Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az önkormányzati választástól teljesen független kenyérbérlet Óbudán

A jövő Óbudán kezdődött el. Valahol Erzsébet-utalványt osztanak, persze csak választás előtt. Máshol csak kenyérbérletet.  Ne hallgassuk el, hogy a kenyérbérlet mellett azért dübörög a gazdaság, jönnek a jó adatok, a hátunkat nézi egész Európa, jobban teljesít és természetesen: tisztelet.

„Az III. kerületben élő kisnyugdíjasok és rászoruló családok számára kedvezményes vásárlásra feljogosító kenyérbérletet bocsát ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az egyenként 10 kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására feljogosító bérleteket Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a szociális intézményein keresztül juttatja el a támogatásra szoruló embereknek. A jogosultak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zápor utcai szociális pékségében így 100 forintért vásárolhatnak egykilós kenyeret, vagy 50 forintért juthatnak hozzá egy félkilós cipóhoz.
A Szeretetszolgálat október elsejétől kezdődően havonta ezer kilogramm kenyér kedvezményes megvásárlására jogosító bérletet bocsát ki.
A program indulását bejelentő sajtótájékoztatón Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere örömét fejezte ki a Máltaiakkal közös újabb szociális program indításával kapcsolatban. Elmondta: az önkormányzat régóta jó kapcsolatot ápol a Máltai Szeretetszolgálattal, amit számos közös szociális program fémjelez.”

Volt már ilyen Magyarországon, bár nem a sikeres korszakaink mementója.
Kenyérjegy-történelem:

1916
1942_2

1945

 

1949

 

Megosztás