Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A KDNP bezáratná a boltokat és plázákat vasárnap – kivételek (=mutyi) azért lennének

A KDNP tényleg nem viccelt, a mérhetetlen támogatottságú és ebből kifolyólag egyedül Isten Orbán Viktor kegyelméből parlamenti frakcióval rendelkező csoportosulás valóban szabályozni kívánja az üzletek nyitva tartását. Mármint bezáratni.

A főbb pontok:

– Szombaton reggel 6-tól este 10-ig tarthatnak csak nyitva azok a boltok, amelyekkel nem kivételeznek.

– Öt vasárnap is nyitva lehetnek, valamint december 24-én és december 31-én, utóbbi két nap csak délig.

– A kormánynak lehetőséget ad a törvény, hogy “sajátosságok” és “turisztikai szempontok” alapján kivételeket állapítson meg.

– A pékségek és virágboltok korlátozottan is, de nyitva tarthatnak.

– Nyitva lehetnek vasárnap a trafikok, benzinkutak, gyógyszertárak, éttermek, kávézók, mozik, színházak, piacok, pályaudvarokon és a reptéren levő üzletek.

– 400 négyzetméter a határvonal, ez alatt nyitva lehetnek azok a kisebb boltok, amelyeknél ”az általános zárva tartási időszakban a kereskedelmi tevékenységet a tulajdonosok, vagy segítő családtagjaik maguk gyakorolják.”

– A helyi önkormányzatok tovább korlátozhatják a nyitva tartást.

Az hogy az egész a mutyira van kihegyezve és akár Lex CBA is lehetne a neve, a NER ötödik évében egy „plázastop-tövény” után, ha ilyet olvasunk a törvényben, hogy „törvénytervezetbe bekerült egy passzus, mely szerint a nyitvatartási leszabályozás ellen az adott település(rész) a vásárlási szokásokra és  az idegenforgalom kiszolgálási igényeire (valamint a foglalkoztatottak számára, a lakókörnyezet érdekeire stb.) kérheti az üzletek vasárnapi nyitva tartásának soron kívüli kezelését, illetve nyitva tartásuk engedélyezését. Ezt a kérvényt a parlamentnek benyújtott törvénytervezet szerint a kormánynak kell majd benyújtani”, szerintem egyértelmű a helyzet. Ennél nagyobb mutyi nincs is, aki csókos vagy fizet, az nyitva tarthat vasárnap, aki nem csókos vagy nem fizet, az nem tarthat nyitva.

Olvasson Ön is KDNP-s indoklást:
Screenshot_00266

A mozikban nyilván nem családos emberek dolgoznak vasárnap, ezért azok – nagy kegyesen – nyitva maradhatnak!

nyitva tartás / zárva tartás nehéz kérdés … én dolgoztam vasárnaponként és gyűlöltem, a keddi vagy csütörtöki szabadnapot meg a kenhettem a hajamra, mi a faszt csináljon az ember egyedül otthon kedden?
Másrészt a legóvatosabb becslések szerint az mivel a munkaidőalap 1/7-re kiesik, így 30-35 ezer dolgozóra nem lesz szükség, mivel hiába fog a forgalom az amúgy is a hét legerősebb két napjára, péntekre és szombatra, ott már most is teljes műszakkal üzemelnek a boltok, éppen a hétvége és az erős forgalom miatt.

Na meg a hab a tortán, hogy nehogy már az álszent 0%-os  párt mondja meg, hogy mi legyen nyitva és mi legyen zárva, a cipész maradjon a kaptafánál, a kereszténydemokrata képviselő meg a szemforgatásnál meg a seggnyalásnál.

A KDNP szerint a kormány támogatja a javaslatukat, az NGM szerint még nincs róla döntés. Valaki megint nem mond igazat. Már meg sem lepődök.

A Portolio.hu összeszedte mind a két oldal érveit:

Gondoltam, hogy megkérdezem a KDNP-t ([email protected]), hogy ha már ilyen bátran szövegeznek törvényt, avatkoznak be egy teljes szektor és 10 millió állampolgár életébe, az áfa és járulékbevételekbe, a munkaerő-piaci helyzetbe, akkor csak készíttettek hatástanulmány, főleg, mivel ilyen horderejű szabályozás kidolgozása a Nemzetgazdasági Minisztérium dolga lenne.

Kérdés: vajon az online boltoknak is be kell zárni vasárnap?!

A levélre gyanúsan hamar meg jött a válasz:

Screenshot_00265

Vajon a KDNP-nél van apró, halovány fogalmuk is hogy az emaileket néha-néha, mondjuk legalább minden vasárnap, az istentisztelet után le kellene tölteni, hogy ne teljen meg a mailbox?!

De lehet próbálkozni, ingyenes Nemzeti Konzultáció, ha az állampolgárok jelzik az észrevételeiket azoknak az embereknek, akik őket képviselik.
A KDNP FB-oldalán már el is szabadult a konzultáció:

 

(Címlapkép: Cook kapitany)

Megosztás