Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Ház tekintélye

A hétvégét vidéken töltöttem, így teljesen kimaradtam az idei Pride-ból. Mikor hazaértem, gyorsan átpörgettem a híreket, de ahogy láttam, minden úgy történt, ahogy történni szokott, a több ezer felvonuló elkordonozva, a 80 ellentüntető nincs elkordonozva, a bolond érpataki jelmezes polgármestert nem engedték fel a vonaglókamionra, pedig lehet hogy nem is provokálni akart, hanem simán csak ő az érpataki Torrente …

 

 

Meglepődni csak a fenti képen lepődtem csak meg.

„Kövér László helyett kénytelenek voltunk mi tiltakozni amiatt, hogy a „Nemzet Főterét” akarták bemocskolni a deviánsok” – írta ki Novák Előd a Facebook oldalára, amin az látható, hogy Barcsa-Turner Gábor a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) társelnöke és Novák Előd, a Jobbik alelnöke az alábbi drapériát feszítették ki a Parlament erkélyére.

Nem a Jobbik nevében, hanem a Ház nevében.
Messzebbről nem is látszódott a 2 gizda, így akár olybá is tűnhetett, hogy a Magyar Országgyűlés üzen a törvényesen demonstrálóknak.

A „Ház tekintélyének megóvása” Kövér László egyszemélyes homokozója, melyhez minden jogszabályi és szervezeti feltételt megkapott: új országgyűlési törvény, Országgyűlési Őrség.

És nem is fél ezeket használni:

„A házelnök szerint Gaudi-Nagy Tamás és Lenhardt Balázs az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsítottak, amikor az ülésteremből az uniós zászlókat kivitték és a Kossuth térre néző egyik ablakból kidobták.”

„Kövér László házelnök azt javasolja a parlamentnek, hogy egyharmadával, 166 ezer forinttal csökkentse a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás csaknem 500 ezer forintos tiszteletdíját, amiért sértő kifejezést használt az egyik bizottsági ülésen.”

A hatályos országgyűlési törvény szerint azokkal a képviselőkkel szemben szabható ki pénzbírság, akik az Országgyűlés tekintélyét vagy valamely személyt, illetve csoportot – így különösen nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösséget – kirívóan sértő kifejezést használnak. „

„Meggyőződésem szerint az Országgyűlés tekintélyének növelése nemcsak az egész nemzet, de minden képviselő és párt érdeke is. Az Országgyűlés méltóságának a képviselők viselkedésében is tükröződnie kell, „ez nem képzelhető el az emberi méltóság tiszteletben tartása nélkül, amely megillet minden embert és azok közösségeit, függetlenül attól, hogy egy kisebbséghez vagy a többséghez tartoznak-e” – Kövér László, 2014. május 7., az országgyűlés elnökének megválasztása után.

Ilyen nagy szigor és tekintélyóvás közepette el sem tudtam képzelni, hogy mit művelhetett Kövér László vasökle, az Országgyűlési Őrség ezzel a két delikvenssel? Ott helyben megmogyorózták őket? Pénzbüntetés? Novák Előd ugyan országgyűlési képvselő, de Barcsa-Turner Gábor hatvannégyvármegyés csak egy vendég volt a Parlamentben.
Ezek szerint vendégként is én is kifüggeszthetek bármit az országgyűlés erkélyéről?
„Keressük a 3000 milliárdnyi manyup-pénzt”?
Már indulok is a molinógyárba, adjatok egy kontaktot Karácsony „Molinó” Gergőhöz ….

Megkérdeztem az Országgyűlési Őrséget, hogyan történhettek meg ezek a dolgok az Ország Házában:

– A drapéria kifüggesztése az Országgyűlés Hivatal vagy az Országgyűlési Őrség jóváhagyásával történt?
– Sem az Országgyűlés Hivatalának, sem az Országgyűlési Őrségnek nem volt tudomása a tervezett akcióról, erre engedélyt nem kértek, és nem kaptak.

– Amennyiben nem, akkor az Országgyűlési Őrség milyen intézkedést foganatosított a drapéria eltávolítására és mikor történt ez meg?
– Az Országgyűlési Őrség dokumentálta az eseményt, mentelmi joggal rendelkező képviselővel szemben azonban csak bűncselekmény elkövetése esetén intézkedhet. Az őrök a hely szűke és a balesetveszély miatt az épület kicsiny teraszán hozzáférni sem tudtak volna a molinóhoz, melyet nem kifüggesztettek, hanem kézben tartottak.

– Kövér László elnök úrnak nagyon fontos az Országgyűlés méltóságának a megőrzése, a drapéria kifüggesztése és az Országgyűlés pártpropaganda céljára való felhasználása mennyiben egyeztethető össze ezzel?
– A Házszabály nem rendelkezik az ehhez hasonló szituációk szankcionálásáról, így a házelnöknek nincsen jogalapja fellépni az ily módon demonstrálókkal szemben.

– Indítottak-e eljárást Novák Előd és Barcsa-Turner Gábor ellen?
– Nem.

Gondolkoztam, hogy visszakérdezek, hogy miért nem, de feltehetőleg annyi lett volna  válasz, hogy „Csak”, így nem erőltettem tovább.

„Nem” … oszt’ csókolom.

Megosztás