkatársai az NFÜ-utód Facebook-oldalát

A 2014 elején megszűnt NFÜ honlapja már a „Széchenyi 2020” nevet viseli, Facebook-oldala pedig Oravecz Nórának vagy Paolo Coelhonak is becsületére válna: tele van különböző fotókra írt motivációs idézetekkel. Most kiderült, hogy mindezt a Miniszterelnökség munkatársai művelik. Köszönjük!

2014. január 1-vel megszüntette az Orbán-kormány az európai uniós támogatások szétosztását és kezelését végző Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, melynek feladatkörét a Miniszterelnökség vette át Lázár János vezetésével.

Kicsit korábban, már 2013 decemberében elkezdett a Széchenyi 2020 Facebook-oldala, az Együtt fejlődünk különböző idézeteket kirakni, nagyjából ilyen „grafika-szakkör első tipográfiai gyakorlat” stílusban.
Mutatok párat:

koltoi n9 n1 n2 n3 n4 n5 n6 n7 n8

 

Tavaly júniustól azonban vagy megtanultak egy új dolgot grafika-szakkörön, vagy csak a trendekhez akartak alkalmazkodni: megjelent az első, látványos fotó+idézet kombináció. Ez:

n10

 

És azóta csőstül jönnek, egyik a másik után:

nsok

Eleinte elmosolyodtam egy ilyen láttán, ahogy Szíjjártó Petike taraján kacag az ember, aztán egyre jobban unni kezdtem az egészet, de amikor a címlapképben már bemutatott – de annyira csodálatosak, hogy ideteszem őket még egyszer – képeket megláttam az üzenőfalon, beadtam egy közadatigénylést a Miniszterelnökséghez, hogy megtudjam, mégis ki a franc coelhosítja az EU-s pénzeket kezelő NFÜ-utód Facebook-oldalát közpénzből? Valami külsős troll, vagy Marika néni, esetleg a szöszi Bözsi, vagy a sikerességre vágyó ifjútitán Pista?

ndupla

A válasz szerint a Miniszterelnökség belsős munkatársai. Köszönjük!

„A Miniszterelnökség nem rendelkezik olyan szerződéssel, amelynek keretében a nevezett facebook oldallal kapcsolatos tartalomkezelési feladat kerülne megrendelésre, az oldal tartalmi menedzselését belső erőforrásból oldjuk meg.”

Megosztás