Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Vásárolj pályamatricát egyszerűen, online

Bár a köztévé híradója csupa elégedett ügyfelet talált, ez nem jelent semmit. Olvasónk, Béla (nem ez az igazi neve) megosztotta velünk matricavásárlási kalandját.

2015.január 1.

11:25

„Szerettem volna egy Pest megyei D1-es éves matricát venni 5000 forintért, ezért felmentem az ematrica.autopalya.hu-ra. Ott ez történt a regisztráció során”:

matrica1

 

11:45

30 frissítés után sikerélmény, igaz volt, hogy azt állította, hogy az email- címem már használatban van, de végül kiküldte a levelet, amelyben élesíthetem a regisztrációt…

Most ezt próbálom megfejteni…

matrica2

 

12:30

„És még mindig nincs pályamatricám, mert…. betettem a kosárba egy megyeit, nem jelent meg, betettem mégegyszer, lett belőle kettő. Szerettem volna törölni egyet, megkérdezte, hogy biztos-e? Nos: a Nem-re lehetett kattintani, az Igen nem csinál semmit. Gondoltam nincsenek felkészülve az übermodern Chrome böngészőre, átmentem Firefoxra…

Ott szólt, hogy az oldal biztonsági tanúsítványa az kaki, megbízok-e az oldalban. Meg. Én bízok mindenben, ami a NER szülöttje. OK. Öröm, boldogság, azonban belépéskor megtudtam, hogy az email-címem (amivel az előbb már betettem 2 megyei matricát belépés után) nincs regisztrálva. Nagyszerű, de tegyünk egy próbát: jelszómódosítás. Ami sikertelen volt, mert a mentéskor problémái támadtak a rendszernek.

Úgyhogy itt állok matricátlanul.

12:45

Na, használtam a böngésző konzolját, és megkértem azt a javascript kódot, ami kiszed a kosárból egy terméket, hogy ha már kattintani nem lehet, akkor tegye meg helyettem. Ki- és belépés után eltűnt az egyik matricám… most vajon meg merjem-e kockáztatni az online fizetést, vagy életem végéig küzdeni fogok, hogy visszakapjam a véletlenül lenullázott és tévedésből a CÖF támogatására átutalt egyenlegemet? :D”

13:30

„Van bennem kalandvágy, megpróbáltam. Az OTP oldaláig valahogy nem jut el a rendelés, de az oldal figyelmeztet, hogy az éjfél előtti vásárlásnál figyeljek, hogy csak a nap végéig tart a matrica érvényesítése…. később nekifutok újra. De ettől függetlenül kiváncsi lennék, hogy egy mezei user mi a frászt kezd ezzel a rakás szarral ami van…

14:20

„Asszem megdöglött a rendszer.”

matrica3

14:40

„Alakul ez, profi munka.”

MATRICA4

15:00

„Fizettem és itt tartok. A lóvét levonta.

matricaV

 

15:30

Sőt az igazolószelvény is nyomtatható. Így hát írtam egy szívhezszóló mialó***vanilyenkor levelet az ügyfélszolgálatnak.

19:30

„Azt mondják, hogy ” Az elektronikus értékesítési rendszer (ematrica.autopalya.hu) stabilan működik, azonban a hirtelen megnövekedett látogatószám miatt egy-egy művelet hosszabb időt vehet igénybe, ezért megértésüket és türelmüket kérjük. Amennyiben halasztani tudja vásárlási szándékát, akkor kérjük a műveletet egy későbbi időpontban próbálja meg ismét. ” – tehát stabil, ha nem használod…

2015.január 2.

Ma kaptam választ a tegnapi érdeklődésemre, amelyben közölték, hogy érvényes a matrica… mondjuk kifizettem, miért ne lenne az. Bár a honlapon még mindig hibás fizetést jelez. De leszarom.

 

2015.január 5.

Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára reagált a nemigenműködő honlappal kapcsolatos tömeges lakossági panaszokra:

„A türelmi idő a rendszert használók, de a rendszert kialakítók számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a megyei matricák használata egyértelmű és jól működő legyen.”

 

 

 

Megosztás