Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Előre a putyini úton

Orbán nagyot gurított Tusnádfürdőn, a 35 perces beszédéből most csak egy részt emelnék ki.

A magyarországi civil világot is bírálta beszédében a miniszterelnök. Orbán szerint a Norvég Alappal kapcsolatos ügy is felszínre hozta azt, hogy egyes, a nyilvánosságban rendszeresen szereplő magyarországi civilek esetében „külföldiek által fizetett politikai aktivistákkal van dolgunk”, akik külföldi érdekeket próbálnak érvényesíteni Magyarországon. Ezt világossá kell tenni a magyar állam újjászervezése során – hangsúlyozta a kormányfő. „Ezért nagyon helyes, hogy fel is állt a magyar parlamentben egy olyan bizottság, amely a külföldi befolyásszerzés folyamatos figyelésével, nyilvántartásával és nyilvánosságra hozatalával foglalkozik.”

És mi van Oroszországban?

„2012-ben, már ismét Putyin elnöksége alatt fogadták el a külföldi ügynökökről szóló törvényt. Eszerint ha egy civil szervezet külföldről kap támogatást, akár csak egy dollárt is, akkor külföldi ügynökként kell regisztrálnia magát.
Az sem számít, hogy más államtól, vagy nemzetközi szervezettől származik a támogatás. Például az Európa Tanácstól vagy az ENSZ-től érkező pénzek is a törvény alá tartoznak.

A külföldi ügynököknek (oroszul „inosztrannij agent”, az agent kémet is jelent) minden nyilvános dokumentumon, reklámban, újságcikkben fel kell tüntetnie, hogy külföldi ügynökként tevékenykedik Oroszországban. Ezenkívül adminisztratív terhekkel is sújtják ezeket a szervezeteket.

Mivel egyetlen kormánypárti szervezeten kívül senki sem akart önként regisztrálni, ezért kiegészítették a törvényt: az igazságügy-miniszter saját hatáskörben regisztrálhatja a szervezeteket a külföldi ügynökökről szóló listára.”

Magyar civil = külföldi ügynök.
2014, Magyarország, Európai Unió.

A teljes eszemefuttatás:

 

Ha szerinted a civilek külföldi ügynökök, akik külföldi érdekeket szolgálnak, kérlek ide lépj át.

Ha szerinted a magyar civilek a magyar állampolgárokért, a magyar társadalomért, a jobb, átláthatóbb, tisztább Magyarországért dolgoznak, akkor támogasd az Átlátszó munkáját: www.atlatszo.hu/4ezer

Soros-ügynökök mindenütt:

 

 

Megosztás