Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Szabadság tér, német sas, Demszky Gábor

Hazafelé megálltam és megnéztem mi történik a Szabadság téren. Az élmény megvolt, valóban érdemes arra menni legalább egyszer, megnézni azt a MŰALKOTÁST, ami 100%-ban megtestesíti a Drága Miniszterelnökünk kívánságát akaratát.

A Szabadság tér Budapest egyik legszebb tere … lenne, de most a következő a helyzet. A tér egyik felében ott a csillagos szovjet emlékmű. Elbontani nem lehet, az oroszok ilyenre nagyon érzékenyek, és amúgy is, atomért nyaljuk a seggüket. Pedig biztosan sokakat sért …. A szoborra néz az amerikai nagykövetség, óriási acélkerítéssel, kordonnal körbezárva, és még egy utcát is bekebeleztek.
A tér másik végén ez az új csoda, a sasos angyal. Nem messze onnan még van egy Horthy Miklós szobor, egy Reagan-szobor, mindezt kellemesen uralja a megostromlott, majd eladott, töküres volt MTV székház.
Maga német megszállás emlékműve valóban olyan giccses, mint ahogy Szily Laci szemléletesen jellemezte. A képeket nézve megkérdezték, hogy csak a filter miatt, vagy műanyagból van öntve a szobor? Valóban rettenetesen műszerű az egész, a szegecselt felső résszel, a kettéharapott műoszlopokkal, az oszlopból kiemelkedő Gábriel arkangyallal.

És tegnap az is kiderült, hogy a very sensitive kormány úgymond „egyeztetési hibákat” vétett, és nem is lesz avatás. A holokauszt emlékév legnagyobb kormányzati emlékművét, csak úgy odarittyentették szombat éjjel, oszt’ csókolom. Nincs senki, aki át merné adni, nincs senki, aki ezt fel merné vállalni. Csakhogy az emlékmű attól még ott áll …
Amúgy ez elképesztő, gondoljatok bele, mennyi hülyéséggel, bicskanyitogató bejelentéssel, intézkedéssel, döntéssel álltak elő, és mindig volt egy aktuális félhülye, aki vigyorral az arcán felvállalta a legkínosabb helyzetet is. Kerényi, Selmeczi, Hoppál, Zsigó, Matolcsy, Schmitt, Csepreghy … végtelen a sor. De most nincs senki, elfogyott a kétharmad.

A szobor előtt amúgy a gyerekek nyomták ezerrel a belvárosi wellneszt, a Krétakör által a szobor elé kihelyezett bazi nagy tükör pedig Budapest legnagyobb szelfizőhelyét hozta létre. A téren sok volt a rendőr, kameráztak is rendesen.

Éppen akkor kezdődött a 104. tiltakozás az emlékmű ellen, nagyon kitartóak. Óriási nagy élményben szerencsében volt részem, mert a tüntetés szónoka személyesen Demszky Gábor volt. Igen, a volt főpolgármester. Remélem a párhuzamosan zajló főpolgármester-kereső verseny aktivizálta a nyugdíjas sikerembert, a Nagy Metróépítőt!

A „Hazugságok helyett őszinte szembenézés” molinó remekül illett Demszky Gábor mögé, ez az a szlogen, amit bármelyik párt bármikor kitehet.

Mondjuk hangosan felnevettem, amikor Demszky azt mondta, hogy gyakran szólalt fel a budapestiek nevében különböző hibás, téves kormányzati intézkedések miatt. Ezenkívül csak a szokásos köröket futotta, a diktatúra, Orbán-rezsim, az emlékműnek a Szoborparkban lenne a helye. Mécs Imre mindenesetre lelkesen rázta a fejét mellette.

 

Képek:

Hátulról.

Hátulról.

Emlékmű

Szegecsek.

Szegecsek.

Plasztik arkangyal

Plasztik arkangyal

Emlékmű

Google translate

Google translate

Emlékmű

Sajtófotó!

Sajtófotó!

Demszky!!!

Emlékmű

Gonda László kerékpárját betolta a képbe.

Gonda László kerékpárját betolta a képbe.

Szelfi

Szelfi

 

Megosztás