Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A tüntetők el fognak tűnni

A kedvenc fideszesem, Németh Szilárd tolta reggel az ATV-ben, ahogy látjuk, nincs meghátrálás, nincs kompromisszum, nincs tárgyalás, nincs józan belátás. Csak az erő, csak a harc. Amúgy 20 milliárd forintról van szó, a közmédia 80 milliárdba kerül nekünk évente.

„Az adó mértéke marad, vagyis 150 forint lesz gigabájtonként.”

„A tüntetők ugyanúgy el fognak tűnni, mint ahogy eltűntek az alaptörvénnyel, a nevelési törvénnyel vagy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.”

„Nem az emberek, hanem a szolgáltatók fogják majd megfizetni az adót, amire az a biztosíték, hogy a kormánynak a bankokkal szemben is sikerült elérni, hogy ne hárítsák át ügyfeleikre a terheket. „

„A szándék a következő: igazságos adózás és igazságos teherviselés. Közteherviselés. 70 milliárd volt az internetszolgáltatók nyeresége.”

„A pénzt nem a rendőrök és katonák béremelésére szánják, hanem önerő lesz mintegy 100 milliárd forintnyi uniós forrás lehívásához, ami a hazai szélessávú internet fejlesztését szolgálja majd.”

„A tüntetés tegnap nem szakmai úton ment, nem a távközlési adóról szólt, hanem egészen másról. Egészen más táblák jelentek meg, egészen más rigmusok, folyamatosan orbán viktorozott mindenki.”

„Hazugsággal és cinizmussal viszik ki az embereket az utcára, de világossá fog válni, hogy hazugság volt, amivel kiviszik őket és nem lesz miért tüntetni.”

 

 

Ki gondolta volna, hogy 2014-ben a Fidesztől Gyurcsány Ferenc 2006-os szavai bújnak elő?

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek.” – Gyurcsány Ferenc, öszödi beszéd.

Félelmetes.

Tényleg elképesztő, hogy száz forintok miatt az emberek képesek tüntetni!
Vagy várjunk csak … mintha pár száz forint miatt egyszer már egy ellenzéki párt egy két évig (!) tartó kampányt és egy 5 milliárdba kerülő népszavazást is szervezett volna egyszer.

Látni kell tehát, hogy amikor a referendum három kérdésére válaszolunk, akkor egy eszmevilág fölött mondunk ítéletet. Továbbá az eszmevilágot a gyakorlatba átültető hatalmi garnitúra fölött. A sarcok eltörlésére mondott igenlő válasz egyenértékű a kormányzat eddigi tevékenységének tagadásával. A lakossági ellenállás erejének értékmérője a részvétel tömegessége.” – fidesz.hu

„Sok kétely hangzik el Magyarországon afelől, hogy ha az emberek élnek demokratikus jogaikkal, tudnak-e az egészségügyben eredményt elérni. (…) igenis van értelme felszólalni, megszervezni magunkat, és ha kell, tömegesen együtt fellépni, mert van eredménye. Remélem, hogy ez a példa ismétlődik meg március 9-én is, csak már országos méretekben, és akkor az egész hazugságra épülő politikai kurzusnak a végére pontot tehetünk.” – Orbán Viktor, 2008.03.02.

Az országosan befizetett 20 milliárdos éves díj kétharmadát a nehéz körülmények között élőktől veszi el a kormány, olyan emberektől, akiknek igenis óriási terhet jelent ez a kötelezettség” – hangsúlyozta Kövér László. Mint mondta: amennyiben a vasárnapi népszavazáson a három „igen” szavazat kerül többségbe, a jövő évi költségvetésből „könnyen pótolni” lehet majd az orvosoknál és a gyógyintézeteknél a kieső vizit-, illetve kórházi napidíjat. „A felesleges kiadásokat meg lehet, sőt meg kell spórolni, így például a kormánypropagandára, a mobiltelefonokra, a bútorokra, vagy a páncélozott autókra költött összegeket” – hívta fel a figyelmet Kövér László.

„A magyar népnyelv erőteljesebb kifejezéseinek köréből szoktak kölcsönözni az emberek, ha a kormányról, a közállapotokról, a politika teljesítményéről van szó. Igaz, hogy nem verődnek csoportokba és nem masíroznak végig elégedetlenségüknek hangot adva, de ettől még a legkisebb faluban is jelen van az elégedetlenség, a méreg, a düh és a frusztráltság. Nagyon világosan és egyszerűen fogalmaznak. Én hat évvel ezelőtt is annyit dolgoztam, mint most. A minősége sem volt kevesebb vagy rosszabb – mondják. Mindent megtettem az elmúlt években is. Akkor jól ment, az ország élenjáró volt, a lehetőségek bővültek, a munkanélküliség csökkent, a vállalkozásaink boldogultak. Mi történt? Én nem tehetek róla, hogy utolsók vagyunk, hogy hátul kullogunk, a lehetőségek beszűkültek, a munkanélküliség nő, és az emberek alig tudnak megélni. Én nem tehetek róla, én dolgoztam, mondják az emberek. Ki tehet róla? A politikusok. A macska rúgja meg őket, mondják. Ők tehetnek róla, ők a hibásak, elsősorban persze a kormány, mert a politika középpontjában mindig a kormány áll. Tehát nehogy megtévesszen bennünket a tüntetések hiánya, ez a hangulat az alaphangulat ma Magyarországon.” – Orbán Viktor, 2008.03.06.

„Én azt tanácsolom majd a kormánynak, hogy azért az eddigi politizálásnak a módszerén is alapvetően legyen változtatás, mert az lehetetlen, hogy újra és újra nekiszaladnak a falnak. (…)  Aztán érdemes elgondolkodni azon, hogy muszáj-e sorba állni a nyaklevesekért. Az országnak is sokba kerül, meg nem is kellemes érzés senkinek se. Nemcsak a kormánynak, nekünk sem, akik nézzük.” – Orbán Viktor, 2008.03.06.

„A politika nem a parlamentben, hanem az emberek között van. A politika nem a politikai osztály mestersége, és különösen nem a politikusok magánügye, hanem mint a szó is mutatja, közügy. Tehát mindannyiunk közös ügye. Annak mindenhol van helye, ahol emberek vannak, ahol ketten-hárman összegyűlnek, ott a helye. Azt hiszem, hogy 9-én azt is kimondhatjuk – az ilyen rendszerváltó karakterű embereknek, mint magam is volnék, ez muzsika a füleinknek -, hogy nem engedjük magunkat szavazógép-alkatrésszé degradálni, hogy négyévente egyszer működésbe hoznak, hanem igenis, lehet olyan helyzet, sőt, gyakran van olyan helyzet, amikor szükségessé válik, hogy véleményt mondjunk, annak érvényt szerezzünk, hogy mi magunk hozzunk meg bizonyos döntéseket. Most arra kapunk bizonyítékot, hogy a magyar demokrácia sokkal színesebb, mint gondolni szoktuk. Hatalmas eszközök is az emberek rendelkezésére állnak, hogy érvényt szerezzenek bizonyos döntéseknek. Az egészség meg a tudás nagyon fontos ügyek. A vizitdíj, kórházi napidíj és a tandíj eltörlése rendkívül fontos, és most megmutathatjuk, hogy nemcsak ezekről a kérdésekről, hanem általában a demokráciáról is szó van. Nem lehet bennünket, mármint az embereket figyelmen kívül hagyni, nem lehet megtenni, hogy egy kézlegyintéssel elintéznek bennünket, mert van egy eszközünk, és ha megmozdulunk, azzal az eszközzel a népakaratnak érvényt tudunk szerezni. Úgyhogy a politikai osztály szedje össze magát, méltóztasson jobban figyelni az emberekre, és méltóztasson olyan döntéseket hozni, amelyekkel az emberek inkább elégedettek. Próbálja az embereket bevonni ezekbe a döntésekbe, ne utólag szembesüljön azzal, hogy vele szemben sikeres népszavazási kezdeményezések indulnak.” – Orbán Viktor, 2008.03.06.

„A mostani kormánynak nyakmerevedése van. Képtelen korrigálni, mások véleményét meghallgatni, azokat beépíteni, egyeztetni, konzultálni. Merev derékkal, merev nyakkal menetel előre, időnként megszállottnak tűnő módon egy politikai csoport, amely ha törik, ha szakad, bizony boldoggá teszi vagy minimum fölvilágosulttá neveli a népét. A demokrácia nem erről szól. A politika középpontjában, egy demokráciában mindig az emberek meg az emberek mindennapi élete áll. A gondjaik megoldása nem szellemi konstrukciókat, ideológiai katyvaszt meg zagyva eszméket és gondolatokat igényel, hanem nagyon racionális, higgadt, nyugodt, a hétköznapi életet segítő döntéseket. Jó lenne egy kormányzati testtartás-módosítás, kicsit több alázat, több konzultáció, egyetértés, emberek bevonása, kompromisszum, magával a társadalommal, illetve annak képviselőivel.” – Orbán Viktor, 2008.03.06.

szocnépszav

 

Amúgy valóban a hazugságok és a cinizmus vitte ki az utcára az emberek, csak nem abban az értelemben, ahogy a Rezsitábornok úr gondolja.

Megosztás