Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kevés választási ígéret egyike: szélessávot minden háztartásba 2018-ra

Mialatt Varga Mihály bejelentette a 150 forint / gigabájt internetadót, Seszták Miklós fejlesztési miniszter Dél-Korában ….

Screenshot_00242

 

Nemzetközileg harcolunk a szélessávú internet terjesztésért, mert az mindenkinek jó, az államnak, az állampolgároknak,a cégeknek, az internetes kereskedelemnek, addig idehaza jól megadóztatjuk.
Helló XXI. század, helló e-közigazgatás, helló e-kereskedelem!

Három hete volt egy grafikon a hvg-n, hogy nálunk a legdrágább a mobilinternet az átlagfizetéshez az OECD-országokban, olyan tényszámokkal, mint hogy „Magyarországon csupán 27,7 százalék a vezeték nélküli szélessávú internet penetrációja, míg az OECD országainak átlaga már elérte a 72,4 százalékot.”

mobilnet

 

Nem gondoltam volna hogy még ennél is durvább a helyzet, nemhogy „rezsicsökkentés”, de elképesztő durva adóemelés van tervben:

mobilent2

 

mobilnet3

 

Illetve még emlékezhetünk Orbán Viktor nagyon-nagyon kevés konkrét választási ígéretei közül egyre, amit az egyik –szokásos kamu– partnerségi megállapodás aláírásakor tett:

Orbán Viktor miniszterelnök partnerségi együttműködési megállapodást írt alá Timotheus Höttges-sel, a Deutsche Telekom AG vezérigazgatójával. Reális, kézzelfogható közelségbe került az esély, hogy a magyar gazdaság legyen Európa egyik legmodernebb, legjobb telekommunikációs infrastruktúrával rendelkező, következésképpen legmodernebb gazdasága. (…)
Orbán Viktor hangsúlyozta, a megállapodás egy komoly múltra visszatekintő régi barátság megerősítése.
Mint mondta, az unióval kötött megállapodás értelmében egy digitalizációs programot kell végrehajtaniuk a tagállamoknak, és el kell érni, hogy 2020-ra minden háztartásban legyen szélessávú internet. A mi megállapodásunk azt teszi lehetővé, hogy a vállalt befektetéseknek köszönhetően ezt az állapotot Magyarország 2018-ra el fogja érni.

Szélessávot mindenhová, 150 forintos gigabájtonkénti adóval.
Kösz, Orbán!

Illetve nem is!
Éjjel 23:04-kor jelent meg, hogy CSAK MAXIMUM 700 forint lehet az adó előfizetésenként, cégeknek meg 5000 forint! Még az is lehet, hogy erre volt kijátszva, hogy örüljünk a 700 forintnak. Mondjuk a 3500 forintos internet-előfizetésemet 20%-kal drágítaná, ennek kellene örülnöm?
Rogán Antal viszont „maximum 1000 forint” körüli összegről hadovál, szóval a Fidesz megijedt (helyes), próbál visszatáncolni (helyes, de még nem elégséges).

Magyarul ütni, ütni és ütni a Fideszt és a kormányt, nem megjuhászkodni, hogy jó, akkor legyen maximálva az adó. A cégenkénti 5000 forint azt jelenti, hogy egy 5000 forintos céges előfizetésen 5000 forint lenne az adó, vagy a szolgáltató ha nem terheli, terhelheti tovább, akkor ingyen adja az internetet.
Amúgy csodálatos mutatja, hogy mennyi érzik a Fidesznél merről fújnak a XXI. századi passzátszelek.
Digitális analfabétizmus, e-kereskedelem, e-közigazgatás, magas internetdíjak? Nosza, adót rá.

Amit a kormány az egykulcsos adóval meg családi adókedvezménnyel ad, azt a másik kézzel egyből vissza is szedi.

Megosztás