Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Igen, ez maga volt a csoda

Az egész tegnapi szavazás teljes érdektelenségbe fulladt nálam, választásból elég egy is egy évben, de aki nem tudná a Fidesz nyert, megint. Meglepő, ugye?

Erre az ellenzékre így ebben a formában semmi szükség, mehetnek az MDF, MIÉP, SZDSZ mellé a panoptikumba. Remélhetőleg ez a három mészárlás elég lesz, bár be kell vallani, roppant szívósak.
Ők soha a büdös életbe nem váltják le a Fideszt, akik már 4 év alatt olyan szinten bebetonozták magukat, hogy már most sem volt semmi esélye az ellenzéki pártoknak. Akkor hogy akarnak nyerni 2018-ban? Megfordul a közhangulat és elkezdenek potyogni a szavazatok? Ennyi a nagy terv? Nem látják, hogy nem a közhangulat számít, hanem hogy van a Fidesznek 2 millió olyan választója, akik akkor is elmennek szavazni, ha az ebola-karanténból is kell kitörni?


Az ellenzék minden területen csődöt mondott, ráadásul jobban utálják egymást, mint a Fideszt.
Nincs meg sem az anyagi, sem a személyi feltétele hogy elinduljanak felfelé, a pártok szellemi állapotáról nem is szólva. Magyarul: nincs ötletük, az esetleges ötletecskéket bénán valósítják meg, vagy egymásnak tesznek keresztbe.

Ja, de Botka megint nyert. És? Mennyit segített az MSZP-nek, hogy Botka ellenzékbe vezeti Szegedet már egy jó ideje? Nem sokat. Sőt.
Óriási hiba volt diktatúrázni meg Orbán-rezsimezni egy helyi, önkormányzati választásban, ahol inkább az induló személye számít, nem a pártlogó. Totális félreértelmezése az önkormányzati választásnak, hogy itt majd az Orbán-ellenes protestszavazatokkal polgármesteri tisztséget lehet nyerni.

A másik kapitális szarvashiba, hogy nem jöttek rá, hogy mit jelent a főpolgármesteri tisztség, és ez mit jelent majd 2018-ban. Az egész választásnak ez volt az egyik legnagyobb tétje, mert persze biztos nagyon fontos, hogy Miskolcon ki a polgármester, de 200 ezer lakos nem vethető össze az 1,8 milliós Budapesttel, Miskolc gazadsági ere és potenciája Budapestével.
Budapesttel választást lehet nyerni, meg veszíteni is. Az EP-választással kiderült, hogy az ellenzék számára van esély nyerni.

És miért lett volna fontos nekik megnyerni a főpolgármesteri tisztséget?Azért, mert akárkit indítanak ellenzékből, két olyan címke van a hátára tűzve, ami elég nehéz leszedni:
a, full hülye,
b, úgyis lopni fog, mert szoci, vagy szociszármazék, de ha lopni fog, azt is kurva bénán teszi majd

Namármost, ha megnyerte volna az ellenzéki jelölt a főpolgármesteri címet, akkor 4 hosszú évük lett volna bebizonyítani:
1, van olyan emberük, aki nem nyomja fullba a kretént
2, nemcsak betalál az irodájába, de képes vezetni egy hivatalt
3, képes irányítani egy várost
4, képes többséget szerezni a közgyűlésben és képes azt levezetni
5, képes ellenzékből is hatékonyan egyeztetni a kormánnyal
6, képes olyan pontokat találni, amiben meg tudnak egyezni a pártok
7, képes és mer is vitázni
8, nem lop, nem a főpolgármesteri hivatalból töltik fel a pártkasszát és a haverok zsebeit
9, a maga hatáskörében próbálja ellensúlyozni a kormányzat baklövéseit (KLIK, egészségügy, szoborállítás, utcaátnevezés)
10, nem baszogatja a budapesti lakosokat

Ehhez vegyük hozzá az állandó sajtó és médiajelenlétet, a saját stábot és erőteret, akkor mit kapunk?
Sikeres szereplés esetén egy miniszterelnök-jelöltet 2018-re, aki mondhatja, hogy ő négy év alatt ezt tette le az asztalra.
De ahogy Orbán sem szerette volna, ha egy fideszes politikus Budapest élén megerősödik és esetleg magasabb szintű kormányzati ambíciói támadnának, szerintem az MSZP-DK-Együtt sem szerette volna, ha nem ők castingolnák – ahogy szokták – a jelöltjüket 2018-ban,

Ezért előszedték augusztusban jelöltnek Falus Ferencet, akinél viccesebb lúzer Torgyán óta nem volt a magyar politikában. Akit 60 nap után dobtak, egy kamu felmérésre hivatkozva egy Bokros Lajos miatt. Miközben teljesen világos volt, hogy még azt sem lenne elég a győzelemhez, ha a teljes szavazótábort mozgósítanák, szükség lenne középről is szavazatokra. meg valami vízióra hogy mit kezdenének Budapesttel, a BKV-val, a kerületekkel, a fideszes közgyűlési többséggel, az EU-s pályázatokkal …..És úgy gondolták, hogy Bokros neve és személy majd mozgósít, Bokros neve és személye majd szerez szavazatokat középről.

Mondom, hogy nem is akartak nyerni. Számukra teljesen érdektelen az emberek problémája, sem kedvük, sem tudásuk sincs meg hogy megoldásokat találjanak ki és ezen megoldásokat meg is valósítják. Csak a biztos hely, még négy év képviselőség, csak ez számít. Ezért remélem, hogy most már végleg eltűnnek a süllyesztőben, és csak kitermel, kiizzad az ország egy olyan ellenzéket, akire érdemes lesz váltani 2018-ban.

És hogy ki a felelős részben a fentiekért? A dobogón mindenképpen ott található a budapesti MSZP elnöke, Kunhalmi Ágnes. Akinek ma ahelyett, hogy lemondott volna, arról beszélt, hogy csodálatos eredményt értek el.

Tényleg egy csoda volt.

 

Megosztás