Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lajos és Zsolt aggódnak

Lajos és Zsolt 3 fő területről szedik be az osztaléknak valót: reklám, építőipar, mezőgazdaság.
Kedvenc lapjuk pedig a tőlük teljesen független Magyar Nemzet, ahol nap mint remek híd és autópálya-ajánlatokkal bombáznak benünket, a potenciális vevőket:

ps_2014.07.14_11h16m48s_008_

A reklámadó ellen tiltakozott a HírTV és a Magyar Nemzet is, hosszan foglalkoztak a témával, Csermely Péter pedig vezércikkben ítélte el a reklámadót.

Lajos és Zsolt szeretik a reklámpénzeket.

Majd a 444 írt egy olyan törvénytervezetről, ahol az elmúlt 7 évre visszamenőleg szedne be a kormány különadót az autópályaépítő cégektől, ebből szeretnék kifizetni a brüsszeli büntetést. A kb. 100 milliárdos összeg egy részét a Közgépnek kellene befizetni.
Július 11-én pénteken két cikkben is foglakoztak a témával:

Hogyan lesz egy 100 milliárdos adóból 1200 milliárdos hiány?
„Ennek a 100 milliárdos bírságnak az áthárítása óriási károkat okozhat a magyar gazdaságnak. Ha ezt a 100 milliárd körüli tételt az útépítő cégeknek kell befizetnie, azzal veszélybe kerül ezeknek a vállalatoknak minden egyéb tevékenysége is.”

„Dől a dominósor”, „meg sincs az a pénz, amit be akar szedni a kormány”, „óriási hiány”, „vissza az uniós szégyenpadra”, infografika, csodálatos mélységű cikk!

Kiderült, lesz bírság
„Mint azt az MNO a korábbi nyilatkozatok alapján vélelmezte, mégis az útépítő cégekkel fizettetné meg a kormány a költségeket, ha az útépítések korábbi gyakorlata miatt Brüsszel elmarasztalja Magyarországot. Ha az akár 90 milliárdos terhet a vállalatoknak kell állniuk, több ezer állás szűnhet meg.”

Estére jött a feketeleves, igaz a hír!
Lajos magányos sziluettje vagyok a Hármashatárhegyen!

Lajos és Zsolt szeretik a autópályapénzeket!

Majd jött az újabb bomba: Orbán a Magosz közgyűlésen jelentette be, hogy  személyenként 50 millió forintban fogják korlátozni a területalapú földtámogatásokat.
Hatásvizsgálatok?
Elemzések?
Miért pont 50? Who cares?!

Erre ma reggel akkora vezércikk fogad az mno.hu-n, hogy lelóg két oldalt a monitorról:

ps_2014.07.14_11h00m09s_006_
„Milliárdos kiesések az agrárcégeknél és a magyar költségvetésben. Perek sokasága, uniós jogi eljárások, munkahelyek ezreinek megszűnése, pótolhatatlan károk a hazai állattenyésztésben – többek között ezekkel a következménnyel járna, ha elfogadná a kormány a nagyüzemeknek járó területalapú támogatások leépítésével kapcsolatos javaslatot.”

Kezdi a cikket Lajos Zsolt … „munkatársunktól”.

A Magyar Nemzet, a kormány félhivatalos lapja ELEMZÉSEKKEL támasztja alá, hogy a Miniszterelnök Úr személyes utasítása milyen károkat okozna. Őrület!

Az éves központi költségvetés mindössze egy-két tized százalékára rúgó átcsoportosítás nem segítene érdemben semmit a kisgazdaságokon. Ugyanakkor visszafordíthatatlan – leépítésekkel és felszámolásokkal járó – károkat okozna a hazai állattenyésztésben, ami teljességgel ellentmond az állatállomány jelentős növelését deklaráló kormányzati agrárprogramnak. Arról nem is beszélve, hogy utóbb milliárdos kártérítéseket kellene kifizetni az érintett nagyüzemeknek, amelyeket a központi költségvetésnek kellene állnia, az átcsoportosítások miatt indított perek pedig több uniós intézményig is elérnének.”

Még egy infografikát is gyártottak:

ps_2014.07.14_11h42m50s_009_

 

Inforgrafika korábban is volt ebben a témában, ahol a legtöbb támogatást összeszedő cégcsoportokat gyűjtötték össze:

 

A Magyar Nemzet sajnos nem említi, hogy támogatások elvétele mennyire fájna Lajosnak és Zsoltnak, de láthatjuk, a fájdalom milliárdos nagyságrendű lenne.

Lajos és Zsolt szeretik az agártámogatásokat!

Megosztás