Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

És akkor az M1 ÚJ Arculata elmesélte a születését

Ha Orbán Viktor és Habony Árpád tényleg ezt szánja a Párt és a Kormány szócsövének, akkor nem kell aggódni. Mivel megfelelően időzítve tegnap Kövér László kijelentette hogy a Magyar Nemzet és as HírTV ellenzéki sajtónak tekinthető, így szerintem ez akkor eldőlt.Az Új M1, a Párt és Kormány Szócsöve egy olyan új csoda, ami minden bizonnyal új szintre emeli a hazai és nemzetközi televíziózást. A BBC és CNN elvei mentén, ahogy ők ezt beharangozták.

A változtatásra azért volt szükség, mert a közmédia egyik, ha nem a legfontosabb feladata – a médiatörvény alapján is – a folyamatos hírszolgáltatás. Ennek egyik módja az önálló hírcsatorna elindítása, amire számos európai példa van. Nem csak a BBC-nek vagy a német közszolgálati televízióknak van ilyen csatornájuk, hanem Csehországban és Lengyelországban is működnek ilyenek. A magyar közszolgálati média tulajdonképpen az európai trendeket, tendenciákat is követi. (…)
Az átalakítással, a közszolgálati média tekintetében – nem politikai értelemben – megtörténik az oly régóta várt rendszerváltás.” –  nyilatkozta ma Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója 

Az hogy egy kicsit sokba kerül sajnos egy tény, de képzeljük el, hogy évekkel ezelőtt megkérdezték volna, hogy mit szólnánk ha a Budapest TV átalakulna egy éjjel-nappal híreket sugárzó csatornává? Én simán támogattam volna. Jó a Showder klub is, de kéthetente 60 perc szórakozás nem sok. Sokkal jobb non-stop.

Az első nap alapján bármikor is kapcsolunk az M1-re, a szórakozás garantált.

Én például életemben ennyi időjárás-jelentést nem láttam, mint ma. Egy bögyös újoncot is odadobtak a kamerák elé élő adásban, aki feltehetően az Éden Hotelből eshetett ki, mert erősen meggyűlt a baja 3 egyszerű mondat (alany, állítmány, tárgy) felolvasásával.

D__HB20150315012-1024x680

Az össze-vissza hömpölygő műsorfolyamból mindig csak azt tudtuk meg, hogy mi lesz az ünnepi program, hol mi fog történni majd. Az ellenzék mint olyan, ma nem létezett.

Orbán beszédét Lánczi Tamás a Századvégtől elemezte: Soha ilyen sokan nem voltak még március 15-i miniszterelnöki beszéden.  Az emberek ki voltak éhezve arra, hogy élőben láthassák a miniszterelnököt.”
Természetesen nem írták ki, hogy Lánczi úr szerződéses viszonyban áll az MTVA-val, mint állami blogger, és havi min. 400 ezret kap az adófizetők pénzéből.

Az egyetlen pozitívum, hogy Vígh Andrisről új mémet lehetett készíteni.

„Akkor. Amikor.” Rögtön történtek olyan események, amik nem fértek bele a BBC-elveken működő televízióba..
(Volt olyan bátor ember, aki ma csak M1-et nézett, a Kettős Mérce előtt le kalappal.)

De nap legbizarrabb videója az M1 új „sorozata” ami Kulisszatitok címre hallgat, és az Új Arculat első szám első szám személyben meséli el, hogyan született meg. Halál komolyan …

Akkor még csak egy kósza ötlet voltam. És még csak mondogatták rólam, hogy biztos szép lesz és modern. De én már akkor tudtam, hogy egy napon majd visszatérek ide, hogy elkápráztassam a nézőket!”

 

Megosztás