Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A bevándorló az új rezsicsökkentés

Új év, új ellenség, újabb politikai, erkölcsi és morális mélypont: a Fidesz népszerűségveszteségének csökkentésére vonalzóval, körzővel és diagramokkal kiszámolták, hogy ha az „idegeneket” sokan utalják, akkor álljon bele ebbe a kormány, a holdudvar, a jobbos értelmiség, a magyar közigazgatás.  Szegény pirézek, nekik a legjobb, hogy csak fiktívek.

Habony Árpádnál jelenleg nincs kártékonyabb ember Magyarországon, Ron Werber kispályás hozzá képest.

A menekült az új rezsicsökkentés, Habony kitalálta, kapóra jött a párizsi terrortámadás (amit amúgy született francia állampolgárok hajtottak vége, de ez kit érdekel már?), Orbán előjött a „gazdasági bevándorló” kifejezéssel, a papagájkommandó meg rárepült, mint egy keselyűhad.

A menetrend ugyanaz, mint korábban: A probléma létező (menekültek, rezsi), de nem eget rengetően súlyos, ezt mesterségesen felfújják, központi témának állatják be, beparáztatják az embereket, ellenséget kreálnak, álkonzultációt folytatnak, kampányolnak vele, parlamenti ülésnapot tartanak a témáról, külön bizottság elemez és javasol, törvényeket hoznak, magyaráznak.

Hányszor hagyjuk még, hogy megcsinálják?

Minden évben új ellenség támad kis hazánkra, valamikor egyszerre több is, több irányból, IMF, Brüsszel, a norvégok, a multicégek, a rezsiszörny, a bankok, a buzik, a drogmaffia, a civilek, a menekültek …

tumblr_njlhv9PLKi1s4ew3vo1_1280(kép: kepeslajoska.tumblr.com)

Ennek a kampánynak sok-sok mélypontja lesz, az aktuálisat tegnap értük el, amikor Rogán Tóni  a Pasa Parkból leautózott egyenesen a Keleti pályaudvarra, hogy egy csapat készenléti rendőrrel előadjon egy hakniízű színjátékot.

„Azt kérem a kormánytól, hogy minél előbb indítsa el azt a nemzeti konzultációt, ami felhatalmazást adhat a parlamentnek arra, hogy úgy változtassa meg a bevándorlási szabályokat, hogy először is a Magyarországra érkező illegális bevándorlókat menekültkérelemtől függetlenül idegenrendészeti őrizetbe lehessen venni. Ez azt jelentené, hogy a bevándorlókat mindaddig ellenőrzés alatt kellene tartani, amíg ki nem derül róluk, hogy jogosultak-e menekült státuszra. Ha pedig nem, akkor haladéktalanul ki kellene toloncolni őket az országból.” – mondta Rogán Antal.

Ha jól értem, akkor a keresztény kormányunk a gyerekestül-szülőstül bevarrna őrizetbe minden bevándorlót (stadionba? börtönbe? menekülttáborba?) amíg a Jó Állam „Államreform valahanyadik részében” megreformált menekültügyi eljárás során határozatot nem hoznak sorsuk felől. Mennyi ideig is tarthat egy ilyen eljárás? Fél évig?

Ne felejtsük el azt sem, hogy a menekülteket-bevándorlókat a Bécsbe tartó vonatokról szedik el, ami nem éppen azt mutatja, hogy ezek az emberek Magyarországon kívánnak letelepedni, a „magyar emberek munkáját akarják elvenni”, hanem azt, hogy a lehetős leggyorsabb és a legnagyobb sebességgel húznak kifele az országból. Mert hát őszintén, ki szeretne Magyarországra menekülni? A 47 ezres közmunkáért? Az idegengyűlölő kormányunkért? Az erős szociális ellátórendszerért? A toleráns, nyitott, befogadó magyar állampolgárok miatt?

Lehet, hogy a Pasa Parkban már néger bevándorlók nyírják a füvet, muzulmán menekült a portás, koszovói a kutyasétáltató, de ha kicsit lejjebb ereszkedünk a városba, akkor nem találkozunk néger / muzulmán / koszovói dolgozó emberekkel, akik a magyarok elől „ellopták a munkahelyeket”. Azért nem, mert nincsenek ilyenek. Erre a félelemre rájátszani, hogy majd idejönnek és elveszik a munkahelyeket, a 23 millió románnal való riogatással ér fel.

Rogán sajtótájékoztatóján azért történtek viccesebb dolgok is. Például hogy a Kettős Mérce kiment egy beálltak Rogán mögé néhány kedves üzenettel. A tiltakozás nagyon civil és nagyon visszafogott volt, a balfasz politikai pártok az elkúrt performanszaik után tanulhatnának belőle.

Rogán sajtósa és gyakornoka azonban megpróbálták a kezükkel eltakarni az üzenetet. Vajon mennyire kell gerinctelennek lenni, hogy egy Rogán-szintű gerinctelennek dolgozzon az ember, de azért becsületükre legyen mondva: megpróbálták. Nem tudom Rogán ezt hogy díjazta később, mindenesetre roppant kínos / szórakoztató volt:

 

Havasi Bertalan, Orbán sajtósa-testőre felállva tapsol!

A teljes jelenetsor itt megnézhető:

 

A Kettős Mérce a tumblren mesélte el, hogy mi történt:

„14:20-kor egy ismerősöm dobta át, hogy lesz ilyen. ráírtam 15 emberre, ebből 4 ért rá, közben kinyomoztuk, hogy egy óránk van a cucig. 15:25 körül oda is értünk, akkor Pap Réka Kinga már beállt az újságírók közé. Kihívtuk beszéljük meg mi legyen. Akkor jött oda először Rogán sajtósa, hogy mit akarunk, mondta a PRK, hogy a sajtájra jött.
Mi arról dumáltunk mit csináljunk, mert azért, egy ilyennel be is lehet égni, végül úgy döntöttünk, csak beállunk biodíszletnek Rogán mögé, és elvisszük kicsit a sajtóját, jelenlen meg ellenvélemény is.
közben odajött még egyszer a sajtósa, hogy tényleg mit akarunk ez valami performansz lesz, mondtuk nem, a vonatra várunk.
Aztán besétáltunk Rogán mögé. Ez a csávó meg a másik csaj valami gyakornok lehetett ezt találták ki performansz elhárításra.
Bevallom én végigremegtem a cucot, a teljes magyar sajtóval szemben. De Rogán láthatóan még jobban beszart, teljesen szétesett. Tökre hozta azt a reakciót amit ilyenkor nem szabad. “köszönjük szépen most már haza lehet menni”-t tolta, azt nem írom le mit kellett volna ehelyett.
Aztán ránk küldték a rendőröket, akiknek egyébként nem tudjuk mi köze volt ehhez, hiszen nem csináltunk semmit, szimplán csak igazoltattak, hogy elvigyenek minket a sajtóképből, de ez nem sikerült, a rendőrök se akartak sajtó előtt baszakodni, bár láthatóan ez volt feléjük a kérdés. Igazoltattak, közben hagytak minket nyilatkozni, aztán vége is volt.”

És most jön a csavar:
Mit gondoltok, hogy került mindez tálalásra a Csupa Jó Hírek Híradójában, a Magyar Televízióban?
A helyes válasz: „sehogy„.
Ugyanis nem adták el. Rogán kiment, beszélt, vége, ennyi.
A riport amúgy kissé idegengyűlölőre sikeredett, nem könnyű Orbánék kedvébe járni, az MTVA szerkesztők azért megpróbálják:

(Címlapkép: flashandbones.tumblr.com)

Erős idegzetűeknek egy tenyérbemászóan negédes Rogán:

 

Itt Rogán Papp Réka Kinga aktivistával „ütközött” össze, itt is érdemes megnézni az egész jelenetet:

Megosztás