Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán-comedy: „A KDNP nagy, jelentős, befolyásos párt a közéletben”

13 perces ünnepi beszéddel köszöntötte Orbán Viktor a szülinapos Kereszténydemokrata Néppártot. Jó formában volt Orbán, mert bár papírról olvasta, mondott vicces dolgokat. Tényleg nem lehet már értelmezni a világmegváltó gondolatokat a párhuzamos univerzum csillaghajójának parancsnoki hídjáról, vegyük úgy az egészet, mint egy stand-up comedy műsort:

 

„Kereszténydemokrata kormányzásra van szükség Magyarországon, egy liberális demokrácia ugyanis nem lett volna képes például a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelesek megsegítésére.”

„Megtört a liberális értékrend kulturális missziója a nagyvilágban.”

„A politikai korrektség, amely a régi politikai világot meghatározta, valójában egy olyan taburendszer, amely megfoszt bennünket az őszinte, innovatív gondolkodás lehetőségétől.”

„Egy demokrácia nem szükségképpen liberális, és attól, hogy valami nem liberális, még lehet demokrácia.”

„Egy közösségnek más céljai is lehetnek, mint elvont elvek, absztrakt okoskodások érvényre juttatása, így például saját fennmaradásának biztosítása, saját igazságainak védelme.”

„Ez a politika, amit a magyar kormány is folytat, súlyosan sérti a politikai korrektség taburendszerére épülő csoportok érdekeit”. E csoportok szerint, ha valaki nem fogadja el a liberális eszmerendszert, az valójában a diktatúra híve, akit azonnal együtt emlegetnek Kínával, Oroszországgal vagy éppen Szingapúrral. Magyarország azonban a Nyugat elválaszthatatlan része.”

Amúgy mutatom ennek nagy, jelentős pártnak az utolsó választási eredményét, amikor megmérettetek a választók által:

Screenshot_00200
1998-ban volt.

Megosztás