Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A kormány előhúzta a beteggyerek-kártyát a civilek elleni harcában

Új szintet lépett a kormány a civilek elleni harcban: Soltész Miklós tegnap előhúzta a beteggyerek-kártyát. Ennél aljasabb dolog nem nagyon van.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Zalaszabarban a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket nyaraltató Gyógyuló Holnapocska tábor nyílt napján vett részt.

Hivatalosan „Soltész Miklós a daganatos betegségből gyógyuló gyermekek táboroztatását segítő civil szervezetek támogatásáról és értékteremtő munkájáról adott tájékoztatást a Gyógyuló Holnapocska tábor nyílt napján.”, gyakorlatilag azonban norvégozott meg buzizott, és mindehhez a beteg gyerekeket használta díszletként.

„Arról is beszélt, hogy az állam által a minisztérium keretein belül működtetett Nemzeti Együttműködési Alap az idén 365 millió forint támogatást nyújtott 525 pályázónak hasonló táborok szervezésére. Az államtitkár közölte: ezzel szemben a „jogosan nagy vihart kavart” Norvég Alap az idén 136 pályázót támogat 1,3 milliárd forint értékben, vagyis negyedannyi helyre négyszeres összeget juttatott.

Hozzátette, „katasztrofális és rossz ez a rendszer”, amelyben – a magyar állam támogatásaival összehasonlítva – a Norvég Alapon keresztül „sokszor teljesen feleslegesen, külföldi civil szervezetek befolyása alatt álló szervezeteket támogatnak”. Példaként említette, hogy egy leszbikus szervezetet 20 millió forinttal támogatott az alap. „Nem véletlen, hogy a magyar kormány felvette ezzel szemben a küzdelmet” – mondta, hozzátéve: a 2014-20-as tervezési időszakban „biztos, hogy teljesen másképp fogunk ehhez hozzáállni”. Nem lesznek ilyen kirívó aránytalanságok, „nem olyan civil szervezeteket fogunk támogatni, amelyek az értéktelenséget, felesleges dolgokat közvetítik” – fogalmazott.”

Szóval Soltész szerint a leszbikus egyesület felesleges, szemét norvégok meg nem adnak pénzt a beteg gyerekeknek. Frenetikus előadás volt, köszönjük.

Csodálatos látni, hogy a 0% támogatottságú, tehát a leszbikus egyesülettel ellentétben tényleg teljesen felesleges KDNP rohamtempóban lépked a pokol legsötétebb bugyrai felé.

 

(fotó: MTI, Varga György)

Megosztás