Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Matolcsy, Mészáros, földpályázatok, tanévnyitó

A hirtelen MNO-dizájnú honlapra váltott RTL hétfői Híradójában 5 politikai téma volt, köztük a két M-betűs polihisztor, Gyuri meg a gázszerelő.

rtlhirado

 

A langyosabb hírek után jött az elemzésre méltó rész:

Földpályázatok
Ma volt a határidő, de az új nyertesek nem jelentek meg az állami földpályázaton elnyert földeken, ahonnan több régi gazdának költöznie kéne. Lehet, hogy az új gazdáknak nincsenek is állataik, és csalás volt az egész pályázat?


Tanévnyitó
A Fidesz szerint minden szép és jó, az MSZP – konkrétan Hiller István – szerint az államosított tankönyvosztás is, meg úgy kompletten az egész mostani közoktatás szörnyű. A blokkban idézik és be is játsszák Balog Zoltán emberminiszter nyilatkozatát, miszerint minden szuper; mutatnak sok mosolygó kisgyereket, a bemutatott osztályban mindenkinek minden tankönyve megérkezett, beszámolnak az iskolarendőr-programról, és arról is, hogy milyen sokan kapták ingyen a tankönyveket.

 

Mészáros Lőrinc!!!
A felcsúti polgármester újra indul a választáson, de az RTL-nek nem nyilatkozott, pedig lementek hozzá személyesen, hogy például a vagyonáról kérdezzék. Mészáros nem mondott semmit, így a blokkot a róla szóló eddigi anyagok összefoglalásával töltötte ki az RTL. Milyen autója, mennyi pénze, hány cége, milyen háza, mennyi földje van, plusz ugye a stadion, és több közeli kép Orbán Viktorral, aki a jóbarátja. Akinek ennyi nem elég, annak belógatta a csalit az RTL: a Házon Kívül szerda este egy teljes adással fog foglalkozni Mészáros Lőrinccel!


MNB-alapítványok
A jegybank 5 alapítványának 200 milliárd forintos vagyont adott át. Ebből kívánják a közgazdászképzést biztosítani, mármint az unortodox tanokból. Mivel a jelenlegi neoliberális közgazdászképzés nem jó. Bod Péter Ákos és Róna Péter nyilatkozott, ők nem értik ezt az egészet, mivel általában a fejlett világban nem szólnak bele, hogy mit tanítsanak az egyetemeken, a jegybanki törvényben meg nem találni ilyen részt, ahol nekik bármilyen közgazdászképzést kell végezniük. Tanszabadság, törvényes felhatalmazás hiánya.

 

Új bankjegyek
Lecseréli a jegybak az összes magyar papírpénzt. 20 milliárd forintba fog kerülni, és mindegyik bankjegyen Matolcsy aláírása fog szerepelni. Róna Péter, aki a májusig működő MNB felügyelőbizottságának tagja volt, nem látott erre vonatkozó előterjesztést, tervet, pedig az ilyen csere előkészítése hosszabb időt vesz igénybe.

Megosztás