Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kádár János szeme is az égre fog szegeződni

Kiszivárgott a vasárnapi Fradi-stadion avatóünnepségének a forgatókönyve.  Ez a stadion nekünk, adófizetőknek 14 milliárd és még 735 millió forintba került. A Fradi elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója.
Így a megnyitó is minimum egy állami ünnepség lesz.
Az ultrák szerint a 22 500 férőhelyes stadionba nem úgy fogynak a jegyek, ahogy az a pártvezetés vezetés szeretné, ezért az ultrák szerint trükkök százait vetik be, hogy telt ház legyen. Mondjuk ilyen jegyárak mellet érthető, hogy nem tapossák szét egymást az emberek a jegyekért. Végül már ott tartanak, hogy egy 10 ezer forintos taxikártya mellé 2 jegyet adnak ajándékba. De ugye meg lehet tölteni a stadiont fidelitasokkkal is.

Én azt hallottam, hogy a Chelsea 800 millióért vállalta a vasárnap esti meccset, és még olcsóak is voltak, mert a Real Madrid kétszer ennyit kért. Így lett a Chelsea az ellenfél. A 800 millió amúgy 2 átlagos NB1-es csapat éves költségvetése. Az ingyenjegyekből nem fog visszajönni ez a 800 millió.

640
Szóval a forgatókönyv, ami a Cinken jelent meg.

Amúgy megértem Kubatovot.
Felcsúti stadion, Orbán stadionja, pompás megnyitó.
Debreceni stadion, Kósa stadionja, pompás megnyitó. Lue Begával.
Nem maradhat el a „színvonal” a Fradi-stadion megnyitóján.

Nade Gripenek?

2014. augusztus 08. 19:30-tól
Grippen főpróba real time

2014. augusztus 10.
19:56 GRIPPENEK
3 Grippen gép repül el a stadion felett, zöld-fehér-zöld csíkokat húzva maguk után. Erre a műsorvezető felhívja a figyelmet – minden szem az égre szegeződik!

19:57  DOB és Zászló Show kezdete
20 dobos és 20 óriás zászló forgató felvonul a pályára, a dobolás ütemére forgatják a zászlókat a koreográfia szerint.
Közben 20-30 gyerek zöld és fehér zászló csíkokokat (szalagok) feszítenek ki kétoldalt a pályán, melyet ütemre mozgatnak
Az utánpótlás játékosok a pálya közepén élőképként kirajzolják az FTC feliratot, ami 1 perc után átalakul a klub jelmondatát szimbolizáló 3 db „E” betűvé (Erő-Erkölcs-Egyetértés)
Amint átalakult a kép, bekapcsolódnak a közönség szektorokba beépített dobosok – így a teljes stadion egy ünnepi dob-show részesévé válik, a közönség aktív részvételével.
A dobshow ekkor a Fradi Induló ritmusába vált át – a közönséget Szasza a vezérszurkoló a Fradi induló közös éneklésére ösztönzi
A Fradi Induló alatt egy óriásmolinó gördül le, rajta a következő üzenettel: Ferencváros, a magyar rekordbajnok, és a megnyert kupák. /Ezt a molinót a későbbiekben a Fradi szurkolóknak ajándékozná a klub/
Tüzijáték – el kell hagyni a tüzijátékot, mert nem lehet biztonságosan rögzíteni a stadion tetejére!

20:35 Játékosok felvonulnak a pályára, minden játékos mellett egy utánpótlás játékos (8 évesek) jön, kezükben 1-1 előzetesen dedikált labdával. Ezt hatalmas taps és óváció fogja kísérni.

A htka.hu szerint 14 Gripennel rendelkezünk, ebből egy gép kint van időszakos javításon Svédországban, 2 gép az itthoni készültséget látja el, egy gép a tartalék, emellett 3-4 gép a hangárban van karbantartáson, így marad 6-7 gép a kiképzőrepülésre és a missziós feladatra.

Természetes kíváncsi vagyok, hogy mennyiért lehet 3 Gripent kibérelni 2×1 órára, ezért közérdekű adatigénylést adtam be a Honvédelmi Minisztériumhoz.

(fotó: airshowinfo.hu)

Amúgy meg 3 Gripen? Régen ez is menőbb volt …

Megosztás