Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán és a kézműves vállalatok

A miniszterelnök jelenlétében átadták Makláron a Stühmer csokigyárat.
Orbán viktor egyebek mellett elmondta, hogy szerinte olyan vállalatokra van szükség, akiken „nem uralkodott el a hideg kereskedelmi és ipari racionalitás”. Helyette valamiféle „kézműves” hozzáállást javasolt. Ezek a cégek egyébként Magyarország motorjai is, ők hoznak létre „működőképes iparágakat”, amik „csökkentik a gazdaság kiszolgáltatottságát”.

kézműveskép: Index.hu

Komolyan? Kézműves?
Néhány példa az elmúlt évekből:

 

2011. október 3. – A Jüllich Glas Holding gyáravatója Székesfehérváron – A magyar cég rendezvényén a kormányfő arról beszélt, hogy az erő és a siker alapja Európában a nemzeti gazdaság: vagyis magyar ad munkát magyarnak, német a németnek, francia a franciának. „

 


„2012. március 6. – A Knorr-Bremse haszongépjármű üzletágának beruházását bejelentő rendezvénye Kecskeméten – ”Mi magyarok gyarmatosítóknak tekintettük azokat, akiknek csak a piacunk kellett és mindig szövetségesnek tekintettük azokat, akiknek szükségük volt a munkánkra is” – mondta a miniszterelnök az eseményen. A Knorr-Bremse nem gyarmatosító a kormányfő szerint, mert nem egyszerűen csak dolgoztatni akarta a munkásokat, hanem fejlesztési központot hozott létre Magyarországon.”

 


„2012. március 9. – A Linamar Hungary Zrt. gyáravatója Orosházán – A mezőgazdasági gépeket és autóipari alkatrészeket gyártó vállalat új üzemcsarnokának átadása.”

 


„2012. március 29. – A Mercedes-Benz kecskeméti gyárának avató ünnepsége – A kormányfő az eseményen arról beszélt, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár nem csupán beruházás, hanem szövetség Németország és Magyarország között. ”

 


„2012. április 19. – A Richter Gedeon Biotechnológiai Üzemének megnyitója Debrecenben.”

 

„2012. június 21. – A Hungrana Kft. új biomassza kazánjainak átadása Szabadegyházán – Az ünnepségen a miniszterelnök azt mondta, a Hungrana sikere azt bizonyítja, hogy nem vágyálom Magyarország újraiparosítása. Láthatjuk, hazánkban hetente újabb és újabb sikeres beruházások fénye gyullad fel. Mindez azokat erősíti meg, akik úgy vélik, ”újra van életerő Magyarországban”, és lehet sikeresen vállalkozni – mondta Orbán Viktor.”

 


„2012. július 20. – A Coca-Cola új gyártósorának avatása Dunaharasztiban – A kormány új gazdasági modellt épít, melynek a Coca-Cola a kedvezményezettjei közé fog tartozni – mondta az eseményen a kormányfő.”

 


„2012. szeptember 20. – Az Opel új motorgyárának avatója Szentgotthárdon – ”Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy Közép-Kelet-Európa egyik autóipari központja legyen” – mondta Orbán Viktor”

 


„2012. szeptember 22. – A Bosch új autóipari gyártócsarnokának átadása Miskolcon – Az ünnepségen Orbán Viktor kijelentette: e befektetés megtestesíti a német iparosok Magyarországba vetett bizalmát. ”

 


„2012. szeptember 25. – Az Egis új gyógyszer-technológiai fejlesztő és kísérleti üzemének átadása Budapesten”

 

„2012. október 2. – A Teva új központjának átadása Gödöllőn”

 

image
„2013. január 25. – Orbán Viktor új Mercedes-modellt avatott a kecskeméti autógyárban”

Akkor ennyit a sok kézműves gyárról, vállalatról, ahol nem uralkodott el a hideg kereskedelmi és ipari racionalitás.
Remélem, azért géprombolás nem lesz.

(Forrás: polusonline, hvg)

 

Megosztás