Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

2,3 millióért strandoltatta Terézváros a nyugdíjasait

Júliusban írtam arról, hogy Terézváros nem sonkát vagy kajajegyet, hanem kreatív módon élményt és kikapcsolódást kínált a szavazópolgárok jelentős részét kitevő rétegnek, a kerületi “szépkorúaknak”. Közadatigénylésben kértem ki, mennyibe is került ez.

Július 15-én volt a „Strandnap a Széchenyi fürdőben” nevet viselő, agyonreklámozott esemény, amit Terézváros önkormányzata szervezett a kerületi szépkorúaknak (= 60 év felettiek?). A strandoláson kívül volt egy csomó minden: szauna, aquafitnesz, gyógytorna, gyógymasszás, és Csonka Pici! Meg az elején beszélt negyed órát Hassay Zsófia fideszes polgármester is a biztonság kedvéért.

A kerületi újság beszámolója szerint nagyon sikeres volt a rendezvény:

strandnap002

 

 

strandnap003A KiMitTud-on keresztül közérdekűadat-igénylésben kértem ki a rendezvény költségeit, ez a válasz jött:

strandnap3

Vagyis összesen 2.360.600 forintot költött erre az önkormányzat, bár „Magdi (64)” által említett terézvárosi strandtáska nincs a listán. És mivel 650 db belépőt vettek, de csak „közel háromszázan éltek a lehetőséggel”, ismételni kellett. Ez augusztus végén meg is történt, akkor Csonka Pici helyett Szulák Andrea volt a sztárvendég.

strandnap004

Erről sajnos az augusztus 29-i önkormányzati lapban nem olvasható beszámoló, de azért vannak más jó hírek!

strandnap005

strandnap006

 

strandnap007Oszvald Marika és Radics Gigi szereplése mindenkire más hatással volt: biztos sokan elmentek, sokan meg nem, egyvalaki pedig már két nappal előtte kikérte a KiMitTudon, hogy mennyibe került.

20140907_151152

De a kampány egy percre sem állhat meg, minden hétre jut program a hatkerben.

strandnap008

 

Update: A cikk megjelenése után Terézváros jegyzője arról tájékoztatott, hogy az adatigénylésre adott válaszában költségként megadott összeg valójában keretösszeg volt, a rendezvény összköltsége ezzel szemben csak bruttó 796.040 Ft volt.

 

 

Megosztás