Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mission impossible: keresse meg az új M1 angol nyelvű híradóját

Az új M1 egyik új (és számukra) fontos fícsöre, hogy van angol nyelvű híradó is, hogy a külföldi emberek hitelesen tájékozódjanak Magyarországról. Mivel angol nyelvű a híradó, így a célcsoport nem a határon túli magyarok, hanem azok a külföldiek, akik nem tudnak magyarul, de érdeklődnek Magyarország iránt.

A feladat: Ön egy külföldi személy, akinek elege van balliberális hazugságáradatból Magyarországról, és hallotta, hogy magyar közmédia készít angol nyelvű híradót.
Ön nem tud magyarul.
Keresse meg ezt az angol nyelvű híradót hogy meg tudja nézni online.


No, emberes feladatnak tűnik, lássunk hozzá!

1. Google, “M1 english news” – > nincs találat

Screenshot_00717
2. Google, “hungarian national television english news” – kidobja az MTVA angol oldalát az 5. helyen

Screenshot_00718

3. Az MTVA oldalán angolul fényezik magukat, de a Top News szekcióban olvashatjuk, hogy az új csatornán van angol nyelvű híradó, ami a hirado.hu oldalon található.

Screenshot_00711

Screenshot_00712

 

4. A hirado.hu angol nyelvű oldalán azonban csak angol nyelvű szöveges hírek vannak, a “videó” szekció már magyar nyelvű, de ott nincs angol nyelvű videó.

Screenshot_00714

Zsákutca, kudarc, világvége!
Pedig szomjazom a hiteles magyar hírekre!

Nagy nehezen sikerül kiderítenem (mint magyarul nem tudó külföldi nem egyszerű!) hogy az M1 csatorna az MTVA tulajdonában van, ami a hirado.hu oldalon közli a híreket és a hírvideókat, de videótár a mediaklikk.hu oldalon van, amiről viszont egy kibaszott büdös szó sincs sehol.

Semmi baj, mediaklikk.hu.

A mediaklikk.hu oldalnak nincs angol nyelvű verzója, így “KERESÉS” mezőbe kell beírni hogy “ANGOL NYELVŰ” és tádám, ott is van!
A videónak nincs külön linkje, nem tudod megosztani, továbbküldeni.
Így linkelni sem tudom.

Ha lenne 80 milliárdom évente én is “ANGOL NYELVŰ HÍREK” címmel tájékoztatnám a külföldi embereket!

Screenshot_00715
Screenshot_00716

Mint angolul nem tudó külföldi egy pillanatra megdöbbenek, hogy évi 80 milliárdból hogy lehet egy ekkora szart csinálni, a videómegosztó portálok virágzása mellett.
És egyebek mellett a mediaklikk.hu-ra is értendő.

Megosztás