Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

2008-ban támadta, jövőre bevezeti az internetadót a Fidesz

Varga Mihály NGM-miniszter beszélt ma a jövő évi adóváltozásokról. Ezek egyike, hogy bevezeti a Fidesz az internetadót, amit 2008-ban még ellenzett.

skypeviber

 

Persze nem nekünk kell fizetnünk az internetadót, hanem azt találta ki a kormány, hogy a távközlési különadót kiterjeszti az internetszolgáltatókra is, akik vélhetően akárcsak a bankok a tranzakciós illetéket, továbbterhelik a költségeket az ügyfelekre, így valószínűleg nőni fognak az előfizetési díjak. Köszönjük!

A törvény szövege szerint az adó mértéke elég magas lesz, 150 Ft minden megkezdett gigabyte után. A következő kampányban aztán esetleg be lehet majd vetni az internet-rezsicsökkentést is. Ki van ez találva, le a kalappal.

Varga Mihály szerint egyébként azért vezetik be az internetadót, mert

egyre többen telefonálnak az interneten, INGYEN.

Skandallum! Különadó kell a Skype és Viber miatt, egyértelmű.

2008-ban ezek még biztos nem voltak ilyen elterjedtek, akkor ugyanis a Fidesz teljes mellszélességgel támadta az internetadót.

„A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza az internetadóval kapcsolatos javaslatát, mert az akadályozná az internet magyarországi terjedését.

Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.”

 

Megosztás