Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Meg lehet nyugodni: nem listáz a Miniszterelnökség civileket – pártszimpátia alapján

Ugye van ez a Lista. Amelyen a Miniszterelnökség a „Magyarország Kormánya” papíron kilistázta azokat a civil egyesületeket, akik nyertek a Norvég Civil Alap pályázatain. A 444 kérte el és kapta meg a papírt a Miniszterelnökségtől, és azt írják, hogy a „listának két része van. Egyrészt olyan szervezeteket sorolnak fel, melyeket a Norvég Civil Alap támogat, és amelyek a kormány szerint baloldali kötődésűek. A másik részben konkrét személyekkel foglalkoznak, akikkel kapcsolatban jellemzően korábbi pártkötődésekről írnak.

lista

Adta magát a közérdekű adatigénylés:

Tisztelt Miniszterelnökség!

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján a következő adatigénylést terjesztem elő.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre azokat a listákat, amelyeket a vélt pártszimpátia alapján vezetnek civil szervezetekről.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy milyen utasítás vagy előírás, esetleg a Szervezeti és Működési Szabályzat mely pontja alapján végzik ezt a listázást.

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre, hogy az Alaptörvény mely cikke tartalmazza, hogy a Magyar Köztárság kormányának vezetnie kell civil szervezetek esetleges pártszimpátiáját.

A múlt héten megjött a válasz.
Meg lehet nyugodni, semmilyen listázás nem történt!

válasz

 

Megnyugodtam, megkönnyebbültem!

Megosztás