Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Mészáros Lőrinc szegény gyerek volt, és utálta a focit

Tegnap már volt 3 postunk, ezért kimaradt a Híradó-szemle, de most itt van egyben a keddi és szerdai RTL-Híradó összefoglalója + a Házon Kívül tegnapi késő esti adásának vezető anyaga. Elég ütős két nap volt a Várkert Bazár, Lázár János, és Mészáros Lőrinc főszereplésével.

Kedd:

Bontják a nemrég másodjára is átadott Várkert Bazár díszburkolatát
Rohamtempóban, fugázás nélkül rakták le a díszkövet, hogy a hétvégi átadóra elkészüljön, ezért most fel kell szedni, és lerakni rendesen. A beruházó elismerte, hogy a kert is garanciális javításra szorul, mert helyenként hepehupás a gyepszőnyeg. A megnyitóünnepségről mozgáskorlátozottak maradtak le, mert még a lift sem működik, amivel odajuthattak volna. Orbán 3 nappal a tavaszi országgyűlési választás előtt egyszer már átadta a műemléket, amit az MSZP szerint cirkuszi díszletnek használ a kormány. A Kormányzati Információs Központ szerint a felújítás gyakorlatilag befejeződött, a Várkert Bazár látogatható.

Sok egészségügyi dolgozónak csökkent a fizetése
Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság szerint már nem mennek tömegesen külföldre az egészségügyi dolgozók, ami a kormány sikeres bérrendezésének köszönhető. Az RTL által bemutatott egészségügyi dolgozók másról számoltak be: sokuknak csökkent a fizetése, van olyan, aki 100 ezer forintot visz haza, míg 5 évvel ezelőtt 170 ezret kapott, és továbbra is sokan mennek vagy készülnek külföldre.

Korlátoznák az MNB pénzköltését
Az LMP módosítaná a jegybanktörvényt, hogy ne lehessen milliárdokat költeni ingatlanvásárlásokra, és alapítványok létrehozására. Ezután emlékeztető következik a kastélyvásárlásról, az Eiffel Palace megvételéről, és az alapítványokról. Nyilatkozik egy elemző is, aki elmondja, hogy tévesen hivatkozik arra a jegybank, hogy a nyereségéből költött: azt ugyanis tartalékolnia kéne a nehezebb időkre.

Brutális videó az egyik tankönyv CD-mellékletén
Az ötödik osztályos informatika tankönyvhöz adott CD-n egy animált gyilkosság látható: „A méhecskék a barátaink” című alkotásban egy kislány fejét baltával szétveri egy férfi, akinek aztán méhek szúrják ki a szemét. A könyv szerzője nem érti a felháborodást, az animációt egy kisfiú készítette 8 évvel ezelőtt. Az EMMI lecserélteti a CD-t.

Németh Szilárd megsértette az adatvédelmi törvényt?
Az adatvédelmi hatóság elnöke szerint valószínűleg igen. Német „Rezsitábornok” Szilárd, Csepel fideszes polgármestere a helyi rendelőintézet biztonsági kameráinak felvételeivel akarta igazolni, hogy szerinte Falus „Mostöntsed” Ferenc, a baloldal főpolgármester-jelöltje a szabályokat megsértve kampányolt az egészségügyi intézményben. A kamera felvételeiből lementett képeket csatolt a választási bizottsághoz benyújtott panaszához, és kikerültek a csepel.info-ra is. Péterfalvi Attila szerint a polgármester nem, csupán a hatóságok kérhetik be a biztonsági kamerák felvételeit.

Szerda:

Kirúgták Falus Ferenc kampánystábjának egy tagját
Természetesen a lovas-zoknis-sírógyerekes jeges vizes videó miatt, mert nem egyeztette az akciót az őt támogató pártokkal (MSZP, DK, Együtt-PM). Mostantól a baloldal közösen irányítja a kampányát, de Szigetvári Viktor szerint ez nem jelenti azt, hogy Falus szoros pórázon van, továbbra is támogatják, amit Kunhalmi Ágnes is megerősített.

A médiában üzenget egymásnak Tarlós és Lázár
Tarlós kiírta a Facebeook-oldalára, hogy nem mond le a Margitsziget, a Lánchíd, és az állatkert felújításáról, amiket a hírek szerint Lázár János le akar állítani. Lázár közleményben reagált: arra biztatta Tarlóst, hogy jobban küzdjön Budapest érdekeiért Brüsszelben, de az állatkert felújítását ő maga is személyesen fogja támogatni , már csak Tarlós miatt is. Falus Ferenc szerint Lázár az állatkertbe küldi Tarlós Istvánt, és ez elfogadhatatlan.

Félmilliárdról mondott le az állam Vajna javára
Andy Vajna kormánybiztos két új budapesti kaszinójának már szeptember 1-től üzemelnie kellene, de cége halasztást kért, amit a Nemzetgazdasági Minisztérium elfogadott azzal az indokkal, hogy a hazai munkaerőpiacon még nem áll rendelkezésre kellő számú szakképzett munkaerő. Vajnának így négy havi koncessziós díjat nem kell befizetnie, ami körülbelül félmilliárd, vagyis 500 millió forint bevételkiesést jelent az államkasszának.

A Lázár-per története
Pethő András, az Origo volt főszerkesztő-helyettese A Lázár-per igaz története címmel írta meg a Transparency International oldalán, hogy is kezdődött az egész szállodai számlás ügy, ami végül az ő és kollégái felmondásához, és az Origo integrált tartalomfejlesztési stratégiájának gyökeres megváltoztatásához vezetett. Keresett egy jó sztori a karácsonyi üresjáratra bejglireceptek helyett, Lázár János rejtélyes utazásaira bukkant.

Botrányos tankönyvek
A hatodikos matekkönyv borítóján egy szenvedő kislány látható, ami két megszólaltatott gyerek szerint is egyértelműen azt jelenti, hogy a matek nehéz. A hetedikes irodalomkönyvben pedig a fogyasztói társadalmat és a Nyugatot bírálják a szerzők, ahogy arról már mi is írtunk részletesen.

Szerda késő este aztán jött a várva várt műsor, a Házon Kívül első őszi adása.

Kicsoda Mészáros Lőrinc?

Felcsúton és környékén forgatott a stáb, ami a felcsúti polgármester felemelkedésének és meggazdagodásának próbált utánajárni. Felelevenítették, hogy Mészáros gázszerelőből lett az ország 88. leggazdagabb embere, cégei a 2010-es kormányváltás óta kezdtek szárnyalni, számos földet nyert az állami pályázaton, és egy hatalmas villában lakik, ami azonban nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. A Házon Kívül stábját nem engedték be a stadionba, és a fogadóóráján sem sikerült elérniük Mészárost. Akiről viszont a helyiek azt mesélték, hogy szegény családba született, gyakran őrizte a teheneket és szinte mindig éhes volt. Viszont a focit nem szerette, mégis annak köszönhetően lett Orbán Viktor közeli barátja.

 

 

 

Megosztás