Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„Fekete gyomnövények” a muszlim nők a szombathelyi önkormányzat hetilapjában

Olvasónk küldött egy fotót a Szombathelyi 7 c. újságban nemrég megjelent publicisztikáról, melyben a szerző nemes egyszerűséggel fekete gyomnövényeknek nevezi a Bécsben/Európában élő muszlim nőket.

A publicisztika szerzője nem Bayer Zsolt, hanem Gyurácz Ferenc, aki a Wikipedia szerint kritikus, irodalomtörténész, szerkesztő, könyvkiadó.

” Bükön nőtt fel. A Széchenyi István Gimnáziumban érettségizett. 1975-1981 között az ELTE BTK magyar-néprajz szakos hallgatója volt. 1978-1979 között betanított lakatos, színpadi díszítő volt. 1981 óta jelennek meg írásai. 1981-1982 között sportpályamunkásként dolgozott. 1983-1986 között a szombathelyi Savaria Múzeumban néprajzkutató volt. 1985-1989 között a JAK-füzetek szerkesztő-bizottsági tagja volt. 1987-1999 között az Életünk című irodalmi folyóirat munkatársa, szerkesztője volt. 1994 óta a Vasi Szemle főszerkesztője. 2004 óta a Magyar Nyugat Könyvkiadó igazgatója.”

Az írás online is elérhető, de itt a nyomtatott verzió:

makszemnyi becs

Csapatostól vonuló, nyugodt és magabiztos fejkendős nők a gyerekeikkel, drogos osztrák tinik, szakállas nő, lezüllés, liberalizmus….gyönyörű ív.

Azonban ez nem egy magánkézben lévő újságban, hanem Szombathely megyei jogú város önkormányzatának hetilapjában jelent meg. Puskás Tivadar fideszes polgármester úr igazán figyelhetne arra, hogy egy ilyen, már-már a gyűlöletbeszédet súroló publicisztikát ne hozzanak le közpénzből. Vagy neki ez belefér? Ő is úgy gondolja, hogy a muszlim nők fekete gyomnövények, akik teleszülik, és így meghódítják Európát?

Gyurácz képességeit egyébként jól mutatja, hogy a muszlim helyett a számukra kifejezetten sértő mohamedán kifejezést használja a nőkre.
Szintén Wikipédia:

„Az elterjedt „mohamedánizmus” vagy „mohamedán” elnevezés, amelyet gyakran használnak az iszlámra és a muszlimokra, helytelen és félrevezető. Emellett ezek az elnevezések sértik az iszlám hívőit, hiszen muszlimok nem imádják Mohamedet, sem más teremtett lényt. Hitük szerint csak Istent – Allahot – lehet imádni. Az Allahban való hit az iszlám vallás alaptétele, hiszen Allah egyedüliségében és mindenhatóságában hisznek, és egyedül Isten az, akit áhítatosan imádni és szolgálni kell, és csak hozzá lehet segítségért és bűnbocsánatért fordulni, bármilyen közbenjáró vagy közvetítő nélkül. „Allah az egyetlen; Allah az örökkévaló; Nem nemzett és nem nemzetett; És senki nem fogható hozzá.” (Korán 112:1-4) Muszlim az, aki „aláveti magát”, aki átadja magát Istennek, vagyis az iszlám híve.”

(fotó innen)

 

 

Megosztás