Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szijjártó Péter MINISZTERJELÖLT: „Beszédek, publikációk, interjúk”

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszterjelöltet szombaton hallgatták meg a parlamenti bizottságok és a héten (várhatóan szerdán) meg is szavazza a kinevezését az Országgyűlés.


A meghallgatáson elhangzottakat így tudnám összefoglalni:
„Bla-bla-bla, bla-bla bla-bla-bla-bla …. bla-bla. Bla-bla-bla, bla bla-bla, bla-bla, bla-bla-bla-bla bla-bla. Bla-bla-bla, bla bla-bla, bla-bla, bla-bla-bla-bla bla-bla. Bla-bla. Bla. Bla-bla-bla-bla-bla-bla, bla-blablabla. Bla-bla.”

Semmi olyat nem mondott, amit magyar hangja, Orbán Viktor ne mondott volna el a külképviselet-vezetői értekezleten augusztus végén.

Az egyik ellenzéki képviselő azért megkérdezte tőle, hogy „milyen érzés Orbán Viktor legjobb janicsárjának lenni?” Szijjártó annyit válaszolt, hogy „büszke arra, ha ilyen kifejezésekkel illetik„.
És valószínűleg teljesen komolyan gondolta.Hogy Magyarországon módszeres, szisztematikus és fáradhatatlan seggnyalással, az önálló gondolatok legcsekélyebb jele nélkül el lehet jutni a miniszteri bársonyszékig annak mától új mértékegysége van: A szijjártópéter.
Mondatba illesztve:
– Te, Béla, hallottad hogy ki lett az új igazgató? Nem hiszed el, de a Sanyi!
– Jól felszijjártópéterezte magát!
Szijjártó Péter amúgy nagyon komolyan veszi hogy ő most a JELÖLT. Ugyan csak szerdáig az, de biztos ami biztos, átszerkesztette a kormany.hu-t:
Screenshot_00190Ám még ennél is van viccesebb.
Ez:Screenshot_00192

Ide ugyanis megpróbálták összeszedni a JELÖLT beszédeit, publikációit, interjúit.
Nem irigylem azt a minisztériumi munkatársat, aki ezt a feladatot megkapta …
Ez az összes:

Screenshot_00193

Kitették mind a HÁRMAT.
De mind a három Navracsics Tiboré!!!

peti

Én már vasárnap kíváncsi lettem a Magyarország következő külügyi és külgazdasági miniszterének munkásságára, ezért közérdekű adatigényléssel fordultam az illetékes minisztériumhoz, kikérve Szijjártó Péter összes cikkét, tanulmányát, publicisztikáját, amit 2010 óta írt.

Elvégre mégis csak külügyminiszter lesz, csak írt már valahol, valamit … akármit.

Megosztás